Όλα όσα θα ήθελες να ξέρεις για τον Πήλινο Στρατό της Κίνας

Η πρόσφατη ανακάλυψη ότι αρχαίοι Έλληνες βρίσκονται πίσω από αυτό το μοναδικό έργο, μας κάνει να "ζουμάρουμε" σε λεπτομέρειες.

Μαριέτα Χριστοπούλου

Μέχρι πριν λίγο καιρό, υπήρχε η πεποίθηση ότι η πρώτη επαφή Ευρωπαίου με τον κινεζικό πολιτισμό, έγινε τον 13ο αιώνα με το ταξίδι του Μάρκο Πόλο. Ωστόσο, έρευνες ήρθαν να ανατρέψουν αυτά τα δεδομένα και να υποστηρίξουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν αναπτύξει πολύ νωρίτερα επικοινωνία με την Κίνα. Αφετηρία για αυτή τη συγκλονιστική αρχαιολογική ανακάλυψη, είναι ο Πήλινος Στρατός της Κίνας. Πρόκειται για ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, το οποίο νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι είχε πηγή έμπνευσης την αρχαία Ελλάδα. 

Με αφορμή, λοιπόν, τα παραπάνω, εμείς λέμε να κάνουμε ένα ζουμ στο μοναδικό αυτό μνημείο και να το γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. Παρακάτω μπορείς να δεις εντυπωσιακές πληροφορίες! 

1. Ο Πήλινος Στρατός λέγεται και Στρατός από τερακότα. Βρίσκεται στο μαυσωλείο του πρώτου Κινέζου αυτοκράτορα Qin Shi Huang στην πόλη Σιάν της Κίνας.

2. Η κατασκευή του μνημείου ξεκίνησε το 246 π.Χ., όταν ο πρώτος αυτοκράτορας ήταν 13 ετών. 

3. Για την ολοκλήρωση του έργου, εργάστηκαν πάνω από 700.000 άνθρωποι σε διάρκεια 40 ετών.

4. Οι στρατιώτες είναι περίπου 8.000 και έχουν φυσικό μέγεθος, με το ύψος τους να είναι γύρω στο 1.80 - 1.95! Όλοι τους είναι διαφορετικοί μεταξύ τους. Δεν υπάρχει κανένα άγαλμα το οποίο να είναι ίδιο με κάποιο άλλο. 

5. Εκτός από στρατιώτες, το μνημείο έχει ιππείς, αρματηλάτες, πεζούς, μουσικούς, άλογα.

6. Το μνημείο δημιουργήθηκε από την ανάγκη του αυτοκράτορα για αθανασία. Ουσιαστικά έφτιαξε ένα στρατό, μια ολόκληρη κοινωνία, για να παλέψει ενάντια στο θάνατο. 

7. Ανακαλύφθηκε το 1974 από αγρότες που ήθελαν να σκάψουν για ένα πηγάδι.

8. Σήμερα, αποτελεί ένα στεγασμένο μνημείο και οι επισκέπτες μπορούν να το βλέπουν όλη τη διάρκεια του χρόνου. 

9. Κάθε χρόνο επισκέπτονται το μνημείο περισσότεροι από 1 εκατ. άνθρωποι από όλο τον κόσμο. 

10. Ο πρ. Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Zacques Chirac, είπε το 1978 σχετικά με την ανακάλυψη: "Υπήρχαν 7 θαύματα στον κόσμο και η ανακάλυψη του στρατού από τερακότα, μπορούμε να πούμε ότι είναι το όγδοο. Κανείς που δεν έχει δει της πυραμίδες δε μπορεί να υποστηρίξει ότι έχει πάει στην Αίγυπτο. Και τώρα, θα έλεγα ότι κανείς που δεν έχει δει αυτές τις μορφές από τερακότα, δε μπορεί να υποστηρίξει ότι έχει επισκεφτεί την Κίνα".About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares