Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Έτοιμη να κάνεις το γύρο... της Ελλάδας;

Απόψε (12/11) στην εκπομπή "Le Grand Tour", στο TV5MONDE.


Γεωργία Κοντού

Σήμερα θα ταξιδέψουμε από τη Θεσσαλονίκη στη Σαντορίνη, τους Δελφούς, την Ολυμπία, την Αθήνα και την Κρήτη. Θα ανατρέξουμε σε διάφορες εποχές της ιστορίας μας: τη βυζαντινή περίοδο, καθώς και σε εκείνες της Ενετοκρατίας και της οθωμανικής κυριαρχίας. Πώς; Μέσα από τη μικρή οθόνη μας, στην εκπομπή "Le Grand Tour" του TV5MONDE, που προβάλλεται στις 21.00 με γαλλικούς υπότιτλους και η οποία απόψε είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα.

Το 18ο αιώνα οι Ευρωπαίοι καλλιτέχνες έκαναν το δικό τους "Μεγάλο Γύρο" -"Le Grand Tour"- θέλοντας να ανακαλύψουν την κληρονομιά διάφορων πολιτισμών και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους πάνω στους θησαυρούς της αρχαιότητας. Η ομώνυμη εκπομπή λοιπόν του γαλλικού καναλιού μάς προσκαλεί κάθε φορά και σε μια διαφορετική διαδρομή, στα χνάρια εκείνων των εξερευνητών.

Το TV5MONDE εκπέμπει στην Ελλάδα ήδη από τη δεκαετία του '80, αρχικά στα ερτζιανά κύματα και πλέον στο κανάλι 12 ή 13 (ανάλογα με την περιοχή). Το αφιέρωμα του "Le Grand Tour" είναι μια ακόμη απόδειξη των στενών δεσμών του με τη χώρα μας, όπως άλλωστε και οι χορηγίες που το κανάλι έχει προσφέρει σε σημαντικά γεγονότα της Ελλάδας: στα φεστιβάλ κινηματογράφου και ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου με το "βραβείο της κριτικής επιτροπής του TV5MONDE και του δήμου Αθηναίων" με το οποίο στηρίζεται η διανομή γαλλικών ταινιών στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες: www.tv5monde.com

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στείλε και εσύ την ευχή σου για τη γιορτή της Μητέρας με την e-ανθοδέσμη αγάπης της Μέριμνας και βοήθησε το έργο της

Ο στόχος της δράσης μας είναι να στηρίξουμε το έργο της Μέριμνας προσφέροντας ψυχολογική στήριξη σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Ζωή εν Τάφω», ακούμε το τραγούδι που ερμηνεύει ο Κώστας Μακεδόνας

Σε στίχους του Τέρπανδρου και μουσική του συνθέτη Κωνσταντίνου Βελλιάδη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

7 tips στοματικής υγιεινής που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Πώς να προστατέψεις την υγεία των δοντιών και των ούλων σου αποτελεσματικά

CELEBS

Τομ Χανκς - Ρίτα Γουίλσον: Έχουν επέτειο γάμου και το γιορτάζουν!

Πόσα χρόνια είναι παντρεμένο το celebrity couple;

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου