Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Πώς μπορεί η αστρολογία να σε βοηθήσει όταν όλα μοιάζουν να είναι εκτός ελέγχου;

 Όταν όλα γύρω σου δεν είναι όπως τα ήξερες, κι οι άνθρωποι στρέφονται προς τους πλανήτες



Η αστρολογία μοιάζει με την πρόγνωση του καιρού - δεν θα σε κάνει να αποτρέψεις τη βροχή και την καταιγίδα, αλλά θα σου δώσει το περιθώριο να πάρεις μαζί σου μια ομπρέλα, αδιάβροχο μπουφάν και να σχεδιάσεις έτσι τη μέρα σου ώστε να μη βραχείς. Η αστρολογία βοηθά τους άλλους να αντιμετωπίσουν δύσκολες στιγμές, συμβουλεύοντας τους πώς μπορούν να ενσωματώσουν συγκεκριμένες πληροφορίες, προκειμένου να μεταμορφώσουν τη ζωή τους ανεξάρτητα από την τρέχουσα πραγματικότητά τους. Πώς μπορεί λοιπόν να σε βοηθήσει το σύμπαν σε αβέβαιες στιγμές;

Η αστρολογία μπορεί να σε βοηθήσει να κατανοήσεις την πορεία της ζωής σου μέσω πλανητικών τοποθετήσεων όπως ο Ήλιος, ο καρμικός βορράς / Νότος, ο Ερμής, ο Δίας και ο Κρόνος.

Πολλές φορές επιλέγεις διαδρομές καριέρας ή δουλειές για να επιβιώσεις, χωρίς να γνωρίζεις ποια είναι τα πραγματικά σου πάθη. Μέσω των πλανητικών διελεύσεων -ή, πώς οι κοσμικές ενέργειες επηρεάζουν τον κόσμο- μπορείς να επιλέξεις μια νέα λεωφόρο που να ευθυγραμμίζεται με το πού κινείται η εργασιακή αγορά αλλά και τι πραγματικά έχεις ανάγκη.

 

 

Για παράδειγμα, όταν ο Κρόνος και ο Δίας ενωθούν στο καινοτόμο ζώδιο του Υδροχόου στις 21 Δεκεμβρίου 2020, θα δοθεί έμφαση σε διαδικτυακές επιχειρήσεις ή ψηφιακό περιεχόμενο. Το να ξεκινήσεις μια μικρή επιχείρηση με επίκεντρο το ταλέντο και το πάθος σου είναι μια ιδέα που πρέπει να λάβεις υπόψη.

Η αναταραχή σε στενές φιλίες, γάμους και ερωτικές σχέσεις ήταν επίσης εξαιρετικά συχνή φέτος. Κατά τη μετακίνηση του Κρόνου στο ζώδιο του Υδροχόου στις αρχές του έτους από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο, οι σχέσεις φυσικά άλλαξαν λόγω της καραντίνας αλλά και του κορωνοϊού. Αυτή ήταν μόνο μια προεπισκόπηση έως το 2021, καθώς ο Κρόνος γύρισε την οπισθοδρόμηση πίσω στο ζώδιο του Αιγόκερου την 1η Ιουλίου, δίνοντάς σου ένα διάλειμμα για να προπονηθείς για τα μαθήματα που έχεις να πάρεις μέχρι την τελική του κίνηση στις 17 Δεκεμβρίου.

 

 

Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει τον περιορισμό και ο Υδροχόος συμβολίζει τις μάζες. Η καραντίνα επέτρεψε σε όλους να κάτσουν ακίνητοι, παρατηρώντας τη ζωή τους και τα πάντα σε αυτήν. Η στάση/παύση αυτή έστω και με δυσφορία δημιούργησε σαφήνεια. Ακόμα κι αν η απώλεια είναι επιλογή σου, μπορεί να σου αφήσει αίσθημα αδυναμίας.

Η κατανόηση των αστρολογικών αλλαγών ή του τρόπου με τον οποίο οι τρέχουσες πλανητικές θέσεις επηρεάζουν το προσωπικό σου διάγραμμα, μπορεί να δώσει πληροφορίες για το πώς και γιατί αλλάζεις ως άτομο. Μόλις το συνειδητοποιήσεις, μπορείς στη συνέχεια να το εκλογικεύσεις και να απελευθερωθείς απ’ ό,τι δεν λειτουργεί για σένα με υγιή τρόπο. Όταν γνωρίζεις τις προσωπικές σου ανάγκες και επιθυμίες, μπορείς να περιβάλλεις τον εαυτό σου με άτομα που είναι αληθινά ταιριαστά για εσάς. Ένα άτομο ή μια κατάσταση που αφήνει τη ζωή σου δημιουργεί χώρο για κάτι νέο.

 

 

Η ψυχική και σωματική υγεία έχει επίσης αποκτήσει σημασία, καθώς το τρέχον σύστημα δεν ευνοεί τη φροντίδα εκείνων που είναι λιγότερο τυχεροί, αντιμετωπίζουν απώλεια θέσεων εργασίας ή δεν μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους. Το μαζικό άγχος έχει επηρεάσει την προσωπική μας καθαριότητα, το πλύσιμο των χεριών και το να κρατάμε απόσταση 2 μέτρων. Το πλανητικό γεγονός που ήταν το έναυσμα για αυτό ήταν η σύζευξη του Πλούτωνα και του Κρόνου στο ζώδιο του Αιγόκερου στις 12 Ιανουαρίου, που αντιπροσωπεύει την αποσυναρμολόγηση παλαιών δομών, που δημιούργησαν μια τεταμένη σύνδεση που ονομάζεται αντιπολίτευση με τον Βόρειο Κόμβο του συναισθηματικού και παρηγορητικού Καρκίνου.

Αυτό το σημαντικό αστρολογικό γεγονός σηματοδότησε μια ζωτική αλλαγή. Το να την κατανοήσεις, μπορεί να σε βοηθήσει να συμβιβαστείς με την πορεία της κοινωνίας. Σε αναγκάζει να δεις ότι παρόλο που η ζωή μπορεί να είναι χαοτική τώρα, το σύμπαν σε οδηγεί στη σωστή κατεύθυνση για το μέλλον. Για να υπάρξει αλλαγή, τα πράγματα πρέπει να αποσυναρμολογηθούν εντελώς για να ξαναχτιστούν.

 

 

Ακολουθεί ένας γρήγορος καθημερινός οδηγός για το πώς να αντιμετωπίσεις το υπόλοιπο του 2021:

Αφού κατανοήσεις περισσότερα για τη διαδρομή της ζωής σου, την προσωπικότητά σου και το πού οδηγεί η κοινωνία, είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός πλάνου για το πού θέλεις να πάει η ζωή σου. Είναι αδύνατο να γνωρίζεις πού πηγαίνεις αν δεν μπορείς να το δεις ή οραματιστείς οπτικά.

Εάν έχεις τη δυνατότητα, άλλαξε το περιβάλλον σου ώστε να ταιριάζει με την προσωπικότητά σου, ειδικά επειδή πλέον ξοδεύεις περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους. Πρόσθεσε χρώμα, αρωματικά κεριά ή απλώς φρόντιζε να φτιάχνεις τον χώρο σου κάθε μέρα για ξεκάθαρο μυαλό.

 

 

Ξεκίνησε μια πρωινή ρουτίνα διαλογισμού δίνοντας στον εαυτό σου την απαραίτητη προσοχή. Το να αφιερώσεις είκοσι λεπτά στη μοναξιά μπορεί να σου δώσει καλύτερη οπτική και πιο διαυγή σκέψη. Προσπάθησε να κάνεις συνήθεια το να γράφεις ένα σενάριο για το πώς θες να είναι η ζωή σου και η καθημερινότητά σου και μετά να γράφεις ότι νιώθεις ευγνωμοσύνη κάθε φορά που πετυχαίνεις τους στόχους σου για την ημέρα. Η άσκηση ευγνωμοσύνης ενθαρρύνει την αφθονία να έρθει στη ζωή σου.

Το να αφιερώνεις χρόνο κάθε μέρα για να επικεντρωθείς στη μόρφωση και την αυτοβελτίωσή σου, θα επεκτείνει το μυαλό σου - κάτι που είναι επίσης βασικό. Από on line μαθήματα, διαλέξεις, επιμορφωτικά βίντεο, podcasts μέχρι βιβλία, οι επιλογές είναι ατελείωτες.

 

 

Θα σου θυμίσω τα λόγια της εκπληκτικής Maya Angelou: «Μπορεί να μην ελέγχεις όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν σε σένα, αλλά μπορείς να επιλέξεις να μη ζημιωθείς από αυτά». Ας αξιοποιήσεις το υπόλοιπο του 2020 για να εργαστείς για τον εαυτό σου, να επηρεάσεις την αλλαγή στη ζωή σου και της κοινωνίας γύρω σου.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.