Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Έξι ταινίες κατάλληλες για την xmas ταινιοθήκη σου

Δεν παίχτηκαν στη τηλεόραση όσο το Home Alone αλλά αξίζουν θέση στο ιστορικό της ταινιοθήκης του μυαλού σου


Κατερίνα Ανδρομιδά

Έχει προβληθεί τόσο πολύ όσο η Γαλάζια Λίμνη στο mega και έχει συνδεθεί, όσο καμία άλλη ταινία, με το κεφάλαιο ''Χριστούγεννα''. Μιλάμε για το Home Alone το οποίο επάξια βεβαίως διεκδικεί τόσο καλά τόσα χρόνια το θρόνο της χριστουγεννιάτικης αναφοράς στα κινηματογραφικά, όμως εξαιτίας του έχουμε αφήσει στην απέξω κι άλλες παραγωγές που μόνο δυνατές θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε.

Κι επειδή έχουμε ήδη βαρεθεί να σκοντάφτουμε σε ταινίες που βλέπαμε από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας, αυτές τις μέρες, αξίζει να ρίξουμε το βλέμμα μας σε εκείνες που είτε δεν δώσαμε ποτέ την ευκαιρία καθώς δεν μας ''έκαναν'' για Χριστούγεννα είτε που δεν ολοκληρώσαμε ποτέ γιατί οι πειρασμοί των γιορτών στη προ covid εποχή ήταν πολύ πιο δυνατοί ανταγωνιστές από την οθόνη μας. Φέτος όμως έχουμε την ευκαιρία, κι αν δεν είναι ιδανική στιγμή αυτές οι δύο εβδομάδες  για να ξεσκονίσουμε λίγο τις εμπειρίες μας στο κινηματογραφικό σύμπαν, τότε ποιά άλλη συνθήκη θα είναι; 

Παρακάτω ακολουθούν έξι ταινίες που μπορεί εκ πρώτης όψεως να μην πείθουν για Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, όμως αν τις δεις θα νιώσεις τα vibes. Μπορεί να μη παίχτηκαν με τέτοια ακραία συχνότητα στα κανάλια, όπως οι κλασικές που βλέπουμε κάθε χρόνο, αλλά αξίζουν οπωσδήποτε μία θέση στο ιστορικό της μνήμης σου στη κατηγορία ''ταινιοθήκη''...

Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει

Ο Τζον ΜακΛέιν θα ταξιδέψει στη Μόσχα, όπου θα ανακαλύψει ότι ο γιος του είναι πράκτορας της CIA σε μια μυστική αποστολή. Πιο συγκεκριμένα ο νεαρός Τζακ έχει υπό την προστασία του έναν σημαντικό για τις ΗΠΑ πληροφοριοδότη, τον Κομάροφ. Η επιχείρηση εξόδου του από τη Ρωσία όμως στραβώνει, με τους πατέρα και γιο Μακλέιν να βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν μικρό στρατό Ρώσων μαφιόζων.

 

Ο Ψαλιδοχέρης

Ο Εντουαρντ είναι ένα μηχανικό ον με ανθρώπινο μυαλό, συναισθήματα και βιολογικές ανάγκες, που έμεινε ατελείωτο από τον εφευρέτη του. Ετσι αντί για χέρια έχει ψαλίδια.

 

Μάτια Ερμητικά Κλειστά

Η εξομολόγηση μιας ερωτικής φαντασίωσης, της γυναίκας του Άλις, πυροδοτεί μια έκρηξη ζήλιας στο γιατρό Μπιλ Χάρφορντ, ο οποίος στην προσπάθειά του να την απατήσει, βιώνει μια σειρά από παράδοξες ερωτικές περιπέτειες, που μοιάζουν να κινούνται περισσότερο στο πεδίο της φαντασίωσης παρά της πραγματικότητας.

 

Φονικό Όπλο

Δύο αστυνομικοί,πρώην βετεράνοι του Βιετνάμ, τα βάζουν με μια επικίνδυνη συμμορία διακίνησης ναρκωτικών.

 

Φιλιά και Σφαίρες

Ένας μικροκακοποιός εμφανίζεται σε μια οντισιόν προσπαθώντας να διαφύγει από την αστυνομία, και γνωρίζει έναν ιδιωτικό ερευνητή, που του προτείνει να συμμετάσχει σε μια έρευνα για να μελετήσει το ρόλο του, και μια αποτυχημένη ηθοποιό.

 

Πολυθρόνα για Δύο

Ενας φτωχός νέγρος παίρνει κατά λάθος τη θέση ενός λευκού πλούσιου και αποδεικνύεται πιο έξυπνος από αυτόν. Χαριτωμένη κωμωδία με πολλά απρόοπτα.

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

VIRAL

Η Μαρίνα Σάττι σε μια live διασκευή του «Στης Νάουσας Στο Κάστρο» λίγο πριν την αναχώρησή της για τη Eurovision

Διαθέσιμο στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ένα δεύτερο βίντεο από τη σειρά #EurovisionALBM

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου