Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Cuffing season soundtrack: Είσαι έτοιμη να λιώσεις μαζί του;

Ο έρωτας έχει τo δικό  του μουσικό χαλί, χαλάρωσε και συντονίσου στη δική σας love playlist



Πώς μπορείς να καταλάβεις αν είσαι ερωτευμένη; Ένα από τα πολλά σημάδια που μπορείς να λάβεις υπόψη σου είναι αν πιάνεις συχνά πυκνά μες στη μέρα τον εαυτό σου να σιγοτραγουδάει στίχους ή να μουρμουρίζει μουσικές από ερωτικά τραγούδια.

Πώς μπορείς να καταλάβεις αν εκείνος ενδιαφέρεται; Μία από τις πολλές ενδείξεις που το φανερώνουν είναι αν σου στέλνει ρομαντικά τραγούδια – ιδιαίτερα μάλιστα αν του αρέσει να «υπογραμμίζει» τα lyrics ή τους τίτλους των τραγουδιών που σου στέλνει.

Πώς μπορείς να καταλάβεις αν μιλάτε την ίδια ερωτική γλώσσα; Το να σε φτιάχνουν τα τραγούδια που σου στέλνει, το να διαλέγεις με νόημα και προσοχή τα τραγούδια που του αφιερώνεις θεμελιώνουν μεταξύ σας έναν κώδικα επικοινωνίας που δεν είναι μόνο μουσικός. Κάθε σχέση σιγά σιγά φτιάχνει το δικό της soundtrack – ακόμα και ζευγάρια που δεν ακούνε το ίδιο μουσικό είδος.

Αν είστε και οι δύο παθιασμένοι με τη μουσική, αν σας αρέσει να ανακαλύπτετε νέα και παλιά κομμάτια, αν σας αρέσει να περνάτε ώρες χαμένοι στο μουσικό στερέωμα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτή την κοινή αδυναμία για να μάθετε λίγο καλύτερα ο ένας τον άλλον και να αποκωδικοποιήσετε σημαντικά στοιχεία της προσωπικότητάς σας.

Ποιο ήταν το πρώτο τραγούδι που σου έστειλε μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα για να σου δείξει ότι σε σκέφτεται; Ποιο ήταν το πρώτο τραγούδι «για καλημέρα» που του αφιέρωσες για να του δείξεις ότι είναι η πρώτη σου σκέψη μόλις ξυπνήσεις; Υπάρχουν μουσικές και τραγούδια για κάθε περίσταση. Θα βρεις στο youtube, στο spotify, στις διάφορες μηχανές αναζήτησης μια απίστευτη ποικιλία από playlists για οποιαδήποτε ρομαντική περίπτωση.

Μουσικές για να σας ρίξουν μαζί στο κρεβάτι, για να σας σηκώσουν από το κρεβάτι, για να πιείτε μαζί τον καφέ σας, για να κάνετε παρέα joking στο δρόμο, για να περπατήσετε χέρι χέρι στο φθινοπωρινό πάρκο, για να ακούσετε στην πρώτη σας εκδρομή μακριά από την πόλη, για να ακούσετε αγκαλιά μια βροχερή Κυριακή.

Υπάρχουν ωστόσο και πιο εξειδικευμένα soundtrack, το emergency kit για δύσκολες καταστάσεις και συνθήκες που απαιτούν την άμεση μαγική διαμεσολάβηση της μουσικής. Όπως το πρώτο καβγαδάκι/διαφωνία/αψιμαχία. Ή την ανάγκη να ζητήσεις με την κατάλληλη υπόκρουση συγνώμη για κάτι. Να αναιρέσεις κάτι περίεργο που είπες ή να κάνεις μια αμήχανη εξομολόγηση.

Μπορεί επίσης το να στείλεις ένα τραγούδι ή μια μελωδία να είναι κάτι πολύ πιο απλό και φυσικό όπως απλά και φυσικά αναπνέεις – όπως απλά και φυσικά νιώθεις αυτόν που έχεις στην καρδιά σου να βρίσκεται δίπλα σου κάθε φορά που ακούς ένα συγκεκριμένο (ή περισσότερα) τραγούδι που σε κάνει να τον σκέφτεσαι.

Η μουσική μπορεί να είναι ένας ακόμα συνδετικός ιστός μεταξύ σας, ένας ακόμα κρίκος της επαφής σας, μπορεί να είναι αφροδισιακό, ηρεμιστικό, τονωτικό, διεγερτικό μέσω ή να της δώσεις όποια άλλη χρήση θες. Βέβαια, όσο θαυματουργή και να είναι η δράση της δεν κάνει από μόνη της μαγικά… Παρ’ όλα αυτά είναι ένα υπερόπλο που μπορείς να αξιοποιήσεις κι αν όχι για να ζήσετε happily ever after αλλά τουλάχιστον για να έχουν οι δικές σας στιγμές το μοναδικό ξεχωριστό μουσικό στίγμα σας.

Για να βάλουμε ένα χέρι βοηθείας στο perfect match σας ετοιμάσαμε το top 10 για να σας πάει μαζί στο cuffing season…

Φορέστε ακουστικά για 2 άτομα, ξαπλώστε αναπαυτικά, κλείστε τα μάτια και ονειρευτείτε ποιες στιγμές θέλετε να ζήσετε με αυτή τη μουσική υπόκρουση…

 

(μικρή υπενθύμιση θα χρειαστεί δουλίτσα και κοινή προσπάθεια για να απολαύσετε μαζί αυτό το soundtrack και να μη μείνουν τα τραγούδια σας άλλη μια playlist στα αζήτητα)

Cuffing season soundtrack November 2020

1. Baby it’s you – London Grammar

2. Little something – Melody Gardot & Sting

3. Souvenir – Iene Skylakaki

4. Tonight – Monsieur Minimal

5. Adore you –  Jessie Ware        

 

 

6. The last exit – Still Corners

7. Mystery of love – Sufjan Stevens

8. Let me love you like a woman - Lana Del Ray  

9. Exile – Taylor Swift

10. My only love – Moby

(bonus track: Self & others – Finlay / με έμφαση στον στίχο «I don’t know what I am without you)

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα