Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Διαλέγοντας τον master chef της καρδιάς σου!

Γιατί ως γνωστόν ο έρωτας περνάει από το στομάχι



Αν αναρωτιέσαι γιατί οι εκπομπές ή οι διαγωνισμοί και τα shows μαγειρικής χτυπάνε τόσο υψηλά νούμερα τηλεθέασης αλλά και γιατί οι ταινίες που πρωταγωνιστούν chefs και το ειδύλλιο της ταινίας εξελίσσεται πάνω από μάτια κουζίνας που καίνε και πιάτα αριστοτεχνικά φτιαγμένα με ονόματα ξωτικά και δύσκολα στην προφορά, δεν είναι μόνο γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι, αλλά γιατί πολλές φορές η ερωτική τέχνη και η τέχνη της αποπλάνησης βρίσκουν το πεδίο της μαγειρικής εξαιρετικά πρόσφορο.

Οι σύγχρονοι σεφ μαγειρικής συχνά μοιάζουν στον γυναικείο πληθυσμό ως η απόλυτη ενσάρκωση του τέλειου άνδρα. Καθώς οι ιδιότητες που συγκεντρώνει φτιάχνουν ένα πακέτο τόσο ιδανικό που δύσκολα μπορεί κάποιος να συναγωνιστεί. Οι ιδιότητες αυτές ξεπερνάνε το φύλο, κάνουν εξίσου θελκτική μια γυναίκα που μαγειρεύει και τις διαθέτει στη φαρέτρα της. Και τα συστατικά αυτά της προσωπικότητας και που έχουν οι σεφ στο βιογραφικό τους πέρα από τα μυστικά επιτυχίας μιας διεθνούς καριέρας αποτελούν και το κλειδί της επιτυχίας μιας ερωτικής σχέσης. Και φτάνοντας στην τελευταία μπουκιά… του άρθρου, θα καταλάβεις το γιατί.

 

 

 

Η αποπλάνηση μέσω ενός γαστρονομικού ποιήματος μπορεί να αποδειχθεί παταγώδης αποτυχία αν μια κουζίνα είναι χαοτική ή δεν υπάρχει λογική πίσω από τις μεθόδους μαγειρέματος. Ή αν έρθεις αντιμέτωπη έναν μάγειρα που δεν έχει πάθος, δημιουργικότητα και πειθαρχία στα πιάτα του. Γιατί; Γιατί αν τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής, τότε, η κουζίνα είναι ο καθρέφτης της προσωπικότητας. Δεν υπάρχει ένας σωστός τρόπος για να ενεργήσετε στην κουζίνα, ωστόσο, υπάρχουν ιεροτελεστίες που μπορείς να ακολουθήσεις και θα σας κάνουν πιο ελκυστικούς.

Η φήμη λέει ότι το φαγητό είναι ένας τρόπος για την καρδιά ενός άνδρα. Τι γίνεται όμως με την καρδιά μιας γυναίκας; Οι γυναίκες είναι εύκολο να ερωτευτούν έναν άντρα που ξέρει το δρόμο του στην κουζίνα και είναι σε θέση να γράφει ποίηση με φαγητό. Και πάλι, ο έλεγχος ενός συγκεκριμένου δωματίου στο σπίτι σημαίνει ότι μπορεί να έχει τον έλεγχο πιο περίπλοκων πτυχών της ζωής, όπως η καριέρα ή οι σχέσεις του. Αυτές είναι μερικές ιδιότητες μαγειρικής που αξίζει να δοκιμάσεις να ψάξεις στον άντρα που θες να του εμπιστευτείς την καρδιά σου – αλλά και που μπορείς να δεις αντίστοιχα αν διαθέτεις ώστε να αυξήσεις και από την πλευρά σου τα ποσοστά επιτυχίας της πιο σημαντικής συνταγής… για δύο!

 

 

 

Δεν χάνει τον έλεγχο

Είναι ένας άνθρωπος ικανός να δημιουργήσει το τέλειο σενάριο μαγειρικής που θα οδηγήσει σε ένα ρομαντικό δείπνο. Αναλαμβάνει τον έλεγχο και την ευθύνη κάθε διαδικασίας, από τα συστατικά μέχρι τα μαχαιροπήρουνα. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό να βλέπει και το σεξ ως σοβαρή επιχείρηση, καθώς γνωρίζει ότι κορυφώνεται με την απόλυτη ευχαρίστηση.

Μια διαδρομή με κόκκινα τριαντάφυλλα, αναμμένα κεριά και σαμπάνια θα σε υποδεχτεί στο δωμάτιο, για να σε κάνει να νιώσεις όμορφα, αλλά και μοναδική. Θα επιδιώξει επίσης να φροντίσει μια από τις πιο σημαντικές πτυχές μιας σχέσης: την άνεση σας. Θα είναι ευαίσθητος και λογικός απέναντι στα συναισθήματά σου, δεν θα χρειαστεί να του ζητήσεις τίποτα, γιατί θα είναι ήδη ένα βήμα μπροστά – θα έχει ήδη προβλέψει τις επιθυμίες σου και θα έχει φροντίσει να τις ικανοποιήσει.

 

 

 

Δέχεται σχόλια

Πιθανότατα ξέρει να διατηρεί το χαμόγελο στο πρόσωπό του, ανεξάρτητα από το πόσο άσχημα μπορεί να είναι ή να εξελίσσονται τα πράγματα. Και ακούει την κριτική και τις παρατηρήσεις όχι με διάθεση ηττοπάθειας αλλά συνεχούς προσπάθειας του να γίνεται καλύτερος.

 

Ξέρει να εστιάζει

Ως αναγεννησιακός άνθρωπος, είναι σε θέση να προσέξει τα πάντα, μια δεξιότητα που αποκτήθηκε μόνο στην κουζίνα. Ένας μάγειρας που φροντίζει τα λεπτά που αφιερώνει προετοιμάζοντας ένα στιφάδο με τις ώρες ή στο μαρινάρισμα ενός κρέατος, είναι ένας άνθρωπος που θα σας ακούσει, θα είναι αφοσιωμένος και υπεύθυνος.

 

 

 

Ξέρει να αυτοσχεδιάζει

Από καιρό σε καιρό, δεν ακολουθεί τη συνταγή και αυτοσχεδιάζει με μερικά από τα συστατικά. Παίρνει την ευκαιρία να πειραματιστεί με την κουζίνα του. Σε μια σχέση, δεν θα προσπαθήσει να ελέγξει κάθε σας κίνηση και θα είναι ανοιχτός για να μιλήσει.

Ξέρει ότι το γαρνίρισμα ενός πιάτου θα το κάνει πιο ελκυστικό για τα μάτια και ξέρει πώς να θέσει σωστά ένα τραπέζι, γιατί του αρέσει η τελειότητα. Το να είσαι τελειομανής δεν είναι ελάττωμα, σημαίνει δέσμευση εκ μέρους του. Θα κάνει τα πάντα για να συνεχίσει τη φλόγα της αγάπης και θα ξέρει πότε θα σε κάνει να γελάσεις, γιατί, στα μάτια του, το χαμόγελό σου είναι τέλειο.

 

 

 

Είναι δημιουργικός

Η προετοιμασία ενός γκουρμέ πιάτου από το μηδέν με βασικά συστατικά και τα απομεινάρια της προηγούμενης νύχτας είναι ένας καλός τρόπος για να δοκιμάσεις τη δημιουργικότητά του. Το γεγονός ότι το αποτέλεσμα αυτού του μικρού πειράματος αποδεικνύεται εξαιρετικό, είναι συνώνυμο μιας σχέσης που θα διαρκέσει. Θα αναδείξει την καλύτερη πλευρά και των δύο και θα κάνετε μαγεία μαζί.

 

Είναι πάντα γεμάτος ενέργεια

Θα περάσει πολλές ώρες κοπής, τηγανίσματος και ταιριάσματος των συστατικών. Για να τελειοποιηθεί ένα πιάτο μεσολαβούν πολλά στάδια – και είναι δοσμένος σε όλες τις λεπτομέρειες. Μπορεί να κοπεί ή να καεί στη διαδικασία. Το μαγείρεμα απαιτεί αντοχή και την ικανότητα εστίασης ακόμη και αν έχει καεί στη μέση της προετοιμασίας του πιάτου. Εάν αντέξει να κάνει όλα αυτά, θα έχει αποδείξει ότι μπορεί να περάσει διά πυρός και σιδήρου και ότι αντέχει τις δοκιμασίες. Θα επιδιώξει επίσης να περάσει κάποιο ποιοτικό χρόνο μαζί σου, ανεξάρτητα από το χρονοδιάγραμμα.

 

 

 

Είναι multitasking

Δεν θα ήταν επιτυχημένος μάγειρας αν δεν ήξερε πώς να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα. Δίνει προσοχή παράλληλα στον φούρνο, στα τηγάνια, ορίζει το τραπέζι και βάζει το κρασί, σχεδόν ταυτόχρονα. Δεν έχουν όλοι οι άντρες αυτήν την ποιότητα, οπότε αν τυχαίνει να το βρεις, μην τον αφήσεις ποτέ να φύγει, γιατί αυτή η ικανότητα δεν θα περιορίζεται στην κουζίνα.

 

Είναι οργανωμένος

Είναι πολύ καλά οργανωμένος. Έχει ειδικά δοχεία για κάθε συστατικό ξεχωριστά, στο δική του κουζίνα τα μπαχαρικά έχουν το δικό τους ράφι και δεν τοποθετεί τη ζάχαρη δίπλα στο αλάτι. Η παρουσίαση της μαγειρικής του είναι ισορροπημένη και τακτοποιημένη. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένα είδος "A male” απλώς του αρέσει να έχει ένα σχέδιο. Θα μάθεις από αυτόν και μαζί θα ξεκινήσετε μια περιπέτεια, χωρίς να τρέμετε το ενδεχόμενο μιας καταστροφής.

 

 

 

Είναι παθιασμένος

Το γνήσιο χαμόγελο στο πρόσωπό του σημαίνει ότι απολαμβάνει τον εαυτό του την ώρα που μαγειρεύει. Η ικανότητά του να δημιουργεί ένα πιάτο και να φέρνει την ευτυχία στους επισκέπτες του δείπνου, είναι ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά του. Μοιράζεται τη γνώση, το πάθος του μαζί σου μέσω του φαγητού αλλά θα το κάνει μέσω άλλων δραστηριοτήτων.

 

Έχει καλή μνήμη

Το να θυμάται απέξω συστατικά και στάδια προετοιμασίας για χίλιες και μία (και λίγες λέμε) συνταγές, σημαίνει ότι του είναι παιχνιδάκι να θυμηθεί γενέθλια και επετείους, ενώ το γεγονός ότι είναι εξασκημένος στο να προσέχει κάθε λεπτομέρεια τον κάνει να προσέχει πάνω σας κάθε μικροαλλαγή κι δεν θα περάσει απαρατήρητο το νέο σου χτένισμα ούτε το καινούργιο ζευγάρι σκουλαρίκια σου.

 

 

 

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά ένα άντρας που μαγειρεύει είναι ένας άντρας που αξίζει να τον κρατήσεις. Η καριέρα του μπορεί να διαφέρει πολύ από τις γαστρονομικές του ικανότητες, αλλά το γεγονός ότι είναι σε θέση να γίνει Διευθύνων Σύμβουλος μιας μεγάλης εταιρείας και εξακολουθεί να βρίσκει τον χρόνο να κάνει το τέλειο Crème Brülée τον φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην τελειότητα. Ο άντρας που αφήνει το μαγείρεμα στη γυναίκα δεν υπάρχει πια: είναι ο αναγεννησιακός άνδρας που ξέρει να κερδίζει την καρδιά και την προσοχή μιας γυναίκας ικανοποιώντας τον ουρανίσκο αλλά και όλες της τις αισθήσεις.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.