Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

O Piers Morgan κοροϊδεύει την Greta Thunberg

"Λίγο μελοδραματική, τέλος του κόσμου, προφητική"


Βασιλεία Μαξακούλη

Ο παρουσιαστής του Good Morning Britain εμφανώς χλεύασε την έφηβη ακτιβίστρια, καθώς έχασε το βραβείο Nobel από τον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας, Abiy Ahmed.  Βραβεύτηκε για τις προσπάθειες του να φέρει την ειρήνη και τη διεθνή συνεργασία, μέσα από τη συμφωνία ειρήνης, που σύναψε με την Ερυθραία.
  Η Greta, 16 χρονών, ήταν πιθανή νικήτρια λόγω της μάχης της ενάντια στην κλιματική αλλαγή. O Piers δεν έτρεφε ιδιαίτερο ενθουσιασμό για τον συγκεκριμένο αγώνα, γράφοντας στο Twitter: "Πώς τολμούν να δίνουν το βραβείο σε κάποιον που πραγματικά δημιούργησε ειρήνη;" Προηγουμένως, είχε παραξενευτεί με το γεγονός ότι η Greta μπορούσε να κερδίσει το βραβείο, κοινοποιώντας στο Twitter: "Τι έχει κάνει για την ειρήνη, ακριβώς; Απλώς θύμωσε πάρα πολύ με την κλιματική αλλαγή, κακομεταχειρίστηκε ενήλικες και τρομοκράτησε εκατομμύρια παιδιά." Θεώρησε την προσέγγιση της μελοδραματική.
https://www.instagram.com/p/B2w-0NsCkXp/
 Ο ίδιος ανέφερε στο Good Morning Britain: "Είναι πολύ εντυπωσιακή. Μία 16χρονη κοπέλα που είναι τόσο εύγλωττη, τόσο παθιασμένη. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό και η κλιματική αλλαγή είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, το καταλαβαίνω. Ένοιωσα πολύ άβολα βλέποντας την χθες. Ήταν λίγο μελοδραματική, τέλος του κόσμου, προφητική. Αναρωτιέμαι τι επίδραση θα έχει τώρα στους νέους ανθρώπους που θα σκέφτονται ότι ο κόσμος πρόκεται να τελειώσει.  Δεν θα τελειώσει.  Δεν θέλω δις εκατομμύρια άνθρωποι να ακούν την Greta και να νομίζουν πως ο πλανήτης κυριολεκτικά θα καταστραφεί, γιατί αυτό δεν θα γίνει. Η κλιματική αλλαγή είναι σοβαρή, πρέπει να αντιμετωπιστεί, είναι σημαντικό ζήτημα, αλλά η γνώμη μου είναι πως δεν έρχεται το τέλος του κόσμου, όπως το παρουσιάζει."

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30