Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η Μαρία Παπαγεωργίου στο Six D.o.g.s

Με ένα ατμοσφαιρικό live


Λένα Γρηγορίου

Η Μαρία Παπαγεωργίου επιστρέφει στον χώρο που έχει αγαπήσει την ανεξάρτητη εναλλακτική μουσική σκηνή της χώρας. Η πρώτη της εμφάνιση πέρυσι, ακριβώς πριν ένα χρόνο, αγκαλιάστηκε από το κοινό του six d.o.g.s και έγινε sold out. 

Φέτος,θα παρουσιάσει μία παράσταση διαφορετική, με ένα σχήμα επίσης νέο ή όπως λέει η ίδια «ένα σχήμα που αποτελείται από μία ανασύσταση των ήδη υπαρχόντων».

 Μετά το project – συνεργασία με τον Μίκη Θεοδωράκη για το άλμπουμ «Αλληλογραφία» που παρουσίαζε με την προσθήκη εγχόρδων κυρίως, τις επιτυχημένες εμφανίσεις στον Σταυρό του Νότου Club με τη σταθερή ομάδα μουσικών της και το Homebound, τη μικρή τριμελή ομάδα με την οποία ταξίδεψε την άνοιξη και το καλοκαίρι «εκτός των τειχών» αλλά και στον Κήπο του Μεγάρου, σε μια ατμοσφαιρική παράσταση τον Ιούλιο, η Μαρία επανέρχεται λίγους μήνες μετά, με νέα πρόταση. Παρουσιάζει για πρώτη φορά στο six d.o.g.s ένα σχήμα με τύμπανα, κοντραμπάσο, ηλεκτρική κιθάρα, τσέλο και ένα νέο κορίτσι στα φωνητικά, την ταλαντούχα Νεφέλη Φασούλη που έχουμε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια δίπλα στον Φοίβο Δεληβοριά.

 Στo αποψινό live θα παρουσιάσει 7 νέα τραγούδια από τη συνεργασία της με τον Σταύρο Ρουμελιώτη, από τα οποία κάποια έχουν κυκλοφορήσει επίσημα (Δε σε είδα & Αυτό που βλέπουν τα πουλιά) ή ανεπίσημα (Ο Σπόρος). Από τη συναυλία αυτή δεν θα λείπουν φυσικά οι διασκευές που όμως θα κινούνται σε πιο δυτικό ήχο. Ανάμεσα στα τραγούδια που επιλέγει και θα μας πει με τον δικό της, εντελώς προσωπικό τρόπο είναι κομμάτια του Γιάννη Αγγελάκα, του Φοίβου Δεληβοριά αλλά και των Ane Brun & Bjork.

Τα live στο six d.o.g.s είναι φτιαγμένα για να ακούσουμε όλοι μαζί, όρθιοι, σε δύο σφιχτά και δομημένα 45λεπτα τα τραγούδια που επέλεξε να ερμηνεύσει η Μαρία και τον ιδιαίτερο ήχο τους. Σα να κάνουμε συνακρόαση, σα να μαζευόμαστε εκεί για να νιώσουμε, να δοκιμάσουμε, να μιλήσουμε για μουσική.

six d.o.g.s Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι

'Ωρα έναρξης: 21.00

 Στο πλευρό της οι μουσικοί:

Σταύρος Ρουμελιώτης - Κιθάρες

Ντίνος Μάνος - Κοντραμπάσο

Σοφία Ευκλείδου - Τσέλο

Κρίτων Μπελλώνιας - Τύμπανα

Νεφέλη Φασούλη - φωνητικά

Ήχος - Ευτύχης Γιαννακούρας

Φωτογραφία: Χρήστος Τόλης

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η γκαλερί Sianti παρουσιάζει: «Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη»

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 28 Μαρτίου – Σάββατο 27 Απριλίου 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ο ρόλος των γυναικών κατά την επανάσταση του 1821

Τιμάμε την αυριανή εθνική επέτειο παρακολουθώντας ένα εξαιρετικό βίντεο-μάθημα με τη φροντίδα του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Η Μάγισσα»: Ήρθε η ώρα να βγει αληθινό το όραμα της Θεοφανώς;

Λασκαραίοι και Γερακάρηδες παλεύουν για τη ζωή και την εξουσία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.