Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Summer Nostos Festival επιστρέφει από 25/8 στο ΚΠΙΣΝ

Και μας περιμένει με πλούσιο κι εκλεκτό πρόγραμμα ως τις 29/8



 

Το SNF Nostos (μέχρι πρότινος γνωστό ως Summer Nostos Festival) είναι ένα πολυσυλλεκτικό διεθνές φεστιβάλ γεμάτο τέχνη, συζητήσεις, τολμηρές ιδέες, μουσική, χορό, παραστάσεις, διασκέδαση, προβληματισμό και αθλητισμό, για επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Η χαρακτηριστική ταυτότητα του SNF Nostos γύρω από την οποία ξεδιπλώνεται το ετήσιο πρόγραμμά του αποτελεί μια σύνθεση του καλλιτεχνικού του προγράμματος με αγαπημένους δημιουργούς της ελληνικής και διεθνούς σκηνής, του SNF Nostos Conference με τη συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών, του βραδινού αγώνα SNF Nostos RUN, καθώς και των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ σε συνεργασία με το SNF Agora Institute του Johns Hopkins University.

Το SNF Nostos δίνει κάθε καλοκαίρι ραντεβού μαζί μας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Το ΚΠΙΣΝ, ως ανοιχτός δημόσιος χώρος που έχει αγαπηθεί από χιλιάδες ανθρώπους, αποτελεί το ιδανικό σημείο συνάντησης για να μοιραστούμε μαζί εμπειρίες και να δημιουργήσουμε κοινές αναμνήσεις που θα νοσταλγούμε μέχρι και το επόμενο, καλοκαιρινό SNF Nostos.

Το SNF Nostos διοργανώνεται και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 Στο SNF Nostos 2021, κορυφαίοι καλλιτέχνες, σπουδαία έργα, πρωτοποριακές συζητήσεις και αθλητισμός αποκτούν ξανά το νόημά τους μέσα από την ανθρώπινη επαφή και αλληλεπίδραση. Νιώστε και πάλι τη συγκίνηση των ζωντανών παραστάσεων, βγάλτε τα αθλητικά σας παπούτσια από την ντουλάπα και τρέξτε στον αγώνα δρόμου SNF Nostos Run, και ακονίστε τον νου σας με εξαιρετικές συζητήσεις στο πλαίσιο του SNF Nostos Conference και των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ. Το θέμα του SNF Nostos Conference “Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη”, το οποίο διατρέχει όλο το φάσμα του SNF Nostos, και το οποίο έχουμε ανακοινώσει από το 2019, παραμένει απόλυτα επίκαιρο. Ύστερα από το preview που παρακολουθήσαμε στην online RetroFuture εκδοχή του το περσινό καλοκαίρι, φέτος οι συζητήσεις, οι ιδέες, οι τέχνες, η σκέψη και οι άνθρωποι θα βρεθούμε και πάλι μαζί, στον ίδιο τόπο.

Πέντε ημέρες γεμάτες από αγαπημένες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο για όλους, σας περιμένουν!

https://www.instagram.com/p/CS4s9wPqBxW/

Μουσική
Φέτος, ανερχόμενοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες της διεθνούς και εγχώριας μουσικής ανεβαίνουν στις σκηνές του SNF Nostos για να σας παρασύρουν. Αφεθείτε στους afrobeat ρυθμούς του Νιγηριανού superstar Burna Boy (29.08), απολαύστε το οπτικοακουστικό σόου του art-pop συνόλου The Irrepressibles (25.08), χορέψτε με τα εκρηκτικά DJ sets του φεστιβάλ Nyege Nyege (25, 27, 29.08) και τη δυναμική DJ συνεργασία του Casbah Club (28.08) των Paul Simonon (The Clash) και Dan Donovan (Big Audio Dynamite, Dreadzone). Τραγουδήστε με το αγαπημένο συγκρότημα ΜΕΛΙSSES (26.08), νιώστε τη συγκίνηση από τη ζεστή και μεστή ερμηνεία της Φωτεινής Βελεσιώτου (28.08), γοητευτείτε από τον Έλληνα καλλιτέχνη-φαινόμενο Good Job Nicky (27.08) και την ατμοσφαιρική φωνή της Παυλίνας Βουλγαράκη (29.08) και ταξιδέψτε στα underground τζαζ κλαμπ της Νέας Ορλεάνης με την Αλέξια (27.08). Παρακολουθήστε τον Νίκο Λαάρη (29.08) να ερμηνεύει μέρος των σπουδών για πιάνο του Αμερικανού συνθέτη Philip Glass και σαγηνευτείτε από το πρωτοποριακό ηχητικό τοπίο που θα δημιουργήσουν επί σκηνής οι Ergon Ensemble (28.08) με την ιρανοβρετανίδα πειραματική συνθέτρια Shiva Feshareki.

https://www.instagram.com/p/CSuVwThN9wU/

Παραστατικές Τέχνες & Προβολές
Στον τομέα των παραστατικών τεχνών, o πολυμήχανος δημιουργός από τη Νότια Αφρική William Kentridge (25, 26.08) ξεδιπλώνει την τέχνη του με την παράσταση Sibyl, και μας παρουσιάζει τον κόσμο στον οποίο μας είχε ξεναγήσει διαδικτυακά από το στούντιό του το περσινό καλοκαίρι.
Παραστάσεις και ταινίες που πραγματεύονται τη θεματική Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη, πλαισιώνουν το πρόγραμμα: Η  αμερικανίδα χορογράφος Beth Corning (27.08) παρουσιάζει την υπέροχη χοροθεατρική παράσταση Just Human, ανάθεση του SNF Nostos. H αριστουργηματική ταινία του Φριτς Λανγκ Metropolis θα παρουσιαστεί με συνοδεία ζωντανής μουσικής από την The Anvil Orchestra (28.08). Μια σειρά κινηματογραφικών ταινιών με θέμα την Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη θα  ταξιδέψει τους επισκέπτες σε κόσμους περιπετειώδεις, δυστοπικούς αλλά και ανθρώπινους (όλες τις ημέρες). Δημοφιλείς ξένοι και Έλληνες ηθοποιοί, όπως η Τaylor Schilling, ο David Strathairn και η Κατερίνα Λέχου, θα ζωντανέψουν με την ερμηνεία τους συναρπαστικές λογοτεχνικές ιστορίες στις αναγνώσεις A.I. in Fiction (25.08), αναδεικνύοντας τη στενή σχέση ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία.
Επίσης, νέοι καλλιτέχνες που έχουν συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) της ARTWORKS θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους σε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα παραστάσεων χορού και κινηματογραφικών προβολών ταινιών μικρού μήκους (όλες τις ημέρες).

https://www.instagram.com/p/CSENiiZroKj/

Εικαστικά & Εγκαταστάσεις
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρουσιάζει επίσης ένα σύνολο διαδραστικών εγκαταστάσεων παρουσιάζοντας στο κοινό του SNF Nostos τις πιο προηγμένες τάσεις από τον χώρο των εικαστικών με εκθέσεις και εγκαταστάσεις που προκαλούν θαυμασμό, γεννούν συναισθήματα, διεγείρουν τη σκέψη και φέρνουν κοντά την τεχνολογία με τον άνθρωπο. H Annie Dorsen με το Hello Hi There σκηνοθετεί μια παράσταση με ηθοποιούς δύο Macbook και η βραβευμένη καλλιτέχνιδα Ellen Reid μεταμορφώνει με το Soundwalk το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος σε ένα ηχητικό τοπίο για μια μοναδική συμμετοχική εμπειρία. Η εγκατάσταση The Changing Room της Lauren Lee McCarthy ανακινεί προβληματισμούς σε σχέση με τα σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης και τις κοινωνικές τεχνολογίες, ενώ η εγκατάσταση Masked Reality του Ινδού καλλιτέχνη Harshit Agrawal χρησιμοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη για να εξερευνήσει πρόσωπα, παραδόσεις, τα φύλα και την ταυτότητα, σε μια εποχή που όλα μετασχηματίζονται εξαιτίας της τεχνολογίας. Η Angelica Dass με τη φωτογραφική έκθεση Humanae διερωτάται τι σημαίνει το χρώμα του δέρματος, ο Viktor Koen επιμελείται το SVA Poster Project με αφίσες που δημιούργησαν φοιτητές του School of Visual Arts της Νέας Υόρκης αντλώντας έμπνευση από τη θεματική του SNF Nostos, και το Futurescape London, σε συνεργασία με  το Chatham House, καλεί το κοινό σε μια τρισδιάσταση περιήγηση στο Piccadilly Circus του Δυτικού Λονδίνου δίνοντας το έναυσμα στους συμετέχοντες να φανταστούν το μέλλον των πόλεων μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον που διαρκώς αλλάζει.

Όλο το πρόγραμμα: 

2021 - SNF Nostos

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το STAGES A/LIVE παρουσιάζει τη Σtella στο Onassis Channel στο YouTube

Μη χάσεις την ψηφιακή πρεμιέρα: Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 21:00

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner