Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Από το «cuffing season» στο «covid season» ένα lockdown δρόμος

Δεν είσαι μόνη αν το ενδεχόμενο μιας καραντίνας b σε κάνει να ψάχνεις για σχέση



Κάπου εκεί μετά το τέλος του καλοκαιριού και αφού καταφέρουν να ισορροπήσουν με την καθημερινότητα και τους νέους ρυθμούς έχει παρατηρηθεί μια αλλαγή στην ψυχολογία των singles που όπως άλλοι ετοιμάζουν προμήθειες για το χειμώνα εκείνοι αρχίζουν να παίρνουν στα ζεστά τη σκέψη του να μπούνε σε σχέση.

Ίσως να έχεις ήδη διαβάσει ή ακούσει για το «cuffing season», το φαινόμενο όπου οι άνθρωποι αρχίζουν να «ψάχνονται» γύρω στον Οκτώβριο για να βρουν κάποιον για να είναι μαζί στους κρύους, σκοτεινούς χειμερινούς μήνες. Να ξεχειμωνιάσουν που λέμε… Αυτές οι σχέσεις γενικά διαρκούν μέχρι τον Μάρτιο, καθώς την άνοιξη αρκετοί νιώθουν την επιθυμία να πεταλουδίσουν και να είναι και πάλι ελεύθεροι.

 

 

Τώρα, όμως, αντί για αυτό το φαινόμενο αυτό που φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στο να πιέζει τους singles να δραστηριοποιηθούν για να βρουν το ταίρι τους δεν είναι η προοπτική του χειμώνα, αλλά ο φόβος κι η αγωνία ενός ακόμα lockdown. Και αν το προηγούμενο τους βρήκε πάλι μόνους, αυτή τη φορά σκέφτονται να μαγειρέψουν προτού πεινάσουν.

Τα νέα στις ειδήσεις αρχίζουν ξανά να σε αγχώνουν. Τα κρούσματα του κορωνοϊού κάθε μέρα αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς. Τα εργασιακά σου καλύπτονται από ένα σύννεφο ανασφάλειας. Νέα μέτρα, όλο και πιο αυστηρά, ανακοινώνονται συνεχώς. Οι φίλοι σου πρέπει να μπουν σε μια προστατευτική φούσκα που όσο πάει ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να χωράει μικραίνει ολοένα… Οι εναλλακτικές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας εξετάζονται ξανά από το βιολογικό μικροσκόπιο.

 

 

Όπως καταλαβαίνεις, το «Coving Season» είναι το νέο «Cuffing Season» που διαδίδεται με ταχύτητα. Καθώς αυτή τη στιγμή, δεν ψάχνεις μόνο κάποιον να σε αγκαλιάσει για τον χειμώνα, αλλά κάποιον να εκτίσεις μαζί του τη μελλοντική ποινή ενός ακόμα lockdown.

Δε βγαίνεις μόνο ραντεβού, ούτε σου είναι αρκετό να σκρολάρεις προφίλ στις εφαρμογές γνωριμιών του κινητού σου. Δεν ψάχνεις απλώς ένα soul mate αλλά τον απόλυτο lockdown mate ή έστω buddy… Είναι σαν να περνάς τους υποψήφιους από συνέντευξη. Στοιχεία που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα σε ένοιαζαν ούτε θα έπαιζαν ρόλο στην επιλογή σου, ξαφνικά γίνονται σημαντικά κριτήρια.

 

 

Δεν θες να περάσεις άλλη μια καραντίνα μόνη στο σπίτι σου. Οπότε ιδανικά θες το μελλοντικό σου ταίρι να είναι συγκεκριμένων προδιαγραφών και από κάτι χαλαρό να έχει την ικανότητα –αν χρειαστεί– να μετατραπεί εύκολα σε συγκάτοικο.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι θες να σου αρέσει το σπίτι του – σε περίπτωση που εγκλωβιστείς στο δικό του. Σημαίνει να σας αρέσουν οι ίδιες σειρές στο Netflix. Να είστε συμβατοί στις συνήθειες ύπνου. Να ανέχεστε τις ίδιες μυρωδιές, την ίδια ένταση ήχων, οι βιορυθμοί σας να μη διαφέρουν σαν τη μέρα με τη νύχτα.

 

 

Θες να είσαι σίγουρη θα έχετε τις ίδιες αξίες και ότι θα είναι προσεχτικός ως προς τις εξωτερικές του δραστηριότητες και τις προφυλάξεις που παίρνει σε σχέση με τον ιό. Πρέπει από πριν να ξέρεις ότι δεν κινδυνεύεις να σε κολλήσει – κι ότι δεν κινδυνεύει να τον κολλήσεις.

Εξαιρετικό θα ήταν επίσης να έχεις προλάβει πριν σας πιάσει η καραντίνα να τον έχει γνωρίσει η κολλητή σου, τα αδέρφια σου, οι φίλοι της φούσκας ασφαλείας σου, η οικογένειά σου – όσοι τέλος πάντων η γνώμη τους μετράει σε σένα ώστε να είσαι ήσυχη ότι έκανες την καλύτερη δυνατή επιλογή.

 

 

Οι συνθήκες του dating ήδη έχουν αλλάξει κατά πολύ με την πανδημία του κορωνοϊού. Το παιχνίδι από το φλερτ σε real time και real life έχει μεταφερθεί στην οθόνη του κινητού σου. Τα μηνύματα και το sexting τόνωσαν και εκτόνωσαν σε έναν βαθμό τις ρομαντικές σου ανάγκες. Η επιθυμία σου για κανονική επαφή, για σύνδεση, για άγγιγμα, για -κακά τα ψέματα- σεξ θα παραμένει ωστόσο πρωταρχική και η έλλειψή της θα χτυπάει κόκκινο.

Αν σου αρέσει να είσαι single και αν απόλαυσες τη μοναξιά και την ησυχία σου στην προηγούμενη καραντίνα, θα κουνάς συγκαταβατικά το κεφάλι διαβάζοντας και θα χαμογελάς ήρεμη σαν να μη σε αφορά το θέμα. Αν ωστόσο δεινοπάθησες και ήρθες σε επαφή με πτυχές του εαυτού σου και ανάγκες που αγνοούσες, ίσως να νιώθεις τα συμπτώματα του «covid season» να επηρεάζουν την κρίση σου – και τις επιθυμίες σου.

 

 

Οι συνθήκες ίσως ποτέ να μην είναι ιδανικές για να κάνεις τη σχέση που ονειρεύεσαι όπως ακριβώς την ονειρεύεσαι… αλλά αν τώρα κινητοποιηθείς από έναν εσωτερικό μηχανισμό, από το ένστικτο συναισθηματικής επιβίωσης, τότε ίσως να έρθεις κοντά με κάποιον που να είναι ιδανικός για lockdown mate…

Και πού ξέρεις, αν η σχέση σας ξεπεράσει με επιτυχία την καραντίνα, ίσως να έχει αποκτήσει και τα αντισώματα για να αντέξει πολύ περισσότερο. Κι αυτή είναι μια σκέψη που κάνει τη διαδικασία να αξίζει και να γίνει ένα ισχυρό κίνητρο για να βγεις έξω για ψάξιμο. Άλλωστε, μπορεί και κάποιος άλλος να ψάχνει για εσένα!     

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

Προτεινόμενα

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου