Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jeremy Irons: Πρόεδρος επιτροπής στην 70ή Berlinale

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου γιορτάζει τα 70 του χρόνια



Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Jeremy Irons, κλήθηκε να αναλάβει χρέη προέδρου της επιτροπής του διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ του Βερολίνου, που γιορτάζει φέτος την επετειακή 70ή διοργάνωση του και το όποιο πρόκειται να  πραγματοποιηθεί  στις  20 Φεβρουαρίου έως την  1 Μαρτίου 2020.

O 71 ετών, Ιrons ξεκίνησε την καριέρα του στο θεατρικό σανίδι,  με παραστάσεις στο West End του Λονδίνου και ως μέλος του Royal Shakespeare Company παρέμεινε πιστός στο θέατρο, ακόμη και μετά την μεγάλη του επιτυχία στην οθόνη. Το 1984 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Broadway με το «The Real Thing» και διακρίθηκε με βραβείο  Tony.

 

 

Η πρώτη  τηλεοπτική του εμφάνιση σημειώθηκε το 1981, με την συμμετοχή του στο «Brideshead Revisited», ενώ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με το  βικτωριανό δράμα «Η Ερωμένη του Γάλλου Υπολοχαγού» με συμπρωταγωνίστρια την Meryl Streep.  Το 1991 κατέκτησε το ‘Οσκαρ Α΄ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Το Γύρισμα της Τύχης» του Barbet Schroeder.

«Με το ξεχωριστό στιλ του, ο Jeremy Irons  έχει ενσαρκώσει μερικούς από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες που θα με συνοδεύουν καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μου στον κινηματογράφο, επιδεικνύοντας γνώση της πολυπλοκότητας των ανθρώπων. Το ταλέντο και οι επιλογές του ως καλλιτέχνη και ως πολίτη με κάνουν να νιώθω περήφανος που τον καλωσορίζω ως Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής για την 70ή έκδοση της Μπερλινάλε», δήλωσε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Carlo Chatrian.

«Με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση και όχι ασήμαντη τιμή, αναλαμβάνω τον ρόλο του Προέδρου της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής για το Βερολίνο 2020, ένα φεστιβάλ που θαυμάζω για τόσο πολύ καιρό και πάντα μου άρεσε να παρακολουθώ. Όντας στο Βερολίνο για το φεστιβάλ θα μου δοθεί η ευκαιρία όχι μόνο να ξαναθυμηθώ αυτή την υπέροχη πόλη, αλλά και να παρακολουθήσω τη φετινή συλλογή ταινιών που επιλέχθηκαν από το φεστιβάλ και να τις συζητήσω με τους υπόλοιπους κριτές», αποκρίθηκε ο Irons.

Ο ταλαντούχος Jeremy Irons  πρωταγωνιστεί φέτος στην στην τηλεοπτική παραγωγή του HBO «Watchmen».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Γράφω για το σεξ, όχι για την αγάπη. Τι ξέρω για την αγάπη;» Sarah Jessica Parker

Η Sarah Jessica Parker γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1965 και συνεχίζει να ενσαρκώνει τη φαντασίωση ζωής πολλών γυναικών

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους