Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Πώς να απολαμβάνεις περισσότερο τον χρόνο που περνάς στη δουλειά

Κάνε το μότο «εργασία και χαρά» αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου! 



Νιώθεις ότι έχεις χάσει το τελευταίο διάστημα τον ενθουσιασμό σου για τη δουλειά σου και πως κάθε μέρα που περνάς σε αυτή είναι σαν τη λεγόμενη «μέρα της μαρμότας»; Τότε ίσως θα πρέπει να επανεξετάσεις το attitude με το οποίο προσεγγίζεις την εργασία σου, βάζοντας περισσότερο το μότο «εργασία και χαρά» στην καθημερινότητά σου. Δες πιο κάτω πώς θα το κάνεις.

Τα 4 tips που θα σε βοηθήσουν:

Βρες έναν μέντορα/τον δάσκαλό σου

Όλοι μας χρειαζόμαστε έναν δάσκαλο στη ζωή, πόσο μάλλον στην δουλειά μας! Βρεις λοιπόν κάποιον που να μπορεί να λειτουργήσει σαν μέντοράς σου για ζητήματα που σε απασχολούν, δίνοντάς σου ταυτόχρονα την απαραίτητη έμπνευση, πληροφορίες που χρειάζεσαι και καθοδήγηση σε πράγματα με τα οποία δεν έχεις εξοικείωση. Θα βοηθήσει χωρίς αμφιβολία στην εξέλιξη σου, ενώ θα νιώθεις ασφάλεια δίπλα του/της.

Απόκτησε ομαδικό πνεύμα

Το ομαδικό πνεύμα βοηθά στις δύσκολες καταστάσεις, ενώ ενισχύει και το αίσθημα απόλαυσης για κάθε μικρή επιτυχία στο πλαίσιο της δουλειάς. Επιπλέον, κάθε μέρα γίνεται ακόμη πιο όμορφη στο γραφείο ή οποιονδήποτε άλλο χώρο εργασίας, μιας που οι δεσμοί που αναπτύσσονται μεταξύ των εργαζομένων μπορούν να οδηγήσουν και σε δυνατές φιλίες.

p

Επένδυσε στην εξέλιξή σου ως επαγγελματία

Μπορείς να έχεις όχι μόνο πτυχίο, αλλά και σχετικό master πάνω στο αντικείμενό σου. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να σταματήσεις να μαθαίνεις καινούργια πράγματα και να εξελίσσεσαι ως επαγγελματίας. Βάλε λοιπόν τη δια βίου μάθηση στα πλάνα σου, αποκτώντας συνεχώς νέες γνώσεις και ικανότητες που θα σε βοηθήσουν να απογειωθείς στη δουλειά και να κάνεις όλο και περισσότερα δημιουργικά πράγματα στα μέτρα σου.

Αναγνώρισε τα προβλήματά σου

Αν η καθημερινότητα στη δουλειά έχει φτάσει σε σημείο που σου προκαλεί στρες και δυστυχία, αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Μπορεί να είναι το αντικείμενό της που δεν σου ταιριάζει, μια προβληματική συνεργασία, ή ο όλο και αυξανόμενος όγκος που δεν μετατρέπεται σε επιπλέον χρήματα στο εισόδημά σου. Αναγνώρισε τι από τα παραπάνω μπορεί να ευθύνεται και προσπάθησε με τις κινήσεις, τις πρωτοβουλίες και τις διεκδικήσεις σου να βρεις λύση, αποκτώντας και πάλι όρεξη για αυτό που κάνεις.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Γράφω για το σεξ, όχι για την αγάπη. Τι ξέρω για την αγάπη;» Sarah Jessica Parker

Η Sarah Jessica Parker γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1965 και συνεχίζει να ενσαρκώνει τη φαντασίωση ζωής πολλών γυναικών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.