Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Sofia Loren: Μια ζωή γεμάτη βραβεία

Xmas vintage album of the week


Ρόμυ Μελάνι

 

Με αφορμή την βράβευση της μεγάλης  Ιταλίδας  ηθοποιού, Σοφίας  Λόρεν που στο κλείσιμο του χρόνου, θα τιμηθεί με το βραβείο Capri Legend Award (Μύθος του Κάπρι) για το σύνολο της καριέρας της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Capri -Hollywood, γυρίσαμε πίσω στον χρόνο ξεφυλλίζοντας μερικές xmas στιγμές της θρυλικής σταρ.

Γεννημένη στις 20 Σεπτεμβρίου του 1934 η Σοφία Λόρεν είναι η μόνη εν ζωή σταρ της χρυσής εποχής του κλασσικού Hollywood σινεμά. Eίναι παντρεμένη με τον Carlo Ponti κι έχει αποκτήσει μαζί του 2 γιούς.



https://www.instagram.com/p/B6Vbx6soT_5/
Kάποια άλλα Χριστούγεννα μισό αιώνα πίσω, η Σοφία Λόρεν γιόρταζε την υποψηφιότητα της  για Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου το 1965 για τον ρόλο της στην ταινία “ Γάμος Αλά Ιταλικά” (Marriage Italian Style) του Βιτόριο ντε Σίκα και έλαβε τιμητικό βραβείο από την Aμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών το 1991.



Το βραβείο θα της απονείμει μία άλλη θρυλική Ιταλίδα, η σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Λίνα Βερτμίλερ, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Δεκεμβρίου στο νησί της Ιταλίας.
https://www.instagram.com/p/B6VTZhkhGUl/
Το βραβείο, σύμφωνα με το THR, έχει ιδιαίτερη σημασία για τις δύο φίλες, καθώς η Σοφία Λόρεν απένειμε τον περασμένο Οκτώβριο στη Λίνα Βερτμίλερ το τιμητικό Όσκαρ στην τελετή απονομής των Governors Awards της Aμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.
Στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Capri-Hollywood έχει προγραμματιστεί η ιταλική πρεμιέρα της ταινίας “ Little Women” (Μικρές Κυρίες) της Γκρέτα Γκέργουικ.
https://www.instagram.com/p/B4pVTgEBlik/

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;