Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Επικίνδυνες Φιλίες

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο αλήθειες



Τι είναι η φιλία; Γιατί την έχουμε ανάγκη στην ζωή μας; Υπάρχουν αληθινοί φίλοι εκεί έξω; Ή μήπως έχουν όλοι τον σκοπό τους; Είναι μερικά ερωτήματα που αργά ή γρήγορα καλούμαστε να απαντήσουμε στον εαυτό μας, αφού στον κόσμο γύρω μας βλέπουμε να επικρατούν οι εφήμερες σχέσεις, οι οποίες σχεδόν πάντα κρύβουν σκοτεινές πτυχές. Το λεπτό αυτό ζήτημα έρχονται να αγγίξουν οι δύο αδερφές από την Νέα Υόρκη, με ελληνική καταγωγή, Λιν Κονσταντίν και Βάλερι Κονσταντίν, που υπογράφουν με το ψευδώνυμο Λιβ Κονσταντίν.

Το νέο τους βιβλίο με τίτλο «Επικίνδυνες Φιλίες» είναι μια ιστορία βγαλμένη από την πραγματικότητα, καθώς αποδεικνύει πως μια φιλική σχέση μπορεί να αποβεί μοιραία και καταστρεπτική. Συγκεκριμένα οι πρωταγωνίστριες του βιβλίου είναι δύο γυναίκες. Από την φύση της η γυναίκα είναι περισσότερο επιρρεπής και ευαίσθητη σε τέτοια ζητήματα, για αυτό άλλωστε έχει επικρατήσει και το “Drama Queen” (και όχι “Drama King”). Όχι πως και οι άντρες δεν πληγώνονται και δεν εξαπατώνται, όμως βρίσκουν γρήγορα την λύση του προβλήματος.

Η Άμπερ έχει βαρεθεί να είναι ένα τίποτα. Αξίζει περισσότερα – ακριβά σπίτια στα πιο σημαντικά μέρη του κόσμου, φανταστικά ταξίδια, λιμουζίνα με αναπαυτικά δερμάτινα καθίσματα, νταντάδες και υπηρέτριες στις προσταγές της, επώνυμα ρούχα και κοσμήματα. Ο φθόνος της για τις ζωές των άλλων θα μπορούσε να την τρώει ζωντανή… αν δεν είχε σχέδιο. Η Δάφνη ζει σε έναν ευτυχισμένο γάμο με δύο παιδιά. Για τους συγγενείς, τους φίλους και τους γνωστούς της είναι η πιο τυχερή γυναίκα στη Νέα Υόρκη, έχει ό,τι θέλει, πλούτη, δύναμη και το σημαντικότερο, έναν γοητευτικό και πλούσιο άντρα που τη λατρεύει. Αλλά για την Άμπερ δεν ήταν τόσο δύσκολο να την πλησιάσει – με ένα άσχημο κούρεμα, ένα ζευγάρι γυαλιά και την έκφραση της ήττας ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της γίνεται το άχαρο κορίτσι που η Δάφνη έχει τόσο ανάγκη να σώσει. Τέτοιες φιλίες όμως μπορεί να αποδειχτούν πολύ επικίνδυνες..

Ο καθένας μας μπορεί να βρει κοινά σημεία της ζωής του με την ιστορία των Λιβ Κονσταντίν. Άλλοτε λιγότερο κοινά και άλλοτε με πολλές ομοιότητες. Δεν είναι όμως ντροπή ούτε στην μια ούτε στην άλλη περίπτωση. Αρκετοί είμαστε αυτοί που έχουμε εξαπατηθεί από φιλικές ή ερωτικές σχέσεις και κάπως έτσι καταλήγουμε στο να χάνουμε την πίστη μας στους ανθρώπους. Όμως πρέπει να θυμόμαστε πως κάθε τι που συμβαίνει, μας συμβαίνει για κάποιο λόγο, ο οποίος αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί.

Και επειδή το νόμισμα που λέγεται ζωή έχει δύο όψεις, η φιλία είναι από τα ομορφότερα κομμάτια που συμπληρώνουν την ανθρώπινη ύπαρξη και αυτό γιατί μέσα σου γνωρίζεις πως δεν είσαι μόνος, σε έναν κόσμο γεμάτο μοναξιά. Ίσως είναι δεσμός καλύτερος και από αυτόν της οικογένειας, γιατί τους φίλους μας τους διαλέγουμε εμείς ή εκείνοι εμάς. Και όπως πολύ σοφά, έχει πει ο Ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη», Μιγκέλ ντε Θερβάντες: «Δεν είναι τόσο δύσκολο να πεθαίνεις για τον φίλο σου, όσο να βρεις τέτοιο φίλο για τον οποίο αξίζει να πεθαίνεις».

Το μυστήριο που κρύβεται πίσω από το βιβλίο περιμένει να το ανακαλύψεις και να έχεις πάντα στο μυαλό σου πως ορισμένες γυναίκες παίρνουν τα πάντα και κάποιες άλλες απλώς ό,τι αξίζουν!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Floral.

 

 

Cover Photo:  Single white female film

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

Προτεινόμενα

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου