Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Post-pandemic έρωτας για το καλοκαίρι

Δεν είσαι η μόνη αν αυτό είναι το θέμα που σε καίει περισσότερο κι από… καύσωνα



 

Το διάστημα της καραντίνας ήταν μια ωραία προπαρασκευαστική περίοδος. Σαν το διάστημα εκείνο που αφιερώνεις καμιά φορά για να προετοιμαστείς για να πας να δώσεις εξετάσεις. Και μπορεί οι πανελλήνιες να άρχισαν και το άγχος αυτό πλέον να μη σε αφορά – ωστόσο κάθε φορά που ξαναμπαίνεις στο παιχνίδι της αναζήτησης για σχέση, ένα παρόμοιο άγχος σαν να δίνεις εξετάσεις μπορεί να σου μοιάζει οικείο ως αίσθηση.  

Είδες τις ανάγκες σου. Έκανες επανάληψη στα θέλω σου αλλά και τα μπορώ σου. Ζύγιασες τα υπέρ και τα κατά του να είσαι ή να μην είσαι σε σχέση. Τα βρήκες με τον εαυτό σου (σημαντικό).

Εκπαιδεύτηκες στο εξ αποστάσεως. Έμαθες νέους κανόνες flirting. Έγινες εξπέρ μέσω netflix σε όλες τις σχέσεις και τους συνδυασμούς που παίζουν σήμερα – εντός κι εκτός μικρής και μεγάλης οθόνης. Παίζεις στα δάχτυλα όλα τα apps γνωριμιών και το νέο dating είναι κυριολεκτικά του χεριού σου.
 

 

 

 


Το βασικότερο ωστόσο είναι ότι συμφιλιώθηκες με την ιδέα ότι το να είσαι μόνη στην καραντίνα και σε single στο peak μιας πανδημίας δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί. Επειδή όμως το να το ζήσεις μια φορά ίσως ήταν αρκετό κι επειδή ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χτυπήσει το επόμενο κύμα (ή ο κομήτης), το ενδεχόμενο να ξαναμπείς σε σχέση να μην μοιάζει πια τόσο τρομαχτικό (για την ακρίβεια τίποτα πια δεν μοιάζει το ίδιο τρομαχτικό)

Για να σου το κάνουμε ωστόσο λίγο πιο εύκολο σου έχουμε απλά μικρά βηματάκια που θα σε βοηθήσουν να μπεις δυναμικά ξανά στο παιχνίδι!

 

 

 

Κάνε ένα σχέδιο

Όπως όταν πας να δημιουργήσεις κάτι καινούργιο, έτσι πρέπει να σχεδιάζεις και την ερωτική σου ζωή, να βάλεις σταθερά θεμέλια και να έχεις από πριν ετοιμάσει τα «εργαλεία» και την υποστήριξη που θα χρειαστείς για να υλοποιήσεις αυτό το σχέδιο.

Σκέψου, για παράδειγμα, ότι αν τώρα αυτή είναι η προτεραιότητά σου πόσο χρόνο την εβδομάδα θα ήθελες να αφιερώσεις στη συγκεκριμένη προσπάθεια.

Προσπάθησε να απαντήσεις μερικές βασικές ερωτήσεις – ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα ήθελες να συγκεντρώνει ο μελλοντικός σύντροφός σου, με τον οποίον θα μπορούσες να δεις τον εαυτό μου να περνά πολύ χρόνο με (ίσως ακόμη και μέσω μιας άλλης καραντίνας); Ποιες ιδιότητες είναι οι προτεραιότητές σου και σε τι βαθμό μπορείς να είσαι ευέλικτη;

 

 

 

Σκέψου τι λειτουργεί καλύτερα σε σένα

Μετά το lockdown είναι η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψεις στις προηγούμενες εμπειρίες γνωριμιών και να σκεφτείς τι πήγε στραβά – και τι θέλεις να κάνεις διαφορετικά.

Τώρα είναι μια εξαιρετική συνθήκη καθώς οι ρυθμοί επιβραδύνονται και όλα πάνε πιο χαλαρά.

Χρησιμοποίησε αυτήν την παύση για να σκεφτείς ποια είδη ραντεβού λειτουργούσαν πραγματικά για εσένα - και επέλεξε αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

Είναι γεγονός ότι τώρα υπάρχει περισσότερη εστίαση στη σύνδεση και τη συνομιλία, πριν περάσει κανείς στο επόμενο στάδιο της οικειότητας.

 

 

 

Slow down

Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω συμβουλές σχετικά με τον επαναπροσδιορισμό και τη σημασία της σύνδεσης, αξίζει επίσης να συνειδητοποιήσεις ότι δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις να αντισταθμίσεις τον χαμένο χρόνο πηγαίνοντας από το ένα ραντεβού στο άλλο κάθε βράδυ. Θα καταλήξεις εύκολα και μόνη κι εξαντλημένη.

Εστίασε την ενέργειά σου και διάλεξε προσεκτικά πού θες να δώσεις την προσοχή σου. Κι αν μπερδέψεις την ανάγκη σου για σεξ με την επιθυμία σου να μπεις σε σχέση, μια χαρά το κάνεις. Το σεξ είναι δόσιμο, επικοινωνία, επαφή,  δεν υπάρχει  πουθενά σου λέω ερωτική σχέση χωρίς την ανώτερη μορφή επικοινωνίας που είναι το σεξ. Ακόμα και αν ο στόχος είναι κοινός και δεν θα σου πούμε εμείς σε ποιο ραντεβού θα κάνεις η όχι σεξ αλλά το ότι θα το κάνετε από το πρώτο ραντεβού δεν σημαίνει ότι θα γίνετε κι αμέσως ζευγάρι – χωρίς ωστόσο να το αποκλείεται κι αυτό το ενδεχόμενο.

 

 

 

Επένδυσε χρόνο στην αυτο-φροντίδα

Όσο καλύτερα αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου, τόσο καλύτερα και πιο αποτελεσματικά μπορείς να είσαι με άλλους ανθρώπους και να είσαι σε θέση να αναπτύσσεις βαθύτερες σχέσεις.

Διατήρησε τις ιεροτελεστίες ομορφιάς. Τις αγαπημένες συνήθειες που απολαμβάνεις με τις φίλες σου. Φρόντισε το σώμα, την άσκηση, τη διατροφή και τον ύπνο σου.

Όσο πιο όμορφη νιώθεις τόσο πιο έτοιμη θα είσαι και τόσο πιο συναισθηματικά διαθέσιμη.

 

 

 

Προσπάθησε να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου

Ξεκόλλα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με την ιλουστρασιόν εκδοχή ανθρώπων σε επεξεργασμένες εικόνες. Η αληθινή ευτυχία δεν είναι ποτέ θέμα ανάρτησης – ή δεν μετριέται σε likes.

Συγκεντρώσου σε σένα. Δες τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου. Αξιοποίησε τα δυνατά σου σημεία και πίστεψε σε σένα. Μην προσπαθήσεις να γίνεις τέλεια, κι ούτε να αναζητήσεις το τέλειο. Γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και αναζήτησε αυτό που σου ταιριάζει και σε καλύπτει.

 

 

 

Να είσαι σίγουρη ότι είσαι όντως έτοιμη για σχέση

Το ότι προηγήθηκε μια καραντίνα που έτυχε να την περάσεις μόνη σου δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωτικό να «αποκατασταθείς» στο πιτς φιτίλι… Ούτε να μπεις στο τριπάκι να κάνεις ντε και καλά σχέση γιατί σου έπεσε βαριά η κοινωνική αποστασιοποίηση. Το να επιδιώξεις να γίνεις ζευγάρι απλώς και μόνο για να μην είσαι μόνη δεν είναι ο καλύτερος λόγος για να κάνεις μια σχέση – για την ακρίβεια δεν είναι καν λόγος.

Μην είσαι με την κλεψύδρα στο χέρι. Δεν τελειώνει ο χρόνος. Ο χρόνος τώρα αρχίζει. Κάθε στιγμή από την αρχή. Όταν ξέρεις τι θες είναι πιο εύκολο να το βρεις.

Το σημαντικό είναι να ξέρεις. Ζήτα το και θα το ζήσεις…

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

Προτεινόμενα

CELEBS

Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Το μήνυμά της στο Instagram

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή