Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

"Η Lady (Gaga), η Τζούντυ (Γκάρλαντ) και ένα Αστέρι"

Tο "Αστέρι" Gaga μπήκε σ'ένα  γαλάζιο σύννεφο και με μια Χρυσή Σφαίρα  "συνάντησε" τη θρυλική Τζούντι Γκάρλαντ


Λένα Γρηγορίου

Ο Τζάκσον είναι ένας φτασμένος, διάσημος,  (πλην όμως) αυτοκαταστροφικός star. Συναντάει την άσημη σερβιτόρα Άλλυ που έχει όνειρο να γίνει διάσημη τραγουδίστρια. Εντυπωσιάζεται, μαγεύεται, την ερωτεύεται και ορκίζεται να την κάνει μεγάλη και τρανή... Μεγάλος έρωτας, μεγάλη καριέρα, προσωπικοί δαίμονες,  αναπόφευκτο το αδιέξοδο...

Κυρίες και κύριοι ," Ένα αστέρι γεννιέται"! Και στο κόκκινο χαλί στην 76η Τελετή Απονομής Βραβείων Χρυσής Σφαίρας 2018, εμφανίζονται οι πρωταγωνιστές της ιστορίας (και της ταινίας):  ο Τζάκσον Μέιν  που δεν είναι άλλος από τον Μπράντλει Κούπερ και η  Άλλυ. Η Άλλυ που  αυτή τη φορά δεν είναι... άλλη από τη Lady Gaga!  Ναι, ηρωίδα της ταινίας  "Ενα αστέρι γεννιέται" ("A star is born") στο 3o remake της , μετά τη Τζάνετ Γκέινορ (1937), τη Τζούντι Γκάρλαντ (1954) και τη Μπάρμπαρα Στρέιζαντ (1976), είναι το "φαινόμενο" Gaga στο ντεμπούτο της σαν ηθοποιός. 

img_keimeno.jpg

Η ιστορία μας πάει πολλά χρόνια πίσω και πόσο μας αρέσει που επαναλαμβάνεται! Πάμε, λοιπόν στο Χόλιγουντ , 82 χρόνια πίσω, στα 1937  για να συναντήσουμε το πρώτο Αστέρι. Να δούμε, δηλαδή, το γέννημα του "Ενα αστέρι γεννιέται": μιας ιστορίας για τον έρωτα μιας άγνωστης "ενζενί" που την ερωτεύεται ένας φτασμένος (πλην όμως ξεπεσμένος) σταρ και που, τελικά, την κάνει διάσημη. H ιστορία με τα χρόνια έγινε "κλασσική" , κι όπως αποδείχθηκε με το πρώτο remake της στα 1954, με πρωταγωνίστρια τη μυθική Τζούντι Γκάρλαντ, αλλά και με το δεύτερο , το 1976, με πρωταγωνίστρια τη μαγική Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, έγινε διαχρονική και αξεπέραστη. 

Το 3ο  remake του"Αστεριού" σηματοδοτεί και το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μπράντλει Κούπερ αλλά και της Lady Gaga στον πρώτο της κινηματογραφικό ρόλο. Βαριά η κληρονομιά  του ρόλου που καλείται να ερμηνεύσει η Gaga μετα τα δυο τεράστια ονόματα της Τζούντι Γκάρλαντ και της Μπάρμπαρα Στρέιζαντ. Όμως , τα κατάφερε! Μπορεί να μην κέρδισε (ακόμα) Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της, κέρδισε όμως για το τραγούδι Shallow, ενώ παράλληλα όλοι μιλούν για το πόσο αφοπλιστική είναι ως Άλλυ και πόσο μαγικά ερμηνεύει τα ολοκαίνουργα τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για το καινούργιο remake του Αστεριού. 

img_keimeno2.jpg

Η Χρυσή Σφαίρα που κέρδισε η εκτυφλωτική ποπ σταρ είναι μια μεγάλη επιβράβευση. Όσο για την παρουσία της στο κόκκινο χαλί, πραγματικά έκλεψε τις εντυπώσεις. Όταν εμφανίστηκε φορώντας μια τουαλέτα-υπερπαραγωγή του Οίκου Valentino, οι ψίθυροι, τα βλέμματα και τα επιφωνήματα που τη συνόδευαν, ήταν γεμάτα θαυμασμό. Θαυμασμό γι αυτή τη γαλάζια οπτασία που το φόρεμα της , στο χρώμα της λεβάντας, αλλά και η ίδια  (που ως και τα μαλλιά της είχε βάψει γαλάζια) παρέπεμπαν σε άλλες εποχές. Έφερναν στο νου μιαν άλλη Άλλυ, τη Τζούντι Γκάρλαντ, όταν το 1954, στην τελετή των Οσκαρ, για την ίδια ταινία, είχε εμφανιστεί με μια σχεδόν ίδια γαλάζια υπέρλαμπρη τουαλέτα. 

img_keimeno3.jpg

Η Γκάρλαντ πήρε βραβειο για την ερμηνεία της τότε και η Gaga , όσο κι αν επιμένει πως ΄"ήταν απλή σύμπτωση" το φορεμα, εμένα τουλάχιστον δεν θα με πείσει. Η διάσημη τραγουδίστρια που ήθελε πάντα να γίνει ηθοποιός, έχει είδωλα. Και πώς να μην είναι η Τζούντυ Γκάρλαντ ένα από τα είδωλα και τα πρότυπα της που αυτή τη "σημαδιακή" βραδιά των Χρυσών Σφαιρών ήθελε Και να τιμήσει Και να μας την ξαναφέρει στη μνήμη.

Το "Ένα αστέρι γεννιέται" έχει πάρει το δρόμο του για τα Όσκαρ, όμως εμείς είμαστε εδώ με μια άλλη μεγάλη νικήτρια της βραδιάς της 76ης Τελετής Απονομής Βραβείων Χρυσής Σφαίρας 2018. Αυτή που στην 76η Τελετή Απονομής Βραβείων Χρυσής Σφαίρας κέρδισε με τις ταινίες της 11 βραβεία: και δεν είναι άλλη από τη Nova! Οκτώ από τις πολυβραβευμένες ταινίες θα τις δούμε να κάνουν πρεμιέρα αποκλειστικά στη Nova. Εννοείται πως μια απ' αυτές είναι και το "Ένα αστέρι γεννιέται". Κράτα την ημερομηνία και μη χάσεις την ευκαιρία να δεις σε Α' προβολή αλλά και όποτε εσύ θέλεις με Nova On Demand , πώς μια Lady μπορεί να μεταμορφωθεί σε αστέρι. 

Σίγουρα θα θέλεις να ξέρεις τις υπόλοιπες επτά ταινίες που θα δεις σε Α' προβολή στη Nova. Λοιπόν είναι, το Bohemian Rhapsody, το Green Book, το The Wife, το If Beale Street Could Talk, το Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία, το The Favourite, το Spider-Man: Into the Spider-Verse, και θα έχουν κάθε μια τους τη δική της λαμπερή πρεμιέρα.

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Γράφω για το σεξ, όχι για την αγάπη. Τι ξέρω για την αγάπη;» Sarah Jessica Parker

Η Sarah Jessica Parker γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1965 και συνεχίζει να ενσαρκώνει τη φαντασίωση ζωής πολλών γυναικών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.