Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Keep on rolling, το πιο hot trend του Tik Tok είναι το roller-skating

Η νέα τάση σκορπά παντού γκλίτερ αναπόλησης από τα αγαπημένα ‘80s



 

 

Αν είσαι κολλημένη σε μια αφόρητη αβεβαιότητα όπου η μία μετά την άλλες οι σταθερές σου καταρρέουν και αναγκάζεσαι να πεις αντίο στις αγαπημένες σου συνήθειες εξαιτίας την πανδημίας του κορωνοϊού, χρειάζεσαι εναλλακτικές. Εδώ κι αρκετούς μήνες πια μπορεί να μην έχεις αποκτήσει την απαραίτητη ανοσία στον ιό, αλλά έχεις να επιδείξεις εξαιρετική προσαρμοστικότητα και επιπλέον δεξιότητες ταχυδακτυλουργού προκειμένου όχι να αντέχεις τις νέες συνθήκες αλλά και να συνεχίσεις όσο γίνεται να περνάς καλά.

Η αλήθεια είναι ότι η καθημερινότητα δεν παλεύεται εύκολα αν δεν είσαι διατεθειμένη να βρίσκεις συνεχώς νέους τρόπους που να φουλάρουν με ενδορφίνες μυαλό, ψυχή και σώμα. Ευτυχώς για σένα, όταν νιώθεις να ξεμένεις από νέες ιδέες, έρχεται το TikTok να σε ενημερώσει για όλες τις τάσεις που χτυπάνε κόκκινο στα social αλλά και σε real time σε όλα τα in μέρη του πλανήτη.
 

 

Αν λοιπόν δεν ξέρεις ήδη την απάντηση για το νέο trend που προκαλεί ένα κύμα χαράς και αισιοδοξίας σκορπώντας γκλίτερ αναπόλησης από τα αγαπημένα ‘80s, θα σου πω ότι η νέα μανία παγκοσμίως ακούει στο όνομα roller-skating. Είναι αδύνατο να μην νιώσεις ενθουσιασμό αν παρακολουθείς τη γεννημένη από τη Σενεγάλη Oumi Janta να χορεύει στο Βερολίνο πάνω στα πατίνια της με μαγευτική θεατρικότητα.

https://www.instagram.com/p/CGX4ButqmCE/

Και όταν η Ana Coto βάζει την υπογραφή της στους άδειους δρόμους του Λος Άντζελες, αποπνέει ένα κράμα από αβάσταχτη ευτυχία και αιθέρια σεξουαλικότητα για τους περισσότερους από 2,1 εκατομμύρια οπαδούς της στο TikTok. Οι μαγευτικές κινήσεις της Coto έχουν τραβήξει ακόμη και την προσοχή της Dua Lipa, η οποία συμπεριέλαβε το κορίτσι-φαινόμενο που γεννήθηκε στο Πουέρτο Ρίκο μαζί με τις Coco Franklin και Kelsey Guy στο μουσικό βίντεο για τον παλλόμενο ύμνο της ντίσκο «Levitating».

https://www.instagram.com/p/CGVHhWGBdTS/

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα τρανταχτά παραδείγματα, υπάρχει μια ολόκληρη νέα κατηγορία βίντεο που αφορούν το roller skating κάνοντας τις μεγάλες εταιρείες να ξεπουλήσουν το στοκ τους και να δημιουργήσουν κενό στην αγορά για τους νέους φανατικούς του «αθλήματος».

 

 

«Το πατινάζ με ρολό έχει εκτοξευθεί με τρόπο που δεν ήμουν προετοιμασμένη», λέει η Adrienne Cooper, η 25χρονη ιδρύτρια της μάρκας Moonlight Roller με έδρα το Σατανούγκα. «Αρχίσαμε να πουλάμε πατίνια τον Απρίλιο και έκτοτε ξεπουλήσαμε πλήρως», λέει χαρακτηριστικά για το φαινόμενο που εξαπλώνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Από την αυστραλιανή μάρκα skate, Impala, γνωστή για τις φρουτώδεις και ανθισμένες παστέλ μπότες της, μέχρι τα Moon Boot Roller Skates της Moonlight Roller, τα οποία έρχονται σε λαμπερά μεταλλικά και πολύχρωμα σουέτ, οι ιστότοποι του ηλεκτρονικού εμπορίου έδωσαν όλες τις διαφορετικές εκδοχές του ίδιου μηνύματος: «Εξαντλήθηκαν».

Η καθαρή χαρά του πατινάζ είναι εθιστική από μόνη της. Σύμφωνα με τον Cort Wahlig, πρόεδρο του Roller Skating Association Διεθνές, πατινάζ καίει μεταξύ 350 και 600 θερμίδες ανά ώρα. «Είναι ευκολότερο στις αρθρώσεις σας, όπως στους γοφούς και στα γόνατά σας, από την άσκηση υψηλών επιπτώσεων», σχολιάζει ο Wahlig, πρώην εθνικός πρωταθλητής. «Γυμνάζει τα πάντα ταυτόχρονα: οι κοιλιακοί, οι γλουτοί, οι μηροί, τα χέρια, ακόμη και οι ώμοι σας ασκούνται ταυτόχρονα.

 

 

Το roller skating έχει την ανόθευτη χαρά της ξεγνοιασιάς μιας ανεπιτήδευτης παιδικότητας, την άγρια ελευθερία μιας ασυμβίβαστης εφηβείας και καταφέρνει γεφυρώνοντας αυτές τις δύο ηλικίες με επιτυχία να μιλήσει στις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας δίνοντάς σου τη δυνατότητα να διατηρήσεις τον αισθησιασμό σου και το σέξι στιλ εκπέμποντας μια δυναμική θηλυκότητα που κρατάει και κάτι από τον κοριτσίστικο ρομαντισμό σου.

https://www.instagram.com/p/CGn69-bH4BT/

Για μια εποχή που όλα μοιάζουν στάσιμα και ακίνητα το roller σου προσφέρει την κίνηση και την ταχύτητα που σου χρειάζεται. Σε πηγαίνει ολοταχώς προς ένα πιο αισιόδοξο μέλλον έχοντας ωστόσο την καβάντζα της αίγλης του παρελθόντος. Μπορείς να βάλεις τις κολλητές σου στο τριπάκι, να βρείτε τα πατίνια που σας ταιριάζουν και να νιώσετε το αίσθημα ελευθερίας που προσφέρει και είναι από τους κύριους λόγους της νέας του δημοφιλίας.

Αλλά δεν χρειάζεσαι καν παρέα, φόρεσε τα πατίνια σου και ετοιμάσου να γράψεις τις δικές σου ιστορίες και να κατακτήσεις τους δρόμους… ή το TikTok!    

Cover photo credits: Diane Sagnier

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;