Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το 1o Athens Civil Society Festival εμπνέει μέσα από επτά θεματικές και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο Σεράφειο

Περισσότερες από 200 οργανώσεις και φορείς συμμετέχουν από 21-23 Απριλίου στη μεγαλύτερη γιορτή της Κοινωνίας των Πολιτών



Mία πολύχρωμη γιορτή ευαισθησίας, προσφοράς, αλληλεγγύης και συνεργασίας, που συνδέει όλα τα κομμάτια της πόλης και των ανθρώπων της, διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος από τον Δήμο Αθηναίων μέσω του Συν Αθηνάμε τη συμμετοχή περισσότερων από 200 οργανώσεων και φορέωνΤο 1ο Athens Civil Society Festival, που πραγματοποιείται στο Σεράφειο από τις 21 έως τις 23 Απριλίου -με ελεύθερη είσοδο- είναι αφιερωμένο στο έργο και τις δράσεις των φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών και στην αλληλεπίδρασή τους με την πόλη και τους κατοίκους της.

Τις τρεις ημέρες του Φεστιβάλ (από τις 10.00 έως τις 22.00) οι συμμετέχοντες φορείς θα παρουσιάσουν τις δράσεις, το έργο και το όραμά τους, ενώ όλοι μαζί θα αναδείξουν τη σημασία της προσφοράς και της συνεργασίας σε μία πόλη όπως η Αθήνα, με τη μεγάλη ανάγκη για αλληλεγγύη, αλλά και με τις απεριόριστες δυνατότητες να εκπέμψει το μήνυμα ότι «μαζί είμαστε πιο δυνατοί».

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε: «Είναι μία τεράστια γιορτή και μια ευκαιρία να βγούμε όλοι από το καβούκι μας. Να δούμε, να ακούσουμε, να μάθουμε ο ένας από τον άλλο. Να διευρύνουμε το δραστήριο και ενεργό κομμάτι της Κοινωνίας των Πολιτών. Ευχαριστούμε τους φορείς που ανταποκρίθηκαν σε αυτήν την πρόσκληση του Δήμου Αθηναίων και καλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να έρθουν στο Σεράφειο».

 csf3

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Κατερίνα Γκαγκάκη, από την πλευρά της, ανέφερε: «Το 1ο Athens Civil Society Festival είναι μία γιορτή ανοιχτή σε όλους, που έχει στόχο να εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους και να αποτελέσει θεσμό για τον δήμο. Θα έχει χρώμα, φαντασία, άποψη και -κυρίως- φωνή. Είναι ένα μικρό δείγμα ενός μεγάλου «ευχαριστώ» στην Κοινωνία των Πολιτών για τη συνεργασία μας και για την πολύτιμη δράση της που δίνει πνοή στην πόλη».

 

Οι οργανώσεις, οι φορείς και οι ομάδες της Κοινωνίας των Πολιτών συνδέονται μέσα από τις επτά θεματικές του Φεστιβάλ -Ανθρώπινα Δικαιώματα, Παιδί, Υγεία και Ευ Ζην, Πολιτισμός, Ζωοφιλία, Περιβάλλον και Βιωσιμότητα, Αλληλεγγύη, δημιουργώντας μια εικόνα αρμονίας. 

 

Στον χώρο του Σεραφείου θα στηθεί ένα ψηφιδωτό από 19 χώρους αλλεπάλληλων ενημερωτικών, ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών δράσεων που αφορούν τη διαφορετικότητα, την προσβασιμότητα, την κοινωνική ενσωμάτωση, την παιδική προστασία, την αποδοχή και ορατότητα,  τη νευρο-διαφορετικότητα, το περιβάλλον, τη σωματική και ψυχική υγεία και ενδυνάμωση, το ευ ζην, την ενεργό γήρανση, τον διαγενεακό διάλογο, τον δημόσιο χώρο, αλλά και τη μουσική, τον χορό, την τέχνη, την προσφορά, τον εθελοντισμό. 

 csf2

Ο «χάρτης» του Φεστιβάλ

·     140 ενημερωτικά περίπτερα και bazaar

·      43 παιδικές και νεανικές δράσεις και ψυχοπαιδαγωγικά παιχνίδια

·    40  προβολές και θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους

·      20 αθλητικές δραστηριότητες

·      25 καλλιτεχνικά εργαστήρια και εκθέσεις

·     15 συναυλίες και μουσικά δρώμενα

·     30 βιωματικά εργαστήρια και παρεμβατικά workshops και

·     18 διαδραστικές ομιλίες και συζητήσεις

 

Πληροφορίες για το τριήμερο πρόγραμμα του 1ου Athens Society City Festival, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ  

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το STAGES A/LIVE παρουσιάζει τη Σtella στο Onassis Channel στο YouTube

Μη χάσεις την ψηφιακή πρεμιέρα: Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 21:00

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ