Πυρετός μουσειακός το Σαββατόβραδο - AllYou.gr

Search

×

Σφάλμα

OBSS: Error on get sef url:.Could not resolve host: www.allyou.gr; Name or service not known
 

Πυρετός μουσειακός το Σαββατόβραδο

Τα μουσεία γιορτάζουν στις 18/5 και μας περιμένουν με πολλές εκπλήξεις! 

10 Μαϊου 2019
Συντάκτης : Τζίνα Σπάρτακου


Δωρεάν εκθέσεις, ξεναγήσεις, συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Στην Αμερική και τις υπόλοιπες χώρες της Eυρώπης τα μουσεία είναι ότι για μας οι καφετέριες… Η απλή, καθημερινή διασκέδαση του κόσμου. Ολόκληρες οικογένειες, μαμάδες με καρότσια, σχολεία, φοιτητές αρχιτεκτονικής και καλών τεχνών που κάθονται με τις ώρες στο πάτωμα με ένα μπλοκ για να σκιτσάρουν ένα γλυπτό, ερωτευμένα ζευγάρια που φιλιούνται κάτω από ανεκτίμητης αξίας πίνακες ζωγραφικής. Τα μουσεία είναι μέσα στη ζωή τους, είναι η ζωή τους. 
Στην Ελλάδα ο πάγος με τα μουσεία δείχνει σιγά σιγά να σπάει, ειδικά μετά την ανέγερση και λειτουργία κάποιων εξαιρετικών ιδρυμάτων. Ολο και περισσότεροι γονείς επιλέγουν για την Κυριακάτικη βόλτα με τα παιδιά τους ένα μουσείο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου: βόλτα στο μουσείο και μετά στο εστιατόριο…

mouseiain.jpg


Η 18η Μαίου, Παγκόσμια Ημέρα και Ευρωπαική Νύχτα των μουσείων, είναι ένας εύστοχος θεσμός που  καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων πριν από 40 περίπου χρόνια με σκοπό να φέρει ακόμη πιο κοντά το κοινό στα μουσεία.
Φέτος το θέμα που επιλέχτηκε είναι «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης», ενώ το τιμώμενο ίδρυμα είναι το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, λόγω του μοναδικού δικτύου 9 θεματικών μουσείων που δημιούργησε και υποστήριξε σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών το μουσείο μετάξης στο Σουφλί, μαρμαροτεχνίας στην Τήνο και το πρόσφατα ανεγερμένο Μουσείο Μαστίχας Χίου.
Η Αθήνα είναι από τις πιο δραστήριες πρωτεύουσες όσον αφορά το θεσμό και γιορτάζει με πάνω από 50 εκδηλώσεις και δράσεις, που οργανώνονται σε δημόσια και ιδιωτικά μουσεία σε όλο το λεκανοπέδιο από σήμερα Πέμπτη μέχρι το Σάββατο αργά το βράδυ.
Να μια υπέροχη ευκαιρία για  να ανακαλύψεις κάποιο ιδιαίτερο, θεματικό μουσείο που δεν έχεις ακόμη δει και γιατί όχι να θαυμάσεις για μια ακόμη φορά χωρίς πίεση χρόνου, κάποιο μουσείο που έχεις ήδη επισκεφτεί! Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Pump up the volume

Athens Music Week: H πόλη plugged in

Non smoking beach

Τα έμαθες; Επιτέλους και μια χρήσιμη πρωτοβουλία.

30 μικρά έργα τέχνης στο Κέντρο της Αθήνας!

Δες τα εδώ και φωτογράφισε τα downtown