Η Μαρία Παπαγεωργίου στο Six D.o.g.s

Με ένα ατμοσφαιρικό live

Λένα Γρηγορίου

Η Μαρία Παπαγεωργίου επιστρέφει στον χώρο που έχει αγαπήσει την ανεξάρτητη εναλλακτική μουσική σκηνή της χώρας. Η πρώτη της εμφάνιση πέρυσι, ακριβώς πριν ένα χρόνο, αγκαλιάστηκε από το κοινό του six d.o.g.s και έγινε sold out. 

Φέτος,θα παρουσιάσει μία παράσταση διαφορετική, με ένα σχήμα επίσης νέο ή όπως λέει η ίδια «ένα σχήμα που αποτελείται από μία ανασύσταση των ήδη υπαρχόντων».

 Μετά το project – συνεργασία με τον Μίκη Θεοδωράκη για το άλμπουμ «Αλληλογραφία» που παρουσίαζε με την προσθήκη εγχόρδων κυρίως, τις επιτυχημένες εμφανίσεις στον Σταυρό του Νότου Club με τη σταθερή ομάδα μουσικών της και το Homebound, τη μικρή τριμελή ομάδα με την οποία ταξίδεψε την άνοιξη και το καλοκαίρι «εκτός των τειχών» αλλά και στον Κήπο του Μεγάρου, σε μια ατμοσφαιρική παράσταση τον Ιούλιο, η Μαρία επανέρχεται λίγους μήνες μετά, με νέα πρόταση. Παρουσιάζει για πρώτη φορά στο six d.o.g.s ένα σχήμα με τύμπανα, κοντραμπάσο, ηλεκτρική κιθάρα, τσέλο και ένα νέο κορίτσι στα φωνητικά, την ταλαντούχα Νεφέλη Φασούλη που έχουμε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια δίπλα στον Φοίβο Δεληβοριά.

 Στo αποψινό live θα παρουσιάσει 7 νέα τραγούδια από τη συνεργασία της με τον Σταύρο Ρουμελιώτη, από τα οποία κάποια έχουν κυκλοφορήσει επίσημα (Δε σε είδα & Αυτό που βλέπουν τα πουλιά) ή ανεπίσημα (Ο Σπόρος). Από τη συναυλία αυτή δεν θα λείπουν φυσικά οι διασκευές που όμως θα κινούνται σε πιο δυτικό ήχο. Ανάμεσα στα τραγούδια που επιλέγει και θα μας πει με τον δικό της, εντελώς προσωπικό τρόπο είναι κομμάτια του Γιάννη Αγγελάκα, του Φοίβου Δεληβοριά αλλά και των Ane Brun & Bjork.

Τα live στο six d.o.g.s είναι φτιαγμένα για να ακούσουμε όλοι μαζί, όρθιοι, σε δύο σφιχτά και δομημένα 45λεπτα τα τραγούδια που επέλεξε να ερμηνεύσει η Μαρία και τον ιδιαίτερο ήχο τους. Σα να κάνουμε συνακρόαση, σα να μαζευόμαστε εκεί για να νιώσουμε, να δοκιμάσουμε, να μιλήσουμε για μουσική.

six d.o.g.s Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι

'Ωρα έναρξης: 21.00

 Στο πλευρό της οι μουσικοί:

Σταύρος Ρουμελιώτης - Κιθάρες

Ντίνος Μάνος - Κοντραμπάσο

Σοφία Ευκλείδου - Τσέλο

Κρίτων Μπελλώνιας - Τύμπανα

Νεφέλη Φασούλη - φωνητικά

Ήχος - Ευτύχης Γιαννακούρας

Φωτογραφία: Χρήστος ΤόληςAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares