Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου 

Από τον Δήμο Αθηναίων και το Δίκτυο Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net

 


Λένα Γρηγορίου

 

Η μεγάλη αγάπη και η συμμετοχή του κόσμου στις Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους, συγγραφείς, καλλιτέχνες και χώρους της Αθήνας, είναι το κίνητρο και η αφετηρία για να συνεχίζει η δράση όλη τη χρονιά. Για τον πολιτισμό στην καθημερινότητά μας και σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και τη γνωριμία μας με τον παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της πόλης που ζούμε και νοιαζόμαστε.

Έτσι, το 2020 δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει με δυο ακόμα συναρπαστικές διαδρομές

 Σήμερα από τις 12:00 ακολουθούμε «Τα βήματα της Άλμα», με τον συγγραφέα της Χρήστο Χρυσόπουλο

Ο συγγραφέας Χρήστος Χρυσόπουλος μας οδηγεί σε μια διαδρομή που ανακαλεί τα κομβικά σημεία του τελευταίου του μυθιστορήματος. Η «Άλμα» (Εκδόσεις Νεφέλη) είναι η ιστορία της γέννησης ενός κοριτσιού, Ένα αλληγορικό βιβλίο για το πώς ένα παιδί αλλάζει τις ζωές όλων όσοι έρχονται σε επαφή μαζί του. Η «Άλμα» είναι ένα βιβλίο για τη νέα ζωή ως δώρο. Ο περίπατος με τον συγγραφέα συνδυάζει την αφήγηση του βιβλίου, τα πρόσωπα του έργου και τη συζήτηση για τη διαδικασία γραφής του μυθιστορήματος, ιχνηλατώντας μια διπλή (κυριολεκτική και μεταφορική!) γέννηση και πατρότητα.

Αφετηρία της βόλτας θα είναι η στάση μετρό «Μέγαρο Μουσικής» στην έξοδο του Πάρκου Ελευθερίας, από εκεί θα διασχίσουμε την Λεωφόρο Β. Σοφίας προς το μαιευτήριο Αλεξάνδρα. Θα συνεχίσουμε προς την Πλατεία Μαβίλη, για να ανηφορίσουμε προς την Πλατεία 'Ελενας Βενιζέλου και να καταλήξουμε στο χώρο του μαιευτηρίου Έλενα. Ο περίπατος θα διαρκέσει περίπου μία ώρα. 

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο λινκ:

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε