Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Το σωστό timing: σύμπτωση ή καλός συγχρονισμός;

Πώς να διαβάζεις τα μηνύματα που σου στέλνει το σύμπαν!



 Είμαι σίγουρη ότι θα το έχεις προσέξει, μερικές φορές όταν ζητάς από μέσα σου κάτι που θέλεις να γίνει, γίνεται. Από το να βρεις πάρκινγκ, να προλάβεις να βρεις εισιτήριο στην αγαπημένη σου συναυλία, να προλάβεις να πας στο γραφείο τη μέρα που καθυστέρησες πριν από το αφεντικό σου και πάει λέγοντας. Τα παραδείγματα από την καθημερινότητά σου μπορεί να είναι άπειρα – εκτός και αν έχεις διαφορετική περίπτωση. Κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει πως είτε δεν ζητάς πράγματα ή δεν τα αναγνωρίζεις όταν σου συμβαίνουν…

Ωστόσο η ιδέα της συγχρονικότητας (Synchronicity) είναι μια έννοια που περιγράφηκε για πρώτη φορά από τον ψυχαναλυτή Carl Jung. Περιέγραψε αυτό το φαινόμενο ως γεγονότα που φαινομενικά σχετίζονται, παρά το ότι δεν είχαν αιτιώδη σχέση.

Με άλλα λόγια, είναι η αίσθηση ότι τα πράγματα στη ζωή σου «συγχρονίζονται» ή «ευθυγραμμίζονται» με τρόπο που δεν μπορεί να εξηγηθεί από την επιστήμη ή τη λογική.

Είναι, δηλαδή, κάτι σαν τις συμπτώσεις;

Η διαφορά έγκειται μόνο στην προσωπική αντίληψη και πίστη. Για παράδειγμα, κάποιος που είναι απόλυτα προσεκτικός όταν πρόκειται για έννοιες που δεν μπορούν να αποδειχθούν αντικειμενικά μπορεί να εξηγήσει κάθε συγχρονισμό που συμβαίνει μόνο ως σύμπτωση.

Αντίθετα, κάποιος που έχει μεγαλύτερη σύνδεση κι εμπιστοσύνη με την πνευματικότητα μπορεί να βρει νόημα και συγχρονισμό παντού στη ζωή του, ακόμα και όταν δεν υπάρχει, επειδή ψάχνουν για αυτήν τη σύνδεση.

Αυτά είναι τα δύο άκρα του φάσματος, αλλά υπάρχει ένα μεσαίο έδαφος στο οποίο μπορείς να παρατηρήσεις διαισθητικά πότε λαμβάνεις αληθινά μηνύματα και συγχρονικότητες από το Σύμπαν.

Έχεις μήνυμα από το σύμπαν

Για παράδειγμα, αν παρατηρήσεις ένα σημάδι στη ζωή σου, ίσως είναι λογικό να το θεωρήσεις σύμπτωση. Ωστόσο, εάν αυτό το σημάδι έρχεται ξανά και ξανά, γίνεται όλο και λιγότερο πιθανό να οφείλεται στην τύχη. Όταν είσαι συνδεδεμένη με τη διαίσθησή σου, μπορείς να αισθανθείς πότε κάτι είναι σημάδι ή συγχρονικότητα, καθώς και πώς να το ερμηνεύσεις.

Πώς να αναγνωρίσεις τη συγχρονικότητα

Εάν δεν έχεις συνηθίσει να αναγνωρίζεις τη συγχρονικότητα στη ζωή σου, υπάρχουν τρία εύκολα βήματα που μπορούν να σε βοηθήσουν να μπεις στη διαδικασία να το κάνεις.

Πρώτα απ 'όλα, δώσε προσοχή

Ακούγεται προφανές ... αλλά προσέχεις πραγματικά; Εάν αφιερώνεις το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ή περνάς την ημέρα στον αυτόματο πιλότο, τότε δεν πρόκειται να παρατηρήσεις τα σημάδια και τους συγχρονισμούς γύρω σου (ή να απολαύσεις την παρούσα στιγμή τόσο πολύ, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα).

Για να αναγνωρίσεις τη συγχρονικότητα πρέπει να γνωρίζεις τι συμβαίνει γύρω σας.

Οι τεχνικές ευαισθητοποίησης είναι απόλυτα απαραίτητες για αυτό. Ουσιαστικά, χρειάζεται να επιβραδύνεις και να εξασκείς όλες τις αισθήσεις σου.

Συνδέσου ενεργά με τον κόσμο γύρω σου, διαφορετικά μπορεί να χάσετε σημαντικά μηνύματα!

Πρόσεξε τις επαναλήψεις

Η επανάληψη είναι ένα από τα μεγαλύτερα σημάδια συγχρονισμού και κάτι που σίγουρα θα πρέπει να ψάχνεις. Όταν τα πράγματα ευθυγραμμίζονται, θα τα παρατηρείς πιο συχνά επαναλαμβανόμενα συμβάντα, πράγματα που βλέπεις ή που ακούς. Για παράδειγμα, μπορεί να ακούσεις την ίδια φράση να επαναλαμβάνεται από πολλά διαφορετικά άτομα, που έχει ένα σαφές μήνυμα για εσάς.

Κράτα σημειώσεις

Μια εύχρηστη συμβουλή όταν παρατηρείς κάτι που μπορεί να έχει σημασία είναι να το σημειώσεις. Συχνά ξεχνάμε πράγματα που μπορεί να μην φαίνονται τότε σημαντικά, αλλά το να τα καταγράφουμε (ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρό το θεωρούμε) μας βοηθά να τα παρακολουθούμε με την πάροδο του χρόνου και να δούμε πώς εξελίσσονται.

Μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να παρατηρήσεις περαιτέρω μοτίβα που σε βοηθούν να ερμηνεύσεις τι σημαίνουν ορισμένα σημάδια. Χωρίς να το αναγνωρίσεις και να το γράψεις, είναι λιγότερο πιθανό να παρατηρήσεις τις ακολουθίες γεγονότων.

 

8 από τα πιο συνηθισμένα σημάδια συγχρονισμού που δεν πρέπει να αγνοήσεις!

Αριθμοί συγχρονικότητας

Οι αριθμοί είναι ένα από τα μεγαλύτερα σημάδια συγχρονισμού που υποδηλώνουν ότι τα πράγματα ευθυγραμμίζονται για εσάς! Διαφορετικοί επαναλαμβανόμενοι αριθμοί έχουν διαφορετικά μηνύματα και τα πιο σημαντικά εμφανίζονται συχνά ως ο ίδιος αριθμός πολλές φορές διαδοχικά, δηλαδή 1111 ή 222. Ένα προφανές μέρος για να συμβεί αυτό είναι σε ένα ρολόι. Μπορεί επίσης να δείτε επαναλαμβανόμενους αριθμούς και σε άλλες περιοχές, όπως σε πινακίδες ή πόρτες. Αναζήτησε στην αριθμολογία την ερμηνεία αριθμών που εμφανίζονται συχνά μες στη μέρα ή την καθημερινότητά σου.

Σκέφτεσαι κάποιον και «εμφανίζεται»

Όταν σκέφτεσαι για κάποιον και μετά τον βλέπεις ή έρχεται σε επαφή, τότε αυτό είναι συνήθως ένα σημάδι ότι έχεις μια βαθιά ενεργειακή σύνδεση με αυτό το άτομο. Εάν εσείς και ένα άλλο άτομο συχνά βρίσκεστε να σκέφτεστε ο ένας τον άλλον την ίδια στιγμή, τότε αυτό μπορεί δυνητικά να σημαίνει ότι έχετε μια ψυχή σχέση, αν και μπορεί να είναι κάποιος που είναι πολύ ευθυγραμμισμένος μαζί σας.

Το να συναντάς τυχαία συνέχεια κάποιον ξανά και ξανά

Αυτό μπορεί να είναι ένα άλλο σημάδι ότι έχεις πολύ ισχυρή σχέση με αυτό το άτομο. Είναι πιθανό να είστε και οι δύο πολύ ευθυγραμμισμένοι και συνεπώς να συνεχίζετε να επισκέπτεστε τα ίδια μέρη ταυτόχρονα. Μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι από το Σύμπαν ότι πρέπει να συνομιλήσετε με αυτό το άτομο με κάποιο τρόπο και να συνεχίσετε τη σύνδεση περαιτέρω.

Ακούς συνέχεια την ίδια φράση

Έχεις ακούσει ποτέ μια φράση που δεν είχες ξανακούσει και ξαφνικά αρχίζεις να την ακούς παντού; Είναι ένας από τους καλύτερους και πιο διασκεδαστικούς συγχρονισμούς που λαμβάνεις! Αλλά σε κάποιες στιγμές, αν προσέχεις τις λέξεις, μπορεί να είναι κάτι σημαντικό που πρέπει να ακούσεις και να λάβεις υπόψη! Λαμβάνεις μια προειδοποίηση να μην ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη διαδρομή; Δώσε προσοχή σε αυτές τις επαναλαμβανόμενες φράσεις και δες τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Perfect timing

Ο τέλειος συγχρονισμός είναι όταν φαίνεται να είσαι ακριβώς στην ώρα για να συμβεί κάτι καλό ή για να αποφύγεις κάτι κακό ή δυσάρεστο. Με άλλα λόγια, έχεις την «τύχη στο πλευρό σου». Από τα πράσινα φανάρια όταν βιάζεσαι μέχρι το να μπαίνεις σπίτι κι αμέσως να ξεσπάει καταιγίδα. Συνήθως δεν υπάρχει κάποιο μάθημα που μπορείς να διδαχθείς σε περιπτώσεις όπως αυτό, αλλά μπορεί να σημαίνει ότι είτε έχεις κάποιον ή κάτι που σε ενδιαφέρει, είτε απλά ότι είστε σε τόσο μεγάλη δόνηση που προσελκύεις αυτές τις θετικές εμπειρίες. Όταν είσαι ευλογημένη με συγχρονισμό, προσπάθησε να εξασκηθείς στην ευγνωμοσύνη και είναι πιθανό να προσελκύσεις ακόμη περισσότερες ευλογίες!

Έχεις ιδέα για το «πνευματικό» σου ζώο;

Εάν δεις ένα ζώο να εμφανίζεται σε διάφορες καταστάσεις (που πιστεύετε ότι είναι πολύ μοναδικό για να είναι σύμπτωση), τότε θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι αυτό είναι το πνευματικό σου ζώο ή ένα τοτέμ ζώο που προσπαθεί να σου στείλει ένα μήνυμα. Κάθε ζώο έχει το δικό του μοναδικό συμβολισμό και όταν βλέπεις αυτό το ζώο σε μια συγκεκριμένη στιγμή ή συχνά τότε μπορεί να έχει ένα μάθημα για σένα που πρέπει να προσέξεις.

Δώσε σημασία στα όνειρα

Μία από τις στιγμές που είμαστε πιο δεκτικοί στα σημάδια από το Σύμπαν και το πνεύμα είναι όταν κοιμόμαστε και ονειρευόμαστε. Αυτό συμβαίνει επειδή σε αυτήν την κατάσταση το συνειδητό μυαλό είναι σε ηρεμία επιτρέποντας στο υποσυνείδητό να βγει για να «παίξει ελεύθερα»! Το υποσυνείδητο μυαλό μπορεί να ερμηνεύσει τα μηνύματα που λαμβάνει και να κάνει φυσικές συνδέσεις που δεν μπορείς πάντα να κάνεις όταν είσαι ξύπνια. Αναζήτησε επαναλαμβανόμενα θέματα στα όνειρά σου για να δεις αν λαμβάνεις σημαντικά μηνύματα ή σημάδια.  Ίσως ονειρεύεσαι το ίδιο άτομο ή συνεχίζεις να βλέπεις τον ίδιο συμβολισμό - τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για σένα; Εάν συντονίζεις τις ψυχικές σου ικανότητες, μπορεί επίσης να ονειρευτείς κάτι πριν συμβεί. Εάν παρατηρήσεις ένα σημαντικό όνειρο που πιστεύεις ότι μπορεί να είναι προαίσθημα, μην το αγνοήσεις! Υπάρχει λόγος που λαμβάνεις αυτήν την καθοδήγηση.

Έχεις κάτι στο μυαλό σου και αυτό γίνεται

Αυτό είναι κάτι που όλοι θα βιώσουμε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μας, μερικοί από εμάς πιο συχνά από άλλους. Το αν το αναγνωρίζεις ή όχι είναι άλλο θέμα. Όταν σκέφτεσαι κάτι και μετά συμβαίνει αυτό είναι ένα σαφές σημάδι ότι οι πνευματικές δυνάμεις σου είναι ισχυρές. Πάρε αυτό το σημάδι ως ενθάρρυνση για να χρησιμοποιήσεις τη δική σου δύναμη για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα. Θυμήσου ωστόσο, ότι οι σκέψεις από μόνες τους δεν αρκούν για να εκδηλωθούν, χρειάζεται κι η υποκείμενη δόνησή σου.

Πώς να ερμηνεύσεις τη συγχρονικότητα

Πρέπει να αναπτύξετε τη διαίσθησή σου. Ο διαλογισμός βοηθάει. Εάν έχεις ένα συγκεκριμένο μήνυμα που προσπαθείς να αποκαλύψεις, χρησιμοποίησε τον διαλογισμό για να δεις εάν υπάρχει κάτι που να διευκρινίζει τη σημασία του.

Εάν έχετε ένα συγκεκριμένο μήνυμα που προσπαθείτε να αποκαλύψετε, διαλογιστείτε ειδικά για να δείτε εάν υπάρχει κάτι που να διευκρινίζει τη σημασία του.

Να ακούς το σώμα σου. Το σώμα αποθηκεύει ενέργεια και αν το ακούς αρκετά προσεκτικά μπορείς να ερμηνεύσεις τα μηνύματά του και να αισθανθείς πράγματα που το μυαλό σου δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει. Είναι σημαντικό να μπορείς να αναγνωρίζεις θετικά συναισθήματα και αισθήσεις στο σώμα σου. Μια εξαιρετική πρακτική για την ανάπτυξη αυτής της σύνδεσης σώματος του μυαλού και της συνειδητοποίησης είναι η γιόγκα.

Μάθετε τα σύμβολα. Τα σύμβολα μπορούν να είναι ένα τεράστιο μέρος των μηνυμάτων που λαμβάνεις από το Σύμπαν, αλλά αν δεν έχεις γνώση του συμβολισμού, τότε είναι πιθανό να τα παραβλέψεις. Για να βεβαιωθείς ότι είσαι σε θέση να ερμηνεύσεις τυχόν σημάδια που εμφανίζονται για σένα τώρα ή στο μέλλον, μάθετε για τον συμβολισμό και αρχίστε να κάνετε τις δικές σας διαισθητικές συνδέσεις με διάφορα σύμβολα που μπορεί να εμφανιστούν στη ζωή σας. Σχετικά βιβλία αλλά και το διαδίκτυο είναι στη διάθεσή σου. Τα ταρό επίσης μπορεί να σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα. Κράτα ημερολόγιο ονείρων. Πάνω απ’ όλα, άρχισε να εμπιστεύεσαι περισσότερο τη διαίσθησή σου, το ένστικτο και την εσωτερική σου φωνή.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

Προτεινόμενα

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας