Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

6+1 αυλές για να περνάμε τα καλοκαίρια μας...

Έμεινες κι εσύ, στην (μεγάλη μας) πόλη αυτόν τον Αύγουστο; Μία είναι η λύση : αυλές και συμπάθεια!


Λένα Γρηγορίου

H Aθήνα τον Αύγουστο είναι μια άλλη πόλη. Aν έμεινες, λοιπόν, Αυγουστιάτικα, εδώ, σ’ αυτή την άλλη μας πόλη, έλα να σε πάμε βόλτα σε κάποιες από τις πιο όμορφες και δροσερές αυλές της.

Black Duck

Ούτε που τη βάζει ο νους σου. Κι όμως, αυτή είναι εκεί και σε περιμένει από το πρωί! Αν τη χάσεις, εσύ θα χάσεις… Ανέβα τη Σταδίου, στρίψε αριστερά στη Χρήστου Λαδά, και τη βρήκες. Πράσινο παντού, δέντρα, ησυχία και καλώς ήρθες στην αυλη του Black Duck. Εδώ, παλιά, το1833, ήταν ο κήπος του Παλατιού. Κι όταν σου λέω «εδώ», μη φανταστείς κάποια τεράστια έκταση. Αυτό το παραδεισάκι στην καρδιά της πόλης μας, είναι μόλις ένα μικρό μέρος αυτού που «τότε» ήταν ο κήπος του Παλατιού. Η υπέροχη μουσική (από ethnic και jazz, ως κλασική και ελληνική), η χαλαρή ατμόσφαιρα, οι σαλάτες, τα κρασιά, το σουφλέ με παγωτό, αλλά και ο καφές με τα κεράσματα, κάτω από ψηλά δέντρα και πολύ (πολύ) πράσινο, θα σε κάνουν να νιώσεις πως είσαι, ήδη, αλλού!
(Ι. Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος)


Μomo

Η Καλλιθέα είναι ένα τσιγάρο δρόμος, και αξίζει να βρεθείς εκεί, μόνο και μόνο για τo Momo! Mια μικρή πράσινη όαση, με δέντρα και δροσιά που ανοίγει από τις 9 το πρωί και σε περιμένει για καφέ, μπριός και σάντουιτς. Εννοείται πως μπορείς να πας  και για φαγητό και για ποτό, ως αργά το βράδυ. Τα burgers του, η pasta του και τα κοκτέιλ του, είναι υπέροχα.
(Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ.: 2109562300)

 

Σαμπίρ

Την αυλή αυτή, του Μεταξουργείου, την ανακάλυψα τυχαία ένα βράδυ που έβγαινα από την παράσταση της Χαρούλας, στο Θέατρο Βασιλάκου. Άνοιξα τη σιδερένια πόρτα και βρέθηκα σε μια πλακόστρωτη νησιώτικη αυλή, με τραπέζια και καρέκλες καφενείου, με ψηλά δέντρα και χρωματιστά γεράνια. Και με υπέροχους μεζέδες. Με μπύρα βαρελίσια και ρακή, δική τους, φτιαγμένη με συνταγή από την Αμοργό. Η αυλή του Σαμπίρ ανοίγει στις 3 το μεσημέρι και μένει ανοιχτή ως αργά πολύ!

(Πλαταιών 18, Μεταξουργείο, τηλ 210 345 2276)

 

Six D.O.G.S.

Είναι ακριβώς αυτό που λέμε «στο βάθος κήπος»! Μόνο που για να κυριολεκτούμε, εδώ λέμε «στο βάθος αυλή»! Και τι αυλή! Πολυεπίπεδη! Μεγάλη και εξωτική! Με δέντρα και αιώρες και ξύλινα τραπεζάκια  και καρέκλες, με φαναράκια και πολύχρωμα μαξιλάρια και μια αίσθηση που σου κάνει «Διακοπές»!All time classic και all day στέκι, η αυλή του Six D.O.G.S σε κερδίζει, σε εμπνέει και σε ξεκουράζει από την πρώτη στιγμή. Είναι must για το καλοκαίρι σου στην πόλη. Για καφέ, ποτό, παγωτό, λεμονάδα σπιτική και τρομερό milkshake! 
(Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3210 510)



T.A.F.- The Art Foundation

Κατεβαίνεις την Ερμού και στρίβεις αριστερά σ’ ένα μικρό κάθετο στενό. Στον αριθμό 5 σταματάς, σπρώχνεις την ξύλινη πόρτα και βρίσκεσαι στην πιο εναλλακτική αυλή της πόλης. Ένα αίθριο – αυλή του 1870 - που μπορείς, από τις 10 το πρωί, να πιείς τον καφέ ή το ποτό σου, ν’ ακούσεις μουσική jazz και soul και να ηρεμήσεις διαβάζοντας, ρεμβάζοντας ή κουβεντιάζοντας. Στα  δωμάτια που υπάρχουν στο κτίριο φιλοξενούνται εκθέσεις σύγχρονων καλλιτεχνών. Και βέβαια το TAF (The Art Foundation) είναι στέκι πολλών καλλιτεχνών και, γενικά, πολλών δημιουργών και ανθρώπων από το χώρο της Τέχνης.
(Νορμανού 5, Μοναστηράκι, τηλ.210. 3238757)

 

Καμπεθόν

https://www.instagram.com/p/BH2lKneAlMa/?tagged=%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%BF%CE%BD

Μια ανάσα από την Ιερά Οδό. Μια από τις πιο όμορφες αυλές της πόλης. Με χαλικάκι, δέντρα ψηλά, αιώρες, πέτρινους τοίχους και πολλή δροσιά. Θυμίζει παλιό καφενείο, αλλά σε σύγχρονη εκδοχή. Εδώ θα φας πολλούς νόστιμους μεζέδες απ’ όλη την Ελλάδα, θα πιείς παγωμένη βαρελίσια μπύρα και θα πληρώσεις 12-15 ευρώ, μόνο. Τέλεια;  
(Κεραμεικού 110, Μεταξουργείο, τηλ.2155506414)

 

 

Αυλή

https://www.instagram.com/p/BXYOZ6dhMaW/?taken-at=276924027

Εδώ, νομίζεις πως είσαι σε νησί! Κι ας είσαι στο κέντρο της πόλης. Μπορεί, άνετα, να γίνει στέκι σου. Να σε πάει λίγα χρόνια πίσω, με τα μπλε παραθυρόφυλλα, τις ασβεστωμένες σκάλες, τα καρό μουσαμαδένια τραπεζομάντιλα. Είναι μια παρεΐστικη αυλή, που δεν μοιάζει με καμμιά. Τα μεζεδάκια της είναι πεντανόστιμα  και το γεύμα (ή το δείπνο σου) δεν θα σου κοστίσει πιο πολύ από 10-12 ευρώ
(Αγίου Δημητρίου 12, Ψυρρή, τηλ. 210 3217642)

 

 

*Kεντρική φωτογραφία Σαμπίρ Facebook

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.