Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

#Από_κορίτσια-δυνατές 3ο ετήσιο Circles Meet Up Σάββατο 30/9 Σεράφειο Δήμου Αθηναίων

30/9, από τις 9:30 μέχρι τις 19:00, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, η 3η ετήσια συνάντηση των κύκλων του δικτύου Lean In στην Ελλάδα, Lean In Network Greece (Athens)


Αγγελική Λάλου

Πραγματοποιείται το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, από τις 9:30 μέχρι τις 19:00, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, η 3η ετήσια συνάντηση των κύκλων του δικτύου Lean In στην Ελλάδα, Lean In Network Greece (Athens).

Το φετινό θέμα του συνεδρίου είναι αφιερωμένο στα κορίτσια.

Οι έρευνες της οργάνωσής μας, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν δείξει ότι, όταν τα κορίτσια πιστεύουν στις ηγετικές τους ικανότητες, είναι πιο πιθανό να γίνουν ηγέτιδες. Αλλά, πολύ συχνά, τα κορίτσια δεν επιβραβεύονται, όταν κάνουν ακριβώς αυτό, δηλαδή όταν υιοθετούν ένα ηγετικό στυλ. Αρκεί να αναρωτηθούμε, πότε ήταν η τελευταία φορά που θυμόμαστενα διορθώνεται ένα αγόρι που μίλησε με τόλμη ή πήρε μία πρωτοβουλία και, αντίστοιχα, η τελευταία φορά που «επαναφέραμε στην τάξη» ένα κορίτσι που έκανε το ίδιο. Αυτή είναι μία στερεοτυπική συμπεριφορά που εμποδίζει τα κορίτσια να προχωρήσουν, αφού συχνά, στην πορεία τους, αυτολογοκρίνονται ή διστάζουν, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους ζωή.

Υπάρχουν βήματα που μπορεί να κάνει ο καθένας μας για να επηρεάσει θετικά τον τρόπο με τον οποίο τα κορίτσια βλέπουν τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους. Όταν οι ενήλικες αμφισβητούν τα στερεότυπα και παρέχουν στα κορίτσια ευκαιρίες να χτίσουν νέες δεξιότητες, τα κορίτσια είναι πιο πιθανό να βλέπουν τον εαυτό τους ως ηγέτιδες.

Μία θεματική που απευθύνεται σε κορίτσια και αγόρια, μαμάδες και μπαμπάδες, όλους και όλες εμάς που ερχόμαστε σε επαφή με παιδιά στην εφηβεία και νέα παιδιά (12-18).

Σκοπός αυτού του συνεδρίου είναι, μέσα από τις διαφορετικές θεματικές του, να αναζητήσουμε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενθαρρύνουμε τα κορίτσια καθημερινά: είτε όταν βοηθούν αθόρυβα έναν φίλο είτε όταν αναλαμβάνουν την ευθύνη για μία σχολική εργασία. Να  βεβαιωθούμε ότι, συνειδητά ή ασυνείδητα, δεν τους δημιουργούμε εμπόδια. Και κυρίως να ενθαρρύνουμε τα κορίτσια μας να είναι τολμηρά.

Γιαυτό, το συνέδριο απευθύνεται σε κορίτσια και αγόρια, μαμάδες και μπαμπάδες, σε όλους και όλες εμάς που ερχόμαστε σε επαφή με παιδιά στην εφηβεία και νέα παιδιά. Συγκεκριμένα, το κύριο μέρος του προγράμματος, στην κεντρική αίθουσα του Σεραφείου, απευθύνεται σε όλους και όλες, ενώ τα παράλληλα workshops, τα οποία θα πραγματοποιούνται σε μικρότερες αίθουσες του Σεραφείου, απευθύνονται αποκλειστικά σε κορίτσια και αγόρια από 12 μέχρι 18 χρονών.

«Το κορίτσι που έχει το θάρρος της γνώμης του και σχεδιάζει το ίδιο το μέλλον της,  γίνεται μια γυναίκα με την τόλμη και την ανθεκτικότητα να πραγματοποιήσει τα όνειρά της και να αλλάξει τον κόσμο.»

Το συνέδριο θα τιμήσει με την παρουσία της και θα απευθύνει χαιρετισμό η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Σοφία Ζαχαράκη, ενώ σε συζητήσεις πάνελ θα συμμετέχουν η Γενική Γραμματέας Ισότητας και Οικογενειακής Πολιτικής, κα Ζέφη Δημαδάμα, καθώς και η Βουλεύτρια Επικρατείας της ΝΔ, κα Νεφέλη Χατζηιωννίδου.

Επίσης, θα συμμετέχει η κα Νikki Pawsey, Director, Global Network Leader Program/Sandberg Goldberg Bernthal Family Foundation, Trustee/United Response και πολλές άλλες αξιόλογες κυρίες, επιστημόνισσες, επιχειρηματίες, καταξιωμένα στελέχη επιχειρήσεων, μεντόρισσες, μέλη και όχι μόνο των κύκλων του δικτύου μας στην Ελλάδα, οι οποίες θα μοιραστούν μαζί μας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, όπως η δημοσιογράφος Εμμανουέλα Νικολαίδου, η Σύμβουλος του Σ.Κ.Ε.Π Δήμητρα Κοντοβά, η ακτιβίστρια Βασιλική Βουτζαλή, η Ελένη Ακτύπη, Διεθύνουσα Σύμβουλος της “We Lead”, και άλλες .

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη για όλες τις δράσεις, με προηγούμενη δήλωση συμμετοχής εδώ: https://www.eventbrite.com/e/682641869207

Προβλέπεται δημιουργική απασχόληση παιδιών για όλη την ημέρα.

(Επισυναπτόμενο στο παρόν το αναλυτικό πρόγραμμα.)

final-agenda-for-visuals-3d-annual-meet-up-1 

Γιορτάζουμε 10 χρόνια Lean In στον κόσμο

Ταυτόχρονα με το ετήσιο συνέδριο, γιορτάζουμε τα 10 χρόνια της παγκόσμιας παρουσίας της οργάνωσής μας, η οποία σήμερα αριθμεί περισσότερους από 80.000 κύκλους σε περισσότερες από 183 χώρες σε όλον τον κόσμο, με ένα κοκτέηλ πάρτυ και τη μουσική της Εύας Θεοτοκάτου, η οποία μάς προσφέρει ευγενικά τις υπηρεσίες της.

Ευχαριστούμε θερμά το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων και την εταιρεία οπτικοακουστικών υπηρεσιών Bookia που για μία ακόμη φορά μάς προσφέρουν τη φιλοξενία και τις υπηρεσίες τους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Αρετή Γεωργιλη: 6944050570, Αντιγόνη Παφίλη: 6944700295

 

Λίγα λόγια για την Lean in Network Greece

Η οργάνωση Lean in Network Greece (Athens) είναι ανεξάρτητη οργάνωση εθελοντών και εθελοντριών, χωρίς νομική μορφή, που συνεργάζεται επίσημα με το Lean in (Leanin.org). Ο στόχος μας είναι να στηρίζουμε  τις γυναίκες για να επιτυγχάνουν τις φιλοδοξίες και να δημιουργήσουμε  έναν πιο δίκαιο και ίσο κόσμο. Θέλουμε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι κάθε φύλου μπορούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. χωρίς προκαταλήψεις ή άλλα εμπόδια να τους κρατούν πίσω. Έναν κόσμο όπου τα κορίτσια θα μεγαλώνουν για να μπορούν να γίνουν ό, τι θέλουν και  να έχουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να το καταφέρουν.

Η οργάνωση αποτελείται από  γυναίκες που σχηματίζουν μικρές κοινωνίες, κύκλους που συνδέονται με βάση κοινά ενδιαφέροντα, επαγγέλματα ή γεωγραφικές περιοχές για να μάθουν και να βοηθούν  η μία από την άλλη και να πετύχουν τους στόχους τους. Σε αυτές τις μικρές ομάδες, οι γυναίκες παίρνουν και δίνουν καθοδήγηση από άλλες, ενισχύουν τις δεξιότητές τους και αποκτούν γνώσεις που θα τους φανούν χρήσιμες για το μέλλον τους.

Αυτή τη στιγμή η οργάνωση έχει περισσότερους από 80.000 Lean In κύκλους σε περισσότερες από 185 χώρες. Στην Ελλάδα, τo Lean in Network Greece (Athens) συστάθηκε το 2018 και αυτή τη στιγμή αριθμεί περισσότερους από 65 κύκλους, με περισσότερους από 2000 εθελοντές και εθελόντριες

To Lean in Network Greece (Athens) συνεργάζεται επίσημα με το Leanin.org και έχει δικαίωμα χρήσης του ονόματος Lean in (officially affiliated to Leanin.org), αλλά για τις δράσεις και οι πράξεις δεν ευθύνεται ή δεσμεύεται το Leanin.org.

Hashtags:  #Aπό_κορίτσια-δυνατές #10years_LeanIn #apokoritsiadynates

#GirlsStrong #LeanInGirls

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις 19.00 ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει με ελεύθερη είσοδο και μαζί του ολόκληρη η πόλη κινείται στον ρυθμό των Χριστουγέννων.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η Μάγισσα - επεισόδια 29-31

Τι θα δούμε στην αγαπημένη σειρά 27-29/11

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η Μάγισσα - επεισόδια 26-28

Τι θα δούμε στην αγαπημένη σειρά 20-22/11

Προτεινόμενα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να μείνεις μακριά από την συναισθηματική φόρτιση στις φετινές γιορτές

Προστάτεψε τον εσωτερικό σου κόσμο για να περάσεις όμορφες στιγμές

VIRAL

Middle finger moment: Παρουσιάστρια του BBC κάνει κωλοδάχτυλο on air και γίνεται το ξεκαρδιστικό viral του Δεκεμβρίου

Χωρίς να έχει καταλάβει ότι βρίσκεται on air, η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του δικτύου έκανε μια απρεπή κίνηση που σκόρπισε όμως γέλιο. 

BEAUTY TIPS

Tips για να μεταμορφώσεις την επιδερμίδα του προσώπου σου δύο σχεδόν εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα

Τι να κάνεις για να δεις το δέρμα σου να λάμπει τις γιορτές.