Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Connected We Stand»: Το φεστιβάλ που έρχεται ψηφιακά το Δεκέμβρη με 15.000 εθελοντικές δράσεις για να μας θυμίσει την αλληλεγγύη

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής και οι θεματικές ενότητες που θα παρακολουθήσουμε


Κατερίνα Ανδρομιδά

Σε μία κοινωνία που οι έννοιες της αλληλεγγύης και της προσφοράς φαντάζουν άγνωστες για πολλούς συνανθρώπους μας και τοποθετούνται στα ψιλά γράμματα της ελληνικής κοινωνίας από το πολιτικό μας σύστημα, το Connect Your City, έρχεται για δεύτερη χρονιά να μας υπενθυμίσει μέσα από το φεστιβάλ «Connected We Stand» που διοργανώνει φέτος από τις 15 έως τις 30 Δεκεμβρίου πως η ανάγκη για εθελοντισμό και κοινωνική ενσυναίσθηση είναι τεράστια, ειδικά την εποχή της πανδημίας. 

15.000 εθελοντικές δράσεις πρόκειται να φιλοξενήσει το φεστιβάλ, στόχος των οποίων είναι να προάγουν την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα αλληλεγγύης και ενεργής συμμετοχής των νέων ανθρώπων, την αλλαγή της νοοτροπίας μέσα από τη καθημερινότητα και την ένωση των ανθρώπων ανεξαρτήτων εθνικότητας, φύλου ή ηλικίας. Το Connected We Stand επιχειρεί να αναδείξει τη σημασία που έχει για τη κοινωνία και τον εθελοντισμό το προφίλ του ενεργού πολίτη ενώ σε δεύτερο χρόνο μέσω του φεστιβάλ επιδιώκεται η προαγωγή του εθελοντικού κινήματος με τη συμμετοχή και συνεργασία φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών. 

Οι τέσσερις θεματικές με άξονα τον εθελοντισμό που περιλαμβάνονται στο φετινό φεστιβάλ:

Βοήθεια στον συνάνθρωπο

Συμμετέχουμε σε δράσεις υποστήριξης προσφέροντας βοήθεια σε συνανθρώπους μας. Βοηθάμε στην ενίσχυση ευάλωτων ατόμων της κοινότητας συμμετέχοντας στο πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας «Παρέμβαση στην Κοινότητα» της «ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ». Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση και πρόληψη της διασποράς για την πανδημία COVID-19 συνδράμουμε στην υποστήριξη ατόμων 3ης ηλικίας και ΑμεΑ που διαβιούν σε δυσμενείς συνθήκες. Παράλληλα, με την απόκτηση ειδών της Χριστουγεννιάτικης Συλλογής του «Fabric Republic», βοηθάμε στην στήριξη του έργου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνου του μαστού «Άλμα Ζωής».

Παροχή υλικών αγαθών

Συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού μέσω της υπηρεσίας «Fabric Republic» και τα παρέχουμε σε ευάλωτα νοικοκυριά που χρήζουν υλικής ενίσχυσης. Ως είδη πρώτης ανάγκης θεωρούνται τυποποιημένα/μακράς διάρκειας τρόφιμα, είδη ένδυσης και κουβέρτες, είδη βρεφικής – προσωπικής φροντίδας, χαρτικά, φάρμακα φροντίδας, χαρτικά, φάρμακα κ.α.

Περιβάλλον

Μεριμνούμε και φροντίζουμε για την προστασία του περιβάλλοντος. Παίρνουμε μέρος σε δράσεις οικολογικού σκοπού και καλλιεργούμε το αίσθημα της πράσινης ανάπτυξης. Οι δράσεις εθελοντισμού περιλαμβάνουν δενδροφυτεύσεις σε χώρους του σπιτιού, ευρηματικές δημιουργίες από οικολογικά υλικά και zerowaste προτάσεις!

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Ενημερωνόμαστε και ενημερώνουμε για ζητήματα που απασχολούν το κοινωνικό σύνολο, συμμετέχοντας ως ενεργοί πολίτες της Κοινωνίας των Πολιτών. Αναρτούμε ευχές και κοινωνικά μηνύματα που θα γνωστοποιηθούν σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας και γινόμαστε έμπνευση για νέους εθελοντές που θέλουν να υποστηρίξουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ειδικότερα, ορισμένες Χριστουγεννιάτικες Δράσεις Εθελοντισμού:

Χάρισέ το

Συλλέγουμε είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης για άπορες οικογένειες και ευπαθείς ομάδες. Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση και πρόληψη της διασποράς για την πανδημία COVID-19 δημιουργούμε 7 σημεία συλλογής στον Δήμο Αθηναίων για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Ως είδη πρώτης ανάγκης θεωρούνται τυποποιημένα/ μακράς διάρκειας τρόφιμα, είδη ένδυσης και κουβέρτες, είδη βρεφικής – προσωπικής φροντίδας, χαρτικά, φάρμακα φροντίδας, χαρτικά, φάρμακα κ.α.

Καθαρή γειτονιά

Συμμετέχουμε στην ενέργεια έπειτα από ψηφιακό κάλεσμα και ο καθένας επιδιώκει να καθαρίσει ένα σημείο στη γειτονιά του.

See for me

Βρες σημεία που αποτελούν εμπόδιο για άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα, φωτογράφισε τα και βοήθησέ μας να γίνει η Αθήνα μια πόλη προσβάσιμη.

Βήματα Αλληλεγγύης

Κατέγραψε τα βήματα σου σε μια καθημερινή σου μέρα και εξαργύρωσε τα σε πόντους χρυσόσκονης, εξερεύνησε την Αθήνα σου, νιώσε τη μαγεία των Χριστουγέννων και περπάτα για να υλοποιήσεις ένα καλό σκοπό, όπως να καθαρίσεις την Πλατεία της γειτονιάς σου.

Green Santa

How to βίντεο με προτάσεις για οικολογικές κατασκευές και τρόπους για ethical & sustainable way of living.

Diy x-mas

Χρήσιμα βίντεο για κατασκευή στολιδιών από ανακυκλωμένα υφάσματα, συνταγές κ.α.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη χρήση της εφαρμογής

Η εφαρμογή υποστηρίζεται από IOS & Android και λειτουργεί με τα εξής απλά βήματα:

Βήμα 1ο: Κάνεις εγγραφή στο CYC App
Bήμα 2ο: Επιλέγεις την εθελοντική δράση που θες να υλοποιήσεις
Βήμα 3ο: Συλλέγεις πόντους ανταμοιβής- Παίρνεις μέρος σε διαγωνισμούς
Βήμα 4ο: Βοηθάς ευάλωτους συμπολίτες μας. Αποκτάς προβολή. Δημιουργείς ΡΕΚΟΡ εθελοντισμού στην Ελλάδα.

Πάρε μέρος εδώ:  https://campsite.bio/cyc

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.