Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Αυτές ήταν οι πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις στην ιστορία των 'Οσκαρ

Όταν ακόμα και ο θείος 'Οσκαρ έρχεται 2ος!  (γιατί 1ο είναι το φόρεμά σου)


Ζωή Γκόρου

Στα 90 χρόνια της ιστορίας του θεσμού των 'Οσκαρ έχουν αλλάξει πολλά. Ακόμα και τα ίδια τα 'Οσκαρ, που δείχνουν να έχουν χάσει  το φανατικό κοινό τους. Η ιστορία των 'Οσκαρ περνάει μέσα από τις εποχές και τις αντιλήψεις που αλλάζουν, αλλά και μέσα από το "πώς και πόσο"  αλλάζει και η έννοια της ομορφιάς.

Οι γυναίκες του παλιού Χόλιγουντ, για παράδειγμα, είχαν κάτι μεθοδευμένα ντιβίστικο και απόμακρο (όπως όφειλαν) όντας "σταρ" (δηλαδή αστέρια). Ένα στυλ τύπου: "Δεν μπορείς να πιάσεις τα αστέρια!"

Οι εμφανίσεις τους ήταν "γκράντε" από την κορυφή ως τα νύχια, ακόμα και η εκφορά του λόγου τους, σε μια ευχαριστήρια ομιλία, ήταν σίγουρη και φλεγματική. (Ας έκαναν κι αλλιώς! )

Μελετώντας αυτές τι μεγάλες σταρ, πιστεύω ότι ακόμα και η Elizabeth Taylor θα πάσχιζε στην προσωπική ζωή της να είναι η ίδια η Elizabeth Taylor. 'Ηταν ένας ρόλος, δηλαδή. Που δεν τελείωνε ποτέ.

Σήμερα,τ' ατέρια κατέβηκαν στη γη. Επιλέγουν αστραφτερό φόρεμα, με πιο φυσικά μαλλιά και δεν δείχνουν να έχουν καμιά διάθεση να κουβαλήσουν στο λαιμό τους το βάρος ενός ( αξίας πολλών  εκατομμυρίων δολαρίων )κολιέ Cartier.

Στην ιστορία των 'Oσκαρ πέρασαν καλλονές,  όμως μερικές τις ξεχωρίζουμε γιατί έριξαν αστρόσκονη σε αυτό που αποκαλούμε "μαγεία των Όσκαρ".

1955

H Lauren Bacall είχε δύο ωραία πράγματα μαζί της: το φόρεμά της με τη μαύρη κάπα και το αληθινό αρσενικό:  τον Humphrey Bogard.

1955

Πανευτυχής η Grace Kelly, ως νικήτρια, μέσα στην ιστορική, Givenchy τουαλέτα της.


   

1974

To μυθικό γαλάζιο φόρεμα από μεταξωτή μουσελίνα που σχεδίασε για την Elizabeth Taylor, η Edith Head, την έκανε Queen of Oscars για την αιωνιότητα. 



 1968

Τα λόγια είναι περιττά για το μαύρο wrap dress της Faye Dunaway και τον σινιόν κότσο της.

 

1969

Η Barbara Streisand ανατρέπει τους κανόνες της Οσκαρικής εμφάνισης στην τελετή εκείνης της χρονιάς, με ένα see through baby doll σύνολο με τεράστια καμπάνα.

 

1975

Mία από τις πιο ώριμες, στιλιστικά, στιγμές της πάντα κομψής Audrey Hepburn, με ένα φόρεμα Givenchy που θα φορούσαμε άνετα και σήμερα.



1975

Όχι απλά ιστορία. 'Εμπνευση για πάντα! Η Lauren Hutton με το φόρεμα ουράνιο τόξο, το μυθικό ντεκολτέ και εκείνη τη (θεϊκή) γούνα.

   

1990

H Κim Basinger δέχτηκε κριτική για το λαμπατέρ σατέν φόρεμα και τo ροκ χτένισμα. Σήμερα δείχνει τόσο φρέσκο, που η Kim δικαιώνεται.

1999

Να υποθέσουμε ότι η Gwyneth Paltrow έχει κορνίζα σε περίοπτη θέση στο σπίτι της, με τον εαυτό της να κρατά τον θείο 'Οσκαρ συγκρατώντας με κόπο τα δάκρυά της, μακριά από την ιστορική ροζ, ταφταδένια τουαλέτα.
  

2001

Δικαιωμένη για το ταλέντο της και άκρως chic, η Julia Roberts ποζάρει με το Valentino φόρεμα που πήρε μερικές από τις καλύτερες κριτικές στην ιστορία του θεσμού.

2004

Σύγχρονη Marilyn Monroe και σίγουρα η νέα μούσα του Dior, το άστρο της Charlize Theron λάμπει  μέσα στο χρυσό φόρεμα του οίκου.

2011

Ένα όνειρο σε απόχρωση λεβάντας το Givenchy Haute Couture φόρεμα της Cate Blanchett.



2014

To "Nairobi Blue" φόρεμα της Lupita Nyong'o που δημιούργησε για εκείνη ο οίκος Prada της χάρισε μαζί με το αγαλματάκι, το βραβείο καλύτερου φορέματος.

 

2018

"'Exω μελετήσει Gwyneth Paltrow" για την νεαρή Saoirse Ronan που τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω της, με το  στράπλες, old hollywood, ροζ φόρεμά της.
    

Περιμένω με ανυπομονησία  την τελετή. Εσύ;

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα