Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όσα θα δούμε φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Θα γίνει, είναι γεγονός


Κατερίνα Ανδρομιδά

Το νέο ότι θα γίνει κανονικά το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είναι από εκείνα τα δυνατά ευχάριστα.

Η ανακοίνωση έγινε από την καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, Κατερίνα Ευαγγελάτου, στο κανάλι του φεστιβάλ στο YouTube.

 

 

 

Το Φεστιβάλ μαθαίνουμε πως θα είναι λίγο διαφορετικό από άλλες φορές έχοντας μια πιο συμπυκνωμένη μορφή...

«Όπως καταλαβαίνετε, αγαπητό κοινό και αγαπημένοι μας καλλιτέχνες, αυτό δεν είναι το σύνολο του σχεδιασμού μας, αλλά ένα μικρό μα ισχυρό υποσύνολο, που θα σταθεί με θάρρος στα θέατρα μας, για να μας θυμίζει ότι η Τέχνη είναι αναγκαία και ότι το Φεστιβάλ θα είναι ολοκληρωμένο όταν θα μπορέσει να αγκαλιάσει πάλι όλους τους καλλιτέχνες που είχε συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του για φέτος, μαζί με άλλους που θα προστεθούν στον νέο σχεδιασμό του για το επόμενο καλοκαίρι, με ανοιχτή την Πειραιώς 260 – που είναι η καρδιά της σύγχρονης δημιουργίας στον χώρο των παραστατικών τεχνών. Έτσι, λοιπόν, η διοργάνωση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για το 2020 θα έχει τον υπότιτλο “Υποσύνολο -Fragment”»  δήλωσε αρχικά η Κατερίνα Ευαγγελάτου.

 

 

 

Ακόμη, σύμφωνα με την Κατερίνα Ευαγγελάτου, τα έργα που δεν θα μπορέσουν να παρουσιαστούν κατά την τρέχουσα περίοδο προγραμματίζονται ήδη για το 2021, σε ένα διευρυμένο Φεστιβάλ '20-'21, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα μεγάλο πρόγραμμα, εμπλουτισμένο με νέες δημιουργίες και συμπαραγωγές, για να γιορτάσει τα 65 χρόνια του θεσμού.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη δήλωσε τα εξής:

«Η πανδημία μάς ανάγκασε να αλλάξουμε τις συνήθειές μας. Έτσι, φέτος θα έχουμε μία ειδική εκδοχή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη στους καλλιτεχνικούς διευθυντές των θεσμών μας. Η Κατερίνα Ευαγγελάτου, με το ταλέντο που τη διακρίνει, με την οξυδέρκεια και με πολλή δουλειά κατάφερε να μας προσφέρει ένα διαφορετικό αλλά πολύ ποιοτικό φεστιβάλ. Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, η Μικρή Επίδαυρος και το Ηρώδειο θα λειτουργήσουν με τους κρατικούς οργανισμούς και θα μας παρέχουν ένα ζωντανό πολιτιστικό καλοκαίρι. Θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Ευαγγελάτου, στο ΔΣ του Φεστιβάλ, στους συνεργάτες της και σε όλους τους καλλιτέχνες γιατί εμπόδισαν την πολιτιστική ανυδρία το φετινό καλοκαίρι».

Πρόγραμμα

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ / CITY PROJECT 2020 - ΣΥΜΠΡΑΞΗ ME TO ΝΕΟΝ-ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΑΤΟΣ: «Αποπροσανατολισμένος χορός / Παραπλανημένος πλανήτης».

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ - «Τους προβολείς στήσε». ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΡΤ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥ - «Γκαλά Μπετόβεν».

 

ΜΟΝΙΚΑ - «Κάτι ανθίζει στο Ηρώδειο».

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΖΩΗ ΤΣΟΚΑΝΟΥ - ΣΙΜΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣ- «Έργα Μπάρτοκ και Βιβάλντι, με τα φημισμένα έγχορδα της ΚΟΘ».

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - «Δύο γκαλά όπερας».

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ - ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΙΩΤΗΣ - «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων».

ΚΑΜΕΡΑΤΑ - ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ - «Η επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα» του Κλάουντιο Μοντεβέρντι.

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ - ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΑΛΗΣ - «Μπετόβεν 250 χρόνια» Έργα Μπετόβεν και Σοστακόβιτς.

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ - «Πέρσες» του Αισχύλου.

 

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΑΠΑΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ - «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη.

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΗΓΑΣ - «Όρνιθες» του Αριστοφάνη.

ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

AΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ - «Live Looping».

 

MIHALIS KALKANIS GROUP με τους ΧΑΪΚ ΓΙΑΖΙΤΖΙΑΝ και ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ

ΟΜΑΔΑ ΡΑΦΗ - NOVA MELANCHOLIA - ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΙΓΑΝΙΔΗΣ - «Η κιβωτός του Νώε / Il diluvio universale» του Μικελάντζελο Φαλβέττι.

Μ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ - Μ. ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ - Μ. ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ - «Έχω μάτια στ' αυτιά» - Η ανθρώπινη φωνή του Φρανσίς Πουλένκ, κείμενο Ζαν Κοκτώ.

ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ - PRIMAVERA EN SALONICO με τη συμμετοχή της ΛΑΜΙΑΣ ΜΠΕΝΤΙΟΥΙ - «Watersong».

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.