Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Καλοκαίρι στην πόλη

Και τι έγινε αν φέτος θα μείνεις (ή θα μείνουμε) εντός των τειχών; Αυτές είναι οι καλοκαιρινές προτάσεις μας για υπέροχες βόλτες στην πόλη!



 * Πού θα πιεις... αυθεντικά ποτά!

Στο μπαρ Ιπποπόταμος (Δελφών 3Β, Κολωνάκι). Το σχεδόν σαράντα χρονών αυτό μπαρ έχει καταφέρει -όλα αυτά τα χρόνια- να διατηρήσει αυτή την αισθαντική ατμόσφαιρα που είχε από το 1978, όπου και πρωτοάνοιξε. Οι τοίχοι αυτοί με την τόση ιστορία συνεχίζουν να στεγάζουν ένα από τα πιο αυθεντικά ποτάδικα της πόλης. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις -ανάμεσα σε άλλα και- ένα ποτήρι σαγκρία, ποτό "σήμα κατατεθέν" του μαγαζιού.

* Πού θα... μυρίσεις θάλασσα!

Στο Χαλάνδρι και συγκεκριμένα πλατεία που βρίσκεται κάτω από την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου-Αγ. Νικολάου, σ’ εκείνο το μικρό μαγαζάκι, που απέξω του έχει σχηματιστεί ουρά κόσμου, περιμένοντας υπομονετικά για ένα τραπέζι. Στην ταμπέλα γράφει "Ουζερί του Μήτσου" (Πλατεία Ελευθερωτών 8) και θα σου εξηγήσω αμέσως προς τι όλος αυτός ο πανικός. Ο "Μήτσος" είναι εκεί τα τελευταία 50 χρόνια (όταν το Χαλάνδρι ήταν χωριό και όχι hot spot) και έχει διατηρήσει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο ύφος μέχρι και σήμερα. Ολόφρεσκο ψάρι (σε νορμάλ τιμές), άφθονο ούζο και "μαμαδίστικοι" πεντανόστιμοι μεζέδες, σε ένα παραδοσιακό ουζερί που αποτελεί ίσως την πιο σταθερή αξία και σημείο αναφοράς των κατοίκων του Χαλανδρίου. Tip: Εδώ, ό,τι και να δοκιμάσεις, θα σου αρέσει. Ο,ΤΙ.

* Πού θα ταξιδέψεις μέχρι το... Μεξικό!

Στο Etnico (Κολοκοτρώνη 22 και Χαβρίου). Πρόκειται για ένα μαγαζί με γεύσεις από 3 διαφορετικές κουζίνες (Μεξικό-Ινδία-Αραβία), για να… ταξιδεύεις κάθε φορά και σε νέο μέρος. Το μενού έχει επιμεληθεί η ομάδα των σεφ του Altramira, όποτε ξέρεις ότι το φαγητό θα είναι καλό! Αν, πάντως, κι εσύ σαν κι εμάς λατρεύεις την μεξικάνικη κουζίνα, προτίμησε την τορτίγια με το κοτόπουλο και γουακαμόλε και συνόδευσέ την με τον πιο δροσιστικό φρέσκο χυμό ανανά-πεπόνι.

*Πού θα πάρεις μια... γεύση από ιστορία!

Στο σπίτι της Πηνελόπης Δέλτα (Εμμανουήλ Μπενάκη 38 & Στέφανου Δέλτα, Κηφισιά). Αυτό το σπίτι ανακαινισμένο σήμερα, που στεγάζει το Ιστορικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη, είχε την τύχη να δει και να ζήσει να κρύψει ή να αγκαλιάσει, πολλές από τις στιγμές, τις ώρες, τα χρόνια, της γυναίκας που όλα όσα ξεχώρισε τα αγάπησε με πάθος. Είτε αυτό ήταν τα βιβλία της, είτε οι κόρες της, είτε η Αλεξάνδρεια, είτε ο Ίωνας Δραγούμης. Ο τελευταίος ήταν ο μεγάλος έρωτας της Δέλτα. Έρωτας κεραυνοβόλος, πλατωνικός (αφού όταν τον γνώρισε και τον ερωτεύτηκε ήταν παντρεμένη), παράφορος. Αν ένα τέτοιο σπίτι δεν κρύβει ομορφιές, μυστήρια, αλλιώτικες ζωές, ομορφιά και συγκίνηση, τότε ποιο;


 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Έξυπνα hacks για να κερδίσεις χρόνο στο καθημερινό σου commute

Γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή για να την περνάς κολλημένη στην Κηφισίας- και πώς θα σώσεις τα νεύρα σου.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

10 ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δεις του Tom Hanks – που σήμερα έχει γενέθλια

Γιορτάζοντας τον Tom Hanks: Τα γενέθλια ενός κινηματογραφικού θρύλου και τις ταινίες του που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Τι προδιαγραφές να τσεκάρεις πριν πάρεις το πρώτο σου φοιτητικό laptop

Πέρασες στη σχολή, γράφτηκες, βρήκες σπίτι (ή τουλάχιστον προσπαθείς) και τώρα έφτασε η μεγάλη ώρα: η αγορά laptop.

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Σικελία: Τρεις εναλλακτικές προτάσεις για ένα υπέροχο τριήμερο

Στη Σικελία με αγάπη: Τρεις μέρες και τρεις επιλογές για να πάτε... και να ξαναπάτε  

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 18 Ιουλίου 2026

Πάρτε αποφάσεις να προχωρήσετε σε αλλαγές σε ό,τι δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας.

VIRAL

The Bell Jar: το καστ της νέας κινηματογραφικής μεταφοράς

Η εμβληματική νουβέλα της Sylvia Plath αποκτά σύγχρονη κινηματογραφική μεταφορά με την Billie Eilish στον ρόλο της Esther Greenwood.

Best of Network