Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Happy Birthday Ryan Gosling!

Σβήνει 40 κεράκια αλλά συνεχίζει και θα συνεχίσει να καίει καρδιές



 

 

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ (Ryan Thomas Gosling), γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1980 και είναι Καναδός ηθοποιός αλλά και μουσικός με το συγκρότημα Dead Man’s Bones. Έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες αλλά η αναγνωρισιμότητα ήρθε τo 2004 όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία Το Ημερολόγιο (The Notebook). Δύο χρόνια αργότερα έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ταινία Half Nelson. To 2007 κέρδισε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στην ταινία Ο Λαρς και η Κούκλα του (Lars and the Real Girl) ενώ το 2010 έλαβε τη δεύτερη υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για την ταινία Blue Valentine. To 2011 πρωταγωνίστησε στις ταινίες Crazy, Stupid, Love. και Aι Ειδοί του Μαρτίου (The Ides of March) λαμβάνοντας διπλή υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες του 2011. Το 2017 κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου σε κωμωδία ή μιούζικαλ για την ερμηνεία του στο La La Land.

 

Από τον Σεπτέμβριο του 2011 έχει σχέση με την συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία Στο Τέλος του Δρόμου, Εύα Μέντες, με την οποία απέκτησε δυο κόρες, γεννημένες τον Σεπτέμβριο του 2014 και τον Απρίλιο του 2016.

 

 

 

 

Σήμερα τιμώντας τα 40ά γενέθλιά του θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

Ως παιδί αποφάσισα ότι η καναδική προφορά δεν ακούγεται σκληρή. Νόμιζα ότι τα αγόρια πρέπει να ακούγονται σαν τον Μάρλον Μπράντο. Οπότε τώρα έχω μια ψεύτικη προφορά που δεν μπορώ να αλλάξω, οπότε δεν είναι πια ψεύτικη.

 

Οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άνδρες.

 

Έμαθα ότι είναι σημαντικό να μην περιορίζεσαι. Να μπορείς να κάνεις ό,τι πραγματικά θέλεις, ανεξάρτητα από το τι είναι αυτό.

 

 

Δεν είναι εύκολο να φύγεις από την πατρίδα σου, την οικογένειά σου και το σύστημα υποστήριξής σου και να βρεθείς στο Λος Άντζελες για να επιδιώξεις ένα όνειρο όπου οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ σου.

 

Νομίζω ότι ο «νόμος της έλξης» προέρχεται από μια προοπτική των πλούσιων, λευκών, προνομιακών ανθρώπων.

Το να ερωτευτείς είναι μια ναρκισσιστική προσπάθεια. Παίζεις το ρόλο του εραστή, και βρίσκεις κάποιον για να τον παίξεις μαζί του.

 

Όλοι οι χαρακτήρες μου είναι εγώ. Δεν είμαι αρκετά καλός ηθοποιός για να γίνω χαρακτήρας. Ακούω για ηθοποιούς που γίνονται ο ρόλος τους και σκέφτομαι «αναρωτιέμαι πώς να είναι αυτό». Γιατί για μένα, είναι όλοι εγώ.

 

Τα αυτοκίνητα μπορούν να έχουν υπνωτικό αποτέλεσμα. Μπορείτε να μπείτε σε ένα αυτοκίνητο και να βγείτε και να μην θυμάστε πραγματικά το ταξίδι.

 

 

Δεν έχω πραγματικά τόση αγωνία για να μάθω να την αποβάλλω.

 

Το θέμα για μένα είναι η αγάπη και η έλλειψη αυτής. Όλοι την θέλουμε και δεν ξέρουμε πώς να την αποκτήσουμε, και ό,τι κάνουμε είναι κάποια προσπάθεια να την έχουμε για τον εαυτό μας.

Η ελευθερία είναι το υπέρτατο δώρο.

 

 

Αν έχω ιδιαίτερη απήχηση στις γυναίκες, είναι ίσως επειδή ακούω περισσότερο από ό, τι οι άλλοι και εκτιμώ πώς σκέφτονται και αισθάνονται για τα πράγματα.

 

Ξέρω ότι είμαι με τον άνθρωπο που πρέπει να είμαι.

 

Με ελκύουν ταινίες που έχουν ισχυρούς γυναικείους χαρακτήρες, επειδή υπάρχουν ισχυροί γυναικείοι χαρακτήρες στη ζωή μου. Αυτή είναι η δική μου πραγματικότητα, οπότε είναι μια πόρτα σε έναν οικείο κόσμο για μένα.

 

 

Είναι ενδιαφέρον το είδος της ελευθερίας που σου δίνει το μιούζικαλ. Οι κανόνες είναι έξω από το παράθυρο. Μπορείτε να πάρετε ένα ιμπρεσιονιστικό αποτέλεσμα χωρίς να φαίνεται υπερβολικό. Επειδή θεωρείται ως εγγενώς προσβάσιμη μορφή, δίνει στους δημιουργούς κάποια περιθώρια.

 

Όταν αντικρίζεις τα παιδιά σου, συνειδητοποιείς ότι αξίζουν υπέροχους γονείς. Και έπειτα έχεις τις οδηγίες της πορείας σου, και πρέπει να προσπαθήσεις να γίνεις το άτομο που τους αξίζει.

 

Αυτή είναι η δύναμη της ταινίας. Εάν είναι καλή, μπορεί κάπως να σας κάνει να νιώσετε συνδεδεμένοι ακόμη και με το πιο ξένο πράγμα από τη δική σας εμπειρία.

Δεν ξέρω τι είναι ακριβώς η τέχνη, αλλά είμαι πολύ σίγουρος ότι δεν είναι κάτι που πληρώνεσαι για να το κάνεις. Για τον εαυτό μου η υποκριτική είναι δουλειά. Νομίζω ότι είναι ευκολότερο να γίνει καλύτερα αν δεν χάσεις την ταυτότητά σου μέσα σε αυτό. Κάνεις ό,τι μπορείς για να καταλάβεις τον χαρακτήρα. Επειδή πληρώνεσαι νιώθεις ότι πρέπει να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς.

 

Νομίζω ότι υπάρχει κάτι ωραίο στο να μην μιλάς. Το πώς μπορείς να πεις περισσότερα λέγοντας στην πραγματικότητα λιγότερα.

 

Δεν νομίζω ότι κανείς μπορεί να σε διδάξει πώς να είσαι άντρας παρά μόνο μια γυναίκα. Μαθαίνεις μόνο μαθαίνοντας τι εκείνη χρειάζεται."

 

 

Νομίζω ότι μπορείς να έχεις το δικό σου προσωπικό ταξίδι και ξέρεις, μπορείς να το εφαρμόσεις σε όλους τους χαρακτήρες που παίζεις.

 

Ο τρόπος συμπεριφοράς είναι όταν νομίζεις ότι έχετε όλες αυτές τις υπέροχες ιδέες και καμία από αυτές δεν είναι καλή στο τέλος της ημέρας. Αλλά ενώ ακολουθείς άλλα πράγματα εκείνες συμβαίνουν ασυνείδητα.

 

Δεν ξέρω αρκετά για την αρρενωπότητα για να μπορώ να την ορίσω.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

Προτεινόμενα