Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Σκοτώνουν τους Millennials όταν γεράσουν;

 

Όταν το χάσμα γενεών κονταροχτυπιέται στο TikTok



 

 

Όταν το «OK Boomer» ήταν η τυπική απάντηση, από πέρυσι μέχρι τώρα, από τη γενιά των Millennials για να δείξουν την απόρριψή τους και την αρνητική στάση απέναντι στα πράγματα που δεν τους άρεσαν ως προς την προηγούμενη γενιά που διαδέχτηκαν, πολλοί Baby Boomers ένιωσαν απογοήτευση.

Τώρα, σε μια εναλλαγή ρόλων στην πλοκή της διαδοχής, οι Millennials αρχίζουν να καταλαβαίνουν πώς αισθάνονται οι προηγούμενοι, καθώς η Gen Z ανεβαίνει.

Εδώ και χρόνια, ο όρος «Millennial» χρησιμοποιείται για να χωρέσει όλους όσους είναι νέοι. Στην πραγματικότητα, είναι ένα άλλο όνομα για το Gen Y, ένα δημογραφικό τέχνασμα που ισχύει για άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996.

 

 

Αυτό σημαίνει ότι οι παλαιότεροι Millennials πλησιάζουν σήμερα τα 40, ενώ οι νεότεροι είναι περίπου 24 ετών. Με άλλα λόγια, δεν μπορούν να αναβάλουν άλλο την ενηλικίωσή τους. Ωστόσο, ορισμένοι στην παλαιότερη γενιά (γνωστοί και ως Boomers) εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το να είσαι ανήκεις στους Millennials σημαίνει να είσαι τεμπέλης, ανυπόμονος και πιθανότατα έφηβος – στα μυαλά και τη νοοτροπία τουλάχιστον.

Όσο οι Millennials δυσανασχετούν για το κακό στερεότυπο που κάποιοι τους κόλλησαν ή να ενοχλούνται από την εσφαλμένη αντίληψη που περιγράφει τη γενιά τους, προέκυψε μια άλλη ομάδα που φαίνεται να είναι ακόμη πιο ενοχλητική: οι πραγματικοί έφηβοι.

https://www.instagram.com/p/B5BKSyqBwDg/

 

 

Όσοι ανήκουν Gen Z, γνωστοί και ως Zoomers, χρησιμοποιούν την εφαρμογή TikTok για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκτοξεύσουν την απογοήτευσή τους και συμπαρασύρουν στην αντιπαράθεση και την Gen Y.

Σε ένα viral  TikTok, ο χρήστης @mayalepa κοιτάζει την κάμερα και δίνει αυτό το εκπληκτικό ρεζουμέ της διαμάχης των γενεών: «Είμαι κουρασμένος από τους Boomers που συνδυάζουν τους Gen Z και Millennials μαζί, γιατί προσωπικά δεν θέλω να συνδεθώ με ανθρώπους που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι Οι ταινίες του Χάρι Πότερ αποτελούν κύριο χαρακτηριστικό μιας προσωπικότητας».

 

 

Είναι κάτι που άνοιξε πολλαπλά μέτωπα με τους Gen Z και Gen Y, αν και για πολύ διαφορετικούς λόγους. Η ενότητα σχολίων του βίντεο είναι γεμάτη με Zoomers να κοροϊδεύουν αδιάκοπα τους Millennials. «Ανησυχούν για το σπίτι τους στο Χάρι Πότερ (υπάρχουν τέσσερα σπίτια στο φανταστικό σχολείο Χόγκουαρτς), αλλά ζουν σε ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου ... ανησυχείτε για τα λάθος σπίτια», είπε ένα σχόλιο. «Το βρίσκω προσβλητικό, όπως δεν είμαι γέρος», διακήρυξε άλλος.

https://www.instagram.com/p/B4S4wGAhahJ/

Εν τω μεταξύ, όταν ο χρήστης του Twitter @local__celeb έκανε ένα ποστ με τα σχόλια και τα δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter, λέγοντας «Θέλω απλώς όλοι να γνωρίζουν τι λένε οι Gen Z για τους Millennials στο TikTok», εκατοντάδες χιλιάδες Millennials αναγκάστηκαν ξαφνικά να συνειδητοποιήσουν ότι χάνουν το προπύργιό τους κι ότι πλέον δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολιτισμού και ότι για τους Zoomers, αποτελούν ουσιαστικά πια τους Cryptkeepers.

Οι κοινωνικοί ερευνητές που παρατηρούν το φαινόμενο θεωρούν ότι, καθώς η Gen Z μεγαλώνει, είναι φυσικό για αυτούς να θέλουν να διαφοροποιηθούν από την προηγούμενη γενιά. Είναι εύλογο να επιδιώκουν να βάλουν τη σφραγίδα τους και να καθιερώσουν το τι ανήκει στους Gen Z και πώς διαφέρουν από τους Millennials ομολόγους τους, τους οποίους συχνά τοποθετούνται στην ίδια ομάδα.

 

 

Για τους Millennials, ίσως συνηθισμένοι να αισθάνονται συγγένεια με τους Zoomers καθώς έχουν απορριφθεί συλλογικά από παλαιότερες γενιές, μπορεί να είναι σοκαριστικό το να συνειδητοποιήσουμε ότι στην πραγματικότητα, ούτε από την Gen Z γίνονται αρεστοί – για την ακρίβεια ούτε καν αποδεκτοί.

Οι Millennials μπορεί να εξακολουθούν να αισθάνονται νέοι και να έχουν μια αίσθηση συνάφειας, αλλά είναι επίσης μια γενιά γεφύρωσης. Αυτό που μπορεί να εκπλήσσει την Gen Y είναι πόσο γρήγορα αντικαθίστανται από την πιο τεχνολογικά αναβαθμισμένη γενιά που αναδύονται και εισέρχονται στο εργατικό δυναμικό και επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο κοινωνικοποίησης, εργασίας, παιχνιδιού και οικοδόμησης σχέσεων. Αυτό ξαφνικά κάνει τους Millennials να αισθάνονται μεγαλύτεροι από ό, τι ίσως μέχρι τώρα συνειδητοποιούσαν.

 

 

Αυτό ισχύει σίγουρα εάν ρίξετε μια ματιά σε μερικές από τις απαντήσεις στο περιστατικό Great TikTok. Ενώ μερικοί άνθρωποι το γέλασαν και κάποιοι μάλιστα συμφώνησαν με τους Zoomers, υπήρχε ένα συγκεκριμένο τμήμα των Millennials που πέρασε στην άμυνα. Διαχώρισαν την Gen Z και περιέγραψαν αυτά τα πράγματα που πίστευαν ότι έκαναν τους Millennials ανώτερους.

Τα λόγια τους πρόσθεσαν ένα γενικό συναίσθημα του τύπου «τα παιδιά αυτές τις μέρες!». Και εκεί ακριβώς υπάρχει η ίδια η στάση που είχαν υποστεί οι παλαιότερες γενιές από τους Millennials - το είδος που έδειχνε χλευασμό και σαρκασμό το κλασικό «OK Boomer».

 

 

Αν ανήκεις στους Millennials, αυτή η αντίδραση θα πρέπει να σε ανησυχεί και να σε ξεβολεύει, γιατί εάν η γενιά σου δεν θέλει να κερδίσει μια φήμη σαν τους Boomers, πρέπει να μάθει να αγκαλιάζει τις προσβολές και τα αρνητικά ποστ. Πρέπει να πάρεις υπόψη ό,τι σκέφτονται οι χειρότεροι Zoomers για τη γενιά σου - όπως ότι νοιάζεσαι πάρα πολύ για τα σπίτια του Χάρι Πότερ και τα μωρά φυτά και ότι δεν μπορείς να αντέξεις το δικό σου σπίτι. Σε τελική ανάλυση - έχουν δίκιο. Και έχουν το δικαίωμα να το πουν.

Ακόμα κι αν μεγαλώνεις, οι Millennials παραμένουν μια δροσερή γενιά. Ενώ οι Zoomers μπορεί να καταστρέφουν μεταφορικά τη γενιά σου, πρέπει να τους ενθαρρύνεις. Μην ανησυχείς, όταν στρογγυλοκαθίσουν στον εικονικό θρόνο τους, η επόμενη από αυτούς γενιά, σύντομα θα πάρει τα σκήπτρα τους…

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.