Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Αστέρες με Όσκαρ από την χρυσή εποχή του Hollywood

 

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω,  σε vintage στιγμές

 



Αν είσαι λάτρης του κινηματογράφου ή της μόδας ή είσαι τρελή θαυμάστρια κάποιου αστέρα του Hollywood, ή όλα αυτά μαζί, τότε σίγουρα ανυπομονείς και εσύ (και εμείς) για την μεγάλη βραδιά των Όσκαρ, που αναμένεται σε λίγες μέρες.  Η τελετή απονομής των πολυπόθητων χρυσών αγαλματίδιων έχει μακρά ιστορία, αφού η πρώτη διοργάνωση της πραγματοποιήθηκε το 1929, σε ιδιωτικό δείπνο σε κάποιο ξενοδοχείο του Hollywood.

Με τα χρόνια, η τελετή των Όσκαρ μετατράπηκε σε μια φαντασμαγορική βραδιά, με υπέρλαμπρες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί και μοναδικές στιγμές που μένουν στην ιστορία του κινηματογράφου.  Η ουσία της, ωστόσο παρέμενε αναλλοίωτη στο χρόνο, κι αυτή  δεν είναι άλλη από τον σεβασμό και τον εορτασμό της τέχνης του κινηματογράφου.

Αν πάλι είσαι και λάτρης του vintage, ρίξε μια ματιά σε μερικές ασπρόμαυρες στιγμές θρυλικών αστέρων του παλιού Hollywood, με το χρυσό αγαλματίδιο στο χέρι.

 

 

Η ηθοποιός Claudette Colbert δίνει συγχαρητήρια στην επτάχρονη Shirley Temple για το Όσκαρ που κέρδισε  το 1935. Η Temple είναι η μοναδική στην ιστορία των Όσκαρ που τιμήθηκε σε τόσο μικρή ηλικία.

 

 

Η λαμπερή Audrey Hepburn τιμήθηκε με Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου το 1954 για την ταινία «Διακοπές στην Ρώμη».

 

 

Τόσο ο Frank Sinatra όσο και η Donna Reed κερδίζουν Όσκαρ Α’ ανδρικού και γυναικείου ρόλου αντίστοιχα, για την συμμετοχή τους στην ταινία «Όσο υπάρχουν άνθρωποι».

 

 

Η Grace Kelly και ο Marlon Brando, δυο κορυφαία ονόματα την δεκαετία του ’50, πανηγυρίζουν την νίκη τους το 1955, με ένα φιλί μπροστά στις κάμερες.

 

 

H μοναδική Elizabeth Taylor απολαμβάνει την νίκη της για την ταινία «Ζήσαμε στην Αμαρτία» με σαμπάνια και τσιγάρο.

 

 

Η Sophia Loren, η εντυπωσιακή Ιταλίδα, βραβεύτηκε με Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στην ταινία «Η ατιμασμένη».

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός