Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Παρασκευή με δωρεάν σινεμά, θέατρο, σεμινάρια τέχνης και «Βραδινές Βόλτες» με τους Support Art Workers

Πάρε μία γεύση για όλες τις δωρεάν εκδηλώσεις που θα σε περιμένουν απόψε (και όχι μόνο)


Κατερίνα Ανδρομιδά

Αν μία έντονη ανάγκη μας φανερώθηκε  στη καραντίνα ήταν αυτή για συνεχή επαφή με τις τέχνες. Και πώς να μην τις έχουμε ανάγκη όταν είναι το μοναδικό μέσο για να ''βγει'' κανείς από το πρόβλημα και να περιηγηθεί σε άλλες ''χώρες''. Χώρες που έχουν  για σημαίες τους τη φαντασία, την έμπνευση, το πρωτόγνωρο και το άγνωστο. Όλες αυτές τις γοητευτικές συνθήκες που πολλές φορές, όπως αυτή τη περίοδο που διανύουμε, δεν μπορεί να τις προσφέρει η πραγματικότητα.

Από τη πρώτη κιόλας καραντίνα είδαμε πολλές προσπάθειες μουσικών, ηθοποιών και καλλιτεχνών από τον ευρύτερο κλάδο να διοργανώνουν διάφορα πράγματα διαδικτυακά με σκοπό να μας κρατήσουν σε επαφή με τη τέχνη τους. Ευτυχώς, για το καλό όλων μας, αυτό συνεχίζεται και τα online σεμινάρια, οι παραστάσεις μέσω live streaming, τα σπάνια αφιερώματα στον κινηματογράφο και πολλά άλλα ευχάριστα δεν έχουν σταματημό ούτε στον δεύτερο εγκλεισμό και μας παρασύρουν σε άλλες πραγματικότητες. Ασφαλώς πιο ευχάριστες από τη δική μας.

Πάρε μία γεύση για όλες τις δωρεάν εκδηλώσεις που θα σε περιμένουν απόψε (και όχι μόνο):

«Βραδινές Βόλτες» – Support Art Workers

Η Ομάδα Δικτύωσης των Support Art Workers (SAW NEXUS) διοργανώνει τις «Βραδινές Βόλτες». Μια σειρά διαδικτυακών συνομιλιών ευρείας θεματολογίας με συλλογικότητες, κοινότητες εργαζομένων στις τέχνες και τον πολιτισμό, καθώς και πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας. Ωριαίες, ζωντανές συζητήσεις για τις τέχνες, την εγχώρια πολιτιστική πολιτική, την καλλιτεχνική έρευνα κι εκπαίδευση, καθώς και για όσα εμπνέουν κι εμψυχώνουν, εξελίσσουν κοινωνικά και κινητοποιούν καλλιτεχνικά. Η πρώτη «Βραδινή Βόλτα» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, απ’ τις 22.00 έως τις 23.00, μέσω της facebook σελίδας των Support Art Workers. Πρώτ@ καλεσμέν@ τους θα είναι τα ActiVista, Angel Seemen, Raw bee Candles και (πρώην) Space, μέλη των Drag Sabbat, της πρώτης κινηματικής και καλλιτεχνικής drag συλλογικότητας στην Ελλάδα.

Πέμπτη 14/1 | 22:00
Δωρεάν
Δείτε την εκδήλωση εδώ.

Εργαστήριο Ιστορίας της Τέχνης – Fårö – Creative Learning

Ο πολιτισιτκός χώρος  Fårö – Creative Learning διοργανώνει από τις 11 Ιανουαρίου 2021 έως τις 22 Μαρτίου 2021online εργαστήριο τέχνης μέσα από το πρίσμα της γυναικείας χειραφέτησης και των φεμινιστικών θεωριών. Αρχικά εξετάζεται η θέση της γυναίκας στην κοινωνία και τον τρόπο που αυτή αντανακλάται στις εικαστικές τέχνες (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, περφόρμανς κ.α.). Στη συνέχεια, θα παρατηρείται η μεταβαλλόμενη εικόνα της γυναίκας στην Τέχνη από την Αρχαιότητα έως και σήμερα. Εισηγήτρια: Ζωή Δάβαρη.

Δευτέρα 11/1 | 19.00 – 21.00
Δωρεάν | Χωρίς εγγραφή
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαθέσιμες επιλογές από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (δωρεάν):

«Το Σώσε», σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου,

«Αντιγόνη – Lonely Planet» της Λένας Κιτσοπούλου,

«Άμλετ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά και

«Φάουστ», σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού.

https://www.youtube.com/channel/UCxXeB-iCxYqJHt016iCn6Aw

Fear: The Home of Horror – Universal Pictures

Η Universal Pictures προσφέρει από τις 15 έως τις 17 Ιανουαρίου, στις 22:00 (ώρα Ελλάδος), 7 κλασικές ταινίες τρόμου, για δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση, μέσα από το κανάλι της Fear: The Home Of Horror στο youtube. Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, στις 22:00, παρακολουθήστε την ταινία «Δράκουλας» (1931) με τον εμβληματικό Μπέλα Λουγκόζι. Ενώ στις 23:30, η ταινία του Karl Freund «Η Μούμια» (1932).

Παρασκευή 15/1 | 22:00 και 23:30
Διαθέσιμες έως τις 23/1
Δωρεάν
Δείτε τις ταινίες εδώ.

Dante Istoriato – Γκαλερί Ουφίτσι

88 σπάνια σκίτσα εμπνευσμένα από τη «Θεία Κωμωδία» του Δάντη εκτίθενται σε μια δωρεάν εικονική έκθεση της γκαλερί Ουφίτσι, η οποία εγκαινιάζει τους ετήσιους εορτασμούς της Ιταλίας για την 700η επέτειο θανάτου του εμβληματικού ποιητή. Πρόκειται για σκίτσα του 16ου αιώνα, δημιουργημένα από τον Αναγεννησιακό καλλιτέχνη Federico Zuccari. Ο Dante Alighieri, γνωστός ως ο πατριάρχης της ιταλικής γλώσσας, γεννήθηκε στη Φλωρεντία το 1265 και πέθανε στη Ραβένα το 1321. Το επικό ποίημα του «Θεία Κωμωδία» είναι διαιρεμένο σε τρία μέρη και εξιστορεί το «ταξίδι» ενός προσκυνητή μέσα από την κόλαση, το καθαρτήριο και τον παράδεισο.

Παρασκευή 15/1
Δωρεάν
Περιηγηθείτε στην έκθεση εδώ.

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Η Μάγισσα»: Ήρθε η ώρα να βγει αληθινό το όραμα της Θεοφανώς;

Λασκαραίοι και Γερακάρηδες παλεύουν για τη ζωή και την εξουσία

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Η Μάγισσα»: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00

Περιλήψεις επεισοδίων 66 – 67 για 18 – 19 Μαρτίου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Γυναίκες επί Σκηνής: Για την Ημέρα της Γυναίκας, Συγγραφείς διαβάζουν έργα τους

Η Θράκα και το Δίκτυο Γυναικών Συγγραφέων Κατά της Έμφυλης Βίας και των Γυναικοκτονιών Η Φωνή της, 8/3 στο Altai

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…