Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Καλοκαιρινά ρομάντζα με άρωμα σινεφίλ

Αν δεν παίζει ούτε έρωτας ούτε διακοπές, πάτα play και θα ‘χεις 2 σε 1



 

Ό,τι τύπος κι αν είσαι, είτε σου αρέσουν οι ρομαντικές ιστορίες, αλλά θες και μια γερή δόση αδρεναλίνης για να ανάψουν τα αίματα. Αν πάλι προτιμάς περιπέτεια που να συνδυάζει γυρίσματα σε εξωτικούς προορισμούς. Αν θες σασπένς, ειδύλλια και εικόνες μαγευτικών τοπίων που θα ξεκουράσουν τα μάτια σου. Ή αν απλώς θες μια easygoing υπόθεση ιδανική για καλοκαιρινή ραστώνη. Εδώ θα βρεις σίγουρα κάποιες επιλογές που σε κάνουν να περάσεις δύο υπέροχες ώρες, δροσερής χαλάρωσης κι ονειροπόλησης.

Αυτό το καλοκαίρι ειδικά που τα πράγματα συνεχίζουν να θυμίζουν δυστοπικά σενάρια κακής επιστημονικής φαντασίας, ας έχεις τουλάχιστον την ευκαιρία να επιλέξεις εσύ με ποιον τρόπο θα δραπετεύσεις, ιδιαίτερα αν το έργο «διακοπές» αργεί ακόμα να προβληθεί ή αν η προβολή του προς το παρόν ακυρώθηκε…

Φτιάξε κοκτέιλ με πολλά παγάκια, άναψε τον ανεμιστήρα ή το ερκοντίσιον, ή βγες στο μπαλκόνι, φώναξε την κολλητή σου ή κάθισε αναπαυτικά αγκαλιά με το αγόρι σου και πάτησε play…

Against all odds ή Έρωτας δίχως αύριο

Το ομώνυμο τραγούδι παίζει ακόμα πού και πού στα ραδιόφωνα της πόλης με τον λυγμό του Φιλ Κόλινς στο Look at me now να σου φέρνει στο μυαλό τον ημίγυμνο μαυρισμένο κι ιδρωμένο Τζεφ Μπρίτζες στα σέξι νιάτα του, έτοιμο να σε κάνει να αναρωτηθείς μα πού πήγαν όλα τα αρσενικά παλαιά κοπής, που συνδύαζαν τη γοητεία του κακού παιδιού με την ασφάλεια του άντρα που ήξερες ότι θα μπορούσε να κάνει τα πάντα για σένα. Σε αρμονική συνύπαρξη με την Ρέιτσελ Γουόρντ, η ταινία παρακολουθεί το ερωτικό πάθος δύο ανθρώπων που βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα σ' ένα σκληρό και γεμάτο μυστήριο παιχνίδι εξουσίας και χρήματος της Αμερικάνικης σόου μπίζνες και προσπαθούν να αποδεσμευτούν από τους κανόνες του.

Στα συν τα γυρίσματα σε ονειρικές εξωτικές παραλίες του Μεξικό, η επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους των Μάγια και οι ερωτικές σκηνές που θα σε κάνουν να βάλεις την ψύξη στο φουλ.

The Beach ή Η παραλία

Αν προτιμάς περισσότερο την ανδρική πλευρά που κρατάει κάτι από την άγουρη αγορίστικη αθωότητα, ο νεαρός Λεονάρντο ντι Κάπριο σε αυτή την ταινία την διαθέτει απόλυτα. Στις καυτές (ή απόλυτα δροσερές) ερωτικές σκηνές του έργου εκτός από τη Βιρζινί Λεντουαγιάν πρωταγωνιστεί εξίσου το εντυπωσιακά παρθένο φυσικό τοπίο, που ακόμα και αν το βλέπεις από την οθόνη δεν παύει να μαγνητίζει το βλέμμα σου και να κλέβει τις εντυπώσεις. Ένα μίνι κινηματογραφικό ταξίδι σε ένα κρυφό παράδεισο αυτού του πλανήτη (που στην πραγματικότητα βρίσκεται κάπου στην Ταϋλάνδη), σε ένα στόρι που συνδυάζει την περιπέτεια, ζητήματα ηθικής, τον έρωτα (εννοείται).

Στα συν της ταινίας εκτός από την παραδεισένια ομορφιά του τοπίου, το εξαιρετικό soundtrack, όπου ο Άντζελο Μπανταλαμέντι δημιούργησε ένα ξεχωριστό άλμπουμ με επιλογές όπως «Pure Shores» του συγκροτήματος All Saints και «Porcelain» του Moby, καθώς και κομμάτια από New Order, Blur, Underworld, Orbital, Faithless, Sugar Ray και άλλους.

The blue lagoon ή Η γαλάζια λίμνη

Πολύ πριν βέβαια από το Η παραλία, τον παράδεισο είχαν προλάβει να επισκεφθούν και να (μαγαρίσουν – αστειεύομαι) και να απολαύσουν η μόλις 14 ετών Μπρουκ Σιλντς και ο νεαρός Κρίστοφερ Άτκινς, στην ταινία των ‘80s που εξακολουθεί να παραμένει κλασική του είδους, και αποτελεί μια σίγουρη επιλογή για «σινεφίλ διακοπές» διάρκειας 104 λεπτών.

Η ταινία γυρίστηκε στην Τζαμάικα, στο ιδιωτικό νησί Turtle Island και τα πλάνα της μπορούν να γίνουν άνετα φωτογραφικές επιλογές για να ντύσεις την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σου. Η ιστορία παρακολουθεί τις περιπέτειες δύο ναυαγών, ενός αγοριού κι ενός κοριτσιού που θα προχωρήσουν μαζί τον (αμμώδη) δρόμο της ενηλικίωσης.

Mamma Mia!

Όλα καλά με τους «χαμένους» ή κρυφούς παραδείσους αλλά θα αναρωτιέσαι πού να τρέχεις στην άλλη άκρη του κόσμου – όταν μάλιστα μια χαρά υπέροχα μέρη, εκπληκτικές παραλίες και γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά έχει και η χώρα σου! Το κλασικό μιούζικαλ με τα τραγούδια των Abba που συνεχίζουν να μεγαλώνουν γενιές και γενιές έδεσε εξαιρετικά με το μαγευτικό φυσικό ελληνικό τοπίο της Σκοπέλου.

Ακόμα κι αν η υπόθεση σου είναι ήδη γνωστή, το εξαιρετικό καστ με τις συμμετοχές των Μέριλ Στριπ, Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ και Αμάντα Σάιφρεντ αποτελούν εγγύηση για υψηλή και διασκεδαστική ψυχαγωγία. Αν μάλιστα γλυκαθείς και θες κι άλλο, μπορείς να πατήσεις play και στο “Mamma Mia! Here we go again”.

Cocktail

Αν τώρα με όλες αυτές τις προτάσεις ταινιών αρχίσει να σε πιάνει το παράπονο που οι εξωτικοί προορισμοί δεν είναι όνειρο θερινής νυκτός και σαν μην έφτανε αυτό έχεις και τον κορωνοϊό που δεν σε αφήνει να απολαύσεις χωρίς φόβο και ανησυχία ούτε καν τα ποτά σου στο μπαρ, κλείνουμε το μικρό σινεφίλ «καλοκαιρινών αποδράσεων» με μια κλασική ταινία όπου το ποτό ρέει άφθονο και χρέη μπαρτέντερ εκτελεί μια σέξι εκδοχή του Τομ Κρουζ του 1988 που καταφέρνει να συγκινήσει την εξίσου ανεπιτήδευτα hot Ελίζαμπεθ Σου.

Μια ταινία που θα σε μεθύσει εύκολα και θα σε βάλει (ίσως) για ύπνο με μουσική υπόκρουση το Kokomo των The Beach Boys που σίγουρα αποτελεί αδιαφιλονίκητο καλοκαιρινό all time classic hit.

-

Κι αν δεν μπορείς να ετοιμάσεις βαλίτσες, μη στεναχωριέσαι, φέρε το καλοκαίρι στο σπίτι και αφέσου στην κινηματογραφική μαγεία!

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Γράφω για το σεξ, όχι για την αγάπη. Τι ξέρω για την αγάπη;» Sarah Jessica Parker

Η Sarah Jessica Parker γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1965 και συνεχίζει να ενσαρκώνει τη φαντασίωση ζωής πολλών γυναικών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.