Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

5 δροσεροί κήποι και πάρκα στην Αθήνα

Για διασκέδαση με τις ώρες



Σίγουρα δεν μένουμε στο Λονδίνο για να έχουμε το Hyde Park μέσα στα πόδια μας, ούτε στη Νέα Υόρκη για να τρέχουμε με τον σκύλο μας στο Central Park.

Παρόλα αυτά, ναι, και η Αθήνα έχει τις δικές της πράσινες οάσεις, περιοχές τόσο ζωτικές για την καθημερινότητα μας και την ποιότητα της ζωής μας.

Για όσους από εμάς έχουμε παιδιά, ή και όχι, μια μονοήμερη εκδρομή εντός των τειχών μπορεί να μας δώσει μια γερή ανάσα να διανύσουμε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού μέχρι την ώρα των πολυποθητών διακοπών.

Και ξέρεις κάτι; Καμιά φορά είναι τόσο εύκολο τελικά να πάρεις τηλέφωνο μερικούς φίλους, και να δώσεις ραντεβού σε ένα μεγάλο πάρκο, όπου θα αράξεις, θα παίξεις, θα τσιμπήσεις και κάτι που θα έχεις πάρει μαζί, και θα συνειδητοποιήσεις ότι η ζωή είναι ωραία!

Αυτές είναι οι δικές μας 5 πράσινες προτάσεις για μικρές εξορμήσεις μέσα στην πόλη:  

1. Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Niarxos.jpg

Ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, πάρκο της πόλης, σε κάνει να νιώθεις Ευρωπαίος, με την καλή έννοια. Μπαίνοντας μέσα αλλάζεις διάθεση, σαν να ξορκίζεις τη μιζέρια σου.

Εδώ μπορείς να λειτουργήσεις όπως θέλεις. Έχεις τη διάθεση να αράξεις και να μην το κουνήσεις από τις καρέκλες του κήπου; Βάζεις αντηλιακό, φοράς καπέλο, παίρνεις κι ένα καφεδάκι και άραξες. 

Θέλεις να κάνεις λίγο τρέξιμο ή μήπως ποδήλατο; Τα παιδιά θέλουν να παίξουν με τις μπάλες; Κάνε αυτό που νιώθεις, για να περάσεις ωραία. 

Αν πετύχεις και καμιά εκδήλωση, συναυλία ή προβολή ταινίας, τόσο το καλύτερο. 

2. Εθνικός Κήπος

Αγαπημένο στέκι των κατοίκων του κέντρου, φορτωμένο με πολλές παιδικές αναμνήσεις, βόλτες με τον παππού και τάισμα των παπιών, ο Εθνικός Κήπος ή κήπος των βασιλικών ανακτόρων, εκτείνεται σε μιά έκταση 160 στρεμμάτων και αποτελεί μια όαση πρασίνου.
Και λιμνούλες έχει, και συντριβάνια, προτομές, αγάλματα ένδοξων προγόνων, αλλά και παιδική χαρά για τα παιδάκια μας και ωραίο δροσερό cafe για ένα υποβρύχιο μαστίχα. 

3. Οι κήποι του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου

Vyzantino.jpg
Να κάτι που σίγουρα δεν ξέρατε ότι υπάρχει! Μια όαση στο κέντρο της πόλης και ταυτόχρονα ένα νοητό ταξίδι στην ιστορία και την τέχνη. Ανάμεσα σε οπωροφόρα δέντρα και αρωματικά φυτά, δίπλα στο υδάτινο στοιχείο, οι κήποι του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου προσφέρονται ως χώροι ξεκούρασης. 

Και εάν θέλεις να απολαύσεις και λίγο κομμάτι ιστορίας, οι τρεις εκθεσιακοί σταθμοί η Φρεατο-δεξαμενή, ο Παράδεισος και ο Ιλισσός αναφέρονται στην ιστορία της ύδρευσης της Αθήνας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, στις αντιλήψεις των Βυζαντινών για την επίγεια και τη μετά θάνατον ζωή και στην εξέλιξη του παριλίσσιου τοπίου από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.

4. Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου

Erythraia.jpg
Μια έκταση 10 στρεμμάτων στη Νέα Ερυθραία με πολλά υδάτινα στοιχεία (ρηχό ποταμάκι που διατρέχει όλο το πάρκο, συντριβάνια), μονοπάτια, αναψυκτήριο, extreme games για μεγαλύτερα παιδιά, πίστα skateboard, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και παιδική χαρά με τέλεια παιχνίδια.

Στρωμένη με συνθετικό χλοοτάπητα, με μια γωνιά διαμορφωμένη για μωρά, θα σε κρατήσει κοντά του για πολλές ώρες.

Τα πιτσιρίκια θα το καταδιασκεδάσουν!

*Διασταύρωση των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Οδυσσέα Ανδρούτσου στη Νέα Ερυθραία

5. Adventure Park, Μαλακάσα

Malakasa.jpg
Για να έρθεις πιο κοντά στη φύση, και για κάτι πιο εξτρίμ, το Adventure Park είναι ο προορισμός σου! Σε αυτό το χώρο αναψυχής και διημέρευσης διοργανώνονται δραστηριότητες που έχουν σχέση με τη φύση ενώ οι επισκέπτες επιλέγουν να «πετάξουν» από δένδρο σε δένδρο, σε ύψος μέχρι 15 μέτρων με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού.
Δεν χρειάζεται να είσαι γυμνασμένος, ειδήμων της αναρρίχησης, ή λάτρις των extreme sports- οι διαδρομές του είναι για όλους! Πάρτε μαζί ένα ψυγειάκι με σάντουιτς και χυμούς και θα περάσετε αξέχαστα!

*Στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας-Μαρκόπουλου
 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.