Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

The Idea of You: Eνα ρομάντσο εμπνευσμένο από τον Harry Styles γίνεται η νέα θηλυκή εμμονή

Κι εμείς θα σου δώσουμε μια πρώτη ιδέα… του τι εννοούμε



 

 

Αν ο θεός του Έρωτα είχε σήμερα πρόσωπο ποιο θα ήταν αυτό; Ενδεχομένως οι απαντήσεις στην ερώτηση αυτή να ποικίλλουν ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην εκάστοτε εποχή. Στην εποχή της πανδημίας, οι απανταχού εγκλωβισμένες γυναίκες, ειδικά αυτές που πλησιάζουν την ηλικία των 40, με το στρες να έχει προ πολλού ξεπεράσει τα επίπεδα συναγερμού, να οραματίζονται την ενσάρκωση του φτερωτού θεού στο πρόσωπα και το σώμα του Harry Styles.

Μαζί με τις ταινίες και τα σίριαλ που σου κράτησαν συντροφιά όλο αυτό το διάστημα της πρώτης και της δεύτερης καραντίνας, τα βιβλία επίσης έπαιξαν σημαντικό παρηγορητικό ρόλο και ήταν μια συχνή σου διέξοδος. Τα βιβλία μεταξύ άλλων ξεκουράζουν τα μάτια σου από την υπερδιέγερση της οθόνης αλλά πάνω απ’ όλα δίνουν τροφή στο μυαλό και ιδιαίτερα στη φαντασία σου. Ένα από τα ασύγκριτα πλεονεκτήματά τους είναι ότι μπορείς να φανταστείς τους πρωταγωνιστές τους όπως εσύ θες και να τους δώσεις τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στις δικές σου προτιμήσεις. Άλλος ένας σημαντικός άσος των βιβλίων είναι ότι καταφέρνουν να σου προσφέρουν αυτό που ίσως να σου λείπει περισσότερο λόγω του κορωνοϊού. Όχι το σεξ, το ταξίδι εννοούμε.

Τώρα αν το σεξ, ή έστω η ιδέα του, συνδυάζεται με γενναιόδωρη δόση ταξιδιού και ο «ξεναγός» σε αυτό το ταξίδι έχει τα χαρακτηριστικά του Harry Styles νομίζω ότι μπορείς να καταλάβεις γιατί το βιβλίο The Idea of you της Robinne Lee, αν και μετρά ήδη τρία χρόνια ζωής, συνεχίζει όχι μόνο να πουλά σαν τρελό, αλλά να αυξάνει ολοένα και τα νούμερα των πωλήσεών του.

 

 

Η υπόθεση των 362 σελίδων του βιβλίου αφορά την Solene, την 39χρονη Γαλλίδα, εκλεπτυσμένη γκαλερίστα, διαζευγμένη μαμά η οποία «ερωτεύεται» τον 20χρονο Βρετανό frontman του αγαπημένου συγκροτήματος της έφηβης κόρης της, που ακούει στο όνομα August Moon, μοιάζει με άγγελο του Botticelli, κι έχει ουσιαστικά τη μορφή του Harry Styles και σε ταξιδεύει από τη Νότια Γαλλία και το Παρίσι έως την Ιαπωνία, καθώς παρακολουθείς την παγκόσμια περιοδεία του νεαρού τραγουδιστή.

 

 

Η συγγραφέας του βιβλίου, Robinne Lee, πτυχιούχος των Yale και Columbia, αλλά και με καριέρα ως ηθοποιός που έχει εμφανιστεί σε ταινίες όπως Hitch, Fifty Shades Darker και Fifty Shades Freed σχολιάζει σε πρόσφατη συνέντευξή της: «Δεν έπρεπε ποτέ να είναι ένα βιβλίο για τον Harry Styles. Ούτε προοριζόταν ποτέ ως κλασικό αφελές ρομάντζο. Υποτίθεται ότι ήταν μια ιστορία για μια γυναίκα που πλησιάζει τα 40 και ανακτά τη σεξουαλικότητά της και ανακαλύπτει ξανά τον εαυτό της, ακριβώς στο σημείο που η κοινωνία παραδοσιακά διαγράφει τις γυναίκες ως επιθυμητές ή δραστήριες σεξουαλικά».

https://www.instagram.com/p/B3NPR69AvAB/

Μετά από δύο δεκαετίες στο Χόλιγουντ, η Lee, τώρα 46 ετών, ήξερε πώς είναι το να μπαίνεις στο περιθώριο. Οι οντισιόν μειώθηκαν. Οι ρόλοι άλλαξαν. «Δεν είσαι πλέον hot. Δεν είσαι η κοπέλα. Δεν είσαι καν η hot γυναίκα τώρα. Είσαι η μαμά. Πραγματικά με έριξε πολύ όλο αυτό, και ήμουν θυμωμένη, και έτσι πολλά από αυτά τα συναισθήματά μου διοχετεύτηκαν σε αυτό το βιβλίο». Ένας ήρωας του βιβλίου και καλλιτέχνης στην γκαλερί της Soléne κερδίζει φήμη για μια βίντεο-εγκατάσταση «που εξερευνά πώς οι γυναίκες μιας συγκεκριμένης ηλικίας παύουν να είναι ορατές». Ο πρώην σύζυγος της Soléne ξαναπαντρεύεται. Το Χόλιγουντ θα ανέμενε η ηρωίδα να τρώει τόνους παγωτό κλαίγοντας κάτω από τα σκεπάσματα. Αντ’ αυτού, απολαμβάνει μια αισθησιακή σχέση για ένα εξάμηνο, με έναν νεανικό άγγελο του Botticelli. Όπως έχει χαρακτηριστεί από τον διεθνή Τύπο το βιβλίο: «Σε ηλεκτρίζει, είναι ένας θρίαμβος που διαβάζεται».

Στη Soléne, η Lee δίνει φωνή σε μερικές συχνές αλλά ανείπωτες ανησυχίες μεταξύ γυναικών και μητέρων: «Μακάρι να μην έπρεπε να είμαι αυτός ο πυλώνας της δύναμης. Μερικές φορές, θέλεις να ζήσεις ακριβώς όπως όταν ήσουν στο κολέγιο, ή στις αρχές της δεκαετίας του '20, όταν είσαι ελεύθερη και ποτέ δεν είχες να σκεφτείς κανέναν εκτός από τον εαυτό σου».

 

 

Η ιστορία της προέλευσης του βιβλίου βασίζεται σε αυτό το συναίσθημα ότι μπορεί να είναι η ζωή για τις μεγαλύτερες γυναίκες κάτι περισσότερο από το άθροισμα των υποχρεώσεών τους έναντι των άλλων. Το 2017, η Lee είπε ότι όταν ο σύζυγός της, Έρικ, έλειπε για δουλειά, άρχισε να σερφάρει σε τυχαία μουσικά βίντεο στο YouTube και συνάντησε ένα αγόρι που δεν είχε δει ποτέ, σε μια μπάντα που δεν θα είχε μέχρι τότε δώσει προσοχή. ... Ήταν σαν και μορφή τέχνης. Μια διεξοδική αναζήτηση στο google, την οδήγησε στο να ανακαλύψει ότι ο τραγουδιστής έβγαινε συχνά με μεγαλύτερες γυναίκες και έτσι φυτεύτηκε ο σπόρος του βιβλίου.

Η Lee άρχισε να ερευνά το One Direction και μερικές φορές η δουλειά της άρχισε να μοιάζει απόλυτα τρομακτική. Όπως όταν έγραψε μια σκηνή για μια χριστουγεννιάτικη εκδρομή στην Ανγκουίλα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι παπαράτσι «συλλαμβάνουν» την Σόλεν και τον Χέις σε μια περίοπτη ερωτική περίπτυξη σε ένα γιοτ. Μήνες αργότερα, ένα παρόμοιο σενάριο έπαιξε με τους Styles και Kendall Jenner. Αφού η Lee έγραψε μια αξέχαστη, σκηνή σεξ πάνω σε μια τραπεζαρία αντίκα, ο Styles κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου ενός κομματιού με τίτλο: «From the Dining Table».

https://www.instagram.com/p/B6TsFduJD0O/

Ο Styles μπορεί να ήταν η αρχική της «μούσα», αλλά είναι ένας από τους πολλούς που διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του Hayes. Όταν ρωτούν την Lee αν ο Styles ενέπνευσε το μυθιστόρημα, εκείνη σχολιάζει ότι «Το ενέπνευσε είναι μια ισχυρή λέξη». Πριν γράψει το The Idea of ​​You, πέρασε έξι χρόνια γράφοντας ένα ημι-αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα σχετικά με μια προηγούμενη σχέση που είχε με έναν νεότερο άντρα. Αυτό το μυθιστόρημα δεν πουλήθηκε ποτέ, αλλά δανείστηκε πολλά στοιχεία από τον άνδρα της, που ήταν ώριμος, εξελιγμένος, κοσμικός και έξυπνος, για να γράψει τον Hayes. «Έκανα τον ήρωα μια ονειρεμένη εκδοχή του συζύγου μου, σαν κάπως ο Πρίγκιπας Χάρι να συναντά τον Harry Styles αλλά πρόσθεσα και στοιχεία από δύο πρώην φίλους μου».

 

 

Στο βιβλίο της η Lee δεν φαίνεται να υποτιμά το σεξ. Ήθελε να δώσει μια ιστορία για μια γυναίκα που ανακτά τη σεξουαλική της ταυτότητα. Μερικές από τις γραμμές του Hayes προέρχονται, από λέξη προς λέξη, από το ημερολόγιο της Lee στη δεκαετία του '90, ένα μέρος όπου έγραφε κάθε τελευταία ερωτική λεπτομέρεια των εμπειριών της. Καθ’ όλη τη διάρκεια του βιβλίου της, αποκαλύπτει με έντονες περιγραφές τη σεξουαλική ευχαρίστηση, αλλά πάντα με στόχο την προώθηση της επαφής και του φλερτ μεταξύ των Σόλεν και Χέις. «Είχα έναν κανόνα όταν έγραφα ότι δεν θα τους παρουσίαζα γυμνούς αν δεν ήταν και συναισθηματικά γυμνοί», εξηγεί η ίδια. «Κάθε σκηνή σεξ πρέπει να αποκαλύπτει κάτι γι’ αυτόν ή γι' αυτήν, στοιχεία που θα ήταν εγγενή στην ιστορία».

Το The Idea of you συνεχίζει να γνωρίζει επιτυχία παρόλο που δεν ανήκει στην κατηγορία των best sellers και δεν αξιώθηκε να γνωρίσει έκδοση με σκληρό εξώφυλλο (κάτι που δείχνει ότι παρά την αποδοχή του αναγνωστικού κοινού δεν αναγνωρίστηκε όσο θα του άξιζε), κυρίως επειδή καταφέρνει να μιλήσει με ειλικρίνεια και να αποενοχοποιεί τη γυναικεία ερωτική ευχαρίστηση.

Θα βρεις ένα μεγάλο φαν κλαμπ με το όνομα Haysolnuts που αποδεικνύουν την απήχηση του βιβλίου και το αμείωτο αγοραστικό ενδιαφέρον. Το βιβλίο είναι διαθέσιμο και σε audiobook μορφή με μια εκφραστική ανάγνωση από την ίδια τη συγγραφέα. Θα μπορούσε να είναι το ιδανικό δώρο για σένα και τις γυναίκες της ζωής σου, για να κλείσεις οδυνηρά κεφάλαια αυτής της χρονιάς αλλά και για να κάνεις ένα δυναμικό ποδαρικό στο 2021.                  

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!