Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

#DiorStandsWithWomen: Έντεκα εμβληματικές γυναίκες μοιράζονται την ιστορία τους στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα

Ο γαλλικός οίκος εξυμνεί την θηλυκότητα μέσα από δυνατές εμπειρίες

 



 

Ένα εκπληκτικό αφιέρωμα δημιούργησε ο οίκος Dior για τις γυναίκες που συνδέθηκαν άρρηκτα με την ιστορία του, αντλώντας έμπνευσή από τις δικές τους εμπειρίες ζωής. Έντεκα γυναίκες με διαφορετικά βιώματα, ενώνονται και μοιράζονται την ιστορία τους, έχοντας μοναδικό κοινό το θάρρος και την επιθυμία.  

https://www.instagram.com/p/CFbqKA2JhQ2/

Ο γαλλικός οίκος εξυμνεί την θηλυκότητα, μέσα από την αυτοπεποίθηση αυτών των γυναικών μεταξύ των οποίων βρίσκεται η Charlize Theron, η Cara Delevingne, η Golshifteh Farahani, η Parris Goebel και ακόμα επτά γυναίκες γεμάτες όνειρα και αποφασιστικότητα. Ηθοποιοί, επιστήμονες, μοντέλα, καλλιτέχνες, προπάντων όλων γυναίκες, στέκονται και μιλούν στο φακό, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά πως οι γυναίκες μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

Charlize Theron, Ηθοποιός: «Η μαμά μου έλεγε πάντα, από μικρό κορίτσι, πως έχω καθήκον ως άνθρωπος να υπερασπίζομαι όσους δεν μπορούν να μιλήσουν για τον εαυτό τους».



Li Bingbing, Ηθοποιός: «Ελπίζω ολοένα και περισσότερες γυναίκες να μπορούν να δουν τον εαυτό τους πολύ αληθινά και γενναία, να αγαπούν περισσότερο και να έχουν μια συναρπαστική ζωή με ενέργεια».


Carole Biancalana, παραγωγός λουλουδιών για παρασκευή αρωμάτων και διευθύντρια του Domaine de Manon στην Grasse: «Είσαι ελεύθερη να επιλέξεις, να έχεις τις δικές σου ιδέες και τα δικά σου σχέδια».


Parris Goebel, Χορεύτρια και χορογράφος: «Πιστεύω ότι η ιστορία δεν μας επέτρεψε να λάμψουμε όσο πιο φωτεινά θα μπορούσαμε και νομίζω ότι ήρθε η ώρα μας. Δεν πρέπει να περιμένουμε την άδεια ή την έγκριση κανενός για να μπορούμε να αγαπάμε τα σώματά μας».


Cara Delevingne, Μοντέλο και ηθοποιός: «Όταν κοιτάς πίσω στην ιστορία, ξέρεις ότι υπήρξαν τόσες πολλές απίστευτες γυναίκες που στάθηκαν μπροστά και άνοιξαν το δρόμο για να μην χρειάζεται να χαρακτηριζόμαστε και να δεχόμαστε ταμπέλες…  Για να είμαστε πολύπλευρες, πολυδιάστατες και να μην απολογούμαστε».


Yalitza Aparicio, Ηθοποιός: «Είμαι έτοιμη να παλέψω για να επιτευχθεί μεγαλύτερη ποικιλομορφία και ισότητα στην κοινωνία».

https://www.youtube.com/watch?v=e1QvX1lfoYk&ab_channel=ChristianDior


Paloma Elsesser, Μοντέλο: «Από μικρή κατάλαβα πως έπρεπε να μοιάζει το φύλο μου, πώς πρέπει να είναι τα σώματά μας, πώς πρέπει να μιλάμε, πόσο ήσυχες πρέπει να είμαστε, πόσο λίγα πρέπει να γνωρίζουμε… Όλα αυτές τις πολύ περιοριστικές ιδέες για το πώς πρέπει να υπάρχουμε. Η δουλειά μου στοχεύει στην ενίσχυση ενός φάσματος σωματοτύπων… Δεν μπορώ να τους εκπροσωπήσω όλους, αλλά ελπίζω ότι η φωνή μου θα χαράξει τον δρόμο για να δουν περισσότεροι άνθρωποι τους αληθινούς τους εαυτούς».


Golshifteh Farahani, Ηθοποιός: «Ως γυναίκα, δεν υπερασπίζομαι γυναίκες ή άντρες, υπερασπίζομαι την εμπιστοσύνη. Υπερασπίζομαι την αλήθεια».


Marina Cavazzana, Παιδίατρος, καθηγήτρια και διευθύντρια ερευνών: «Συμβουλεύω όλες τις γυναίκες εκεί έξω να μη συμβιβάζεστε, ποτέ να μην αυτολογοκρίνεστε και μην παραδίδεστε στη δύνη των επικριτών».


Pamela Tulizo, Φωτογράφος: «Το να γίνεις φωτογράφος δεν ήταν καθόλου προφανές στην Γκόμα (όπου κατάγεται) καθώς τόσο η παράδοση όσο και η πατρική εξουσία μου απαγόρευαν να ασκήσω μια «ανδρική» εργασία. Μέσα από την πορεία μου έμαθα πως οι γυναίκες μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πράγματα και να αναλάβουν το πεπρωμένο τους».


Leyna Bloom, Ηθοποιός, χορεύτρια, μοντέλο: «Να είσαι ο εαυτός σου, είσαι εξαιρετική»

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;