Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Οι top 20 πιο σημαντικές στιγμές της pop culture του 2020

Μερικές από τις pop αναμνήσεις που μας αφήνει η χρονιά που τελειώνει



 

 

Επειδή συνηθίζεται λίγο πριν τελειώσει μια χρονιά να γίνονται μερικές ανασκοπήσεις για όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκειά της, εδώ θα βρεις μερικές από τις στιγμές που έγραψαν ιστορία το 2020 όσον αφορά την ποπ κουλτούρα και θα σε βοηθήσουμε να τα θυμηθείς ανά μήνα.

Ιανουάριος: Το «Megxit» σοκάρει τον κόσμο

Πώς θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τις σημαντικές ειδήσεις που σχετίζονται με τους βασιλείς που ξεκίνησαν το 2020; Τον Ιανουάριο, ο πρίγκιπας Χάρι και ο Μέγκαν Μάρκλ ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αποχωρήσουν ως μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, σχεδιάζοντας να χωρίσουν το χρόνο τους μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής και να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι. Περιττό να πούμε, η εκπληκτική κίνηση - που ονομάστηκε «Megxit» - προκάλεσε αρκετά σοκ σε όλο τον κόσμο.

Brad Pitt και Jennifer Aniston κάνουν κοινή εμφάνιση

Ήταν μια στιγμή που το Διαδίκτυο έχασε συλλογικά το μυαλό τους: μια συνάντηση Brad-and-Jen στην κάμερα! Οι δύο πρώην -που παντρεύτηκαν για 5 χρόνια πριν από το διαζύγιο το 2005- είχαν μια φιλική συνάντηση στα παρασκήνια των βραβείων SAG, και μια κάμερα ήταν ευτυχώς εκεί για να τα καταγράψει όλη τη γλυκιά, νοσταλγική τους αύρας (συμπεριλαμβανομένης κάποιας στοργικής συγκινητικής χειρονομίας) μεταξύ των δύο!

 

 

Ιανουάριος: Η Billie Eilish κερδίζει 5 βραβεία στα Grammys

Η δεκαοχτάχρονη Billie Eilish έγραψε ιστορία στα 63α ετήσια βραβεία Grammy όταν πήρε σπίτι πέντε συνολικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των Καλύτερων Νέων Καλλιτεχνών, του δίσκου της χρονιάς, του άλμπουμ της χρονιάς και του τραγουδιού της χρονιάς. Όχι μόνο έγινε  η πρώτη γυναίκα - που κέρδισε αυτές τις τέσσερις μεγάλες κατηγορίες ταυτόχρονα, η Billie έγινε επίσης το νεότερο άτομο που κέρδισε ποτέ το άλμπουμ της χρονιάς.

 

 

Φεβρουάριος: Η Shakira και η J. Lo εμφανίζονται μαζί στο Super Bowl

Η Shakira και η Jennifer Lopez έδωσαν μια αξέχαστη παράσταση στο Super Bowl LIV Halftime Show. Οι τραγουδίστριες του Powerhouse έπαιξαν μερικές από τις πιο εμβληματικές επιτυχίες τους - όπως το "Hips Don't Lie" της Shakira και το "Jenny from the Block" της J. Lo - σε ένα θεαματικό σόου που παρακολούθησαν  θεατές και κριτικοί.

Φεβρουάριος: Το «Parasite» γράφει ιστορία στα Όσκαρ

Τα φετινά βραβεία της Ακαδημίας ήταν σίγουρα ιδιαίτερα. Σε μια πραγματικά στιγμή ορόσημο, η ταινία Parasite της Νότιας Κορέας έγινε η πρώτη ταινία μη αγγλικής γλώσσας στην ιστορία των Όσκαρ που κέρδισε στην κατηγορία Καλύτερη Ταινία. Στο τέλος της νύχτας, η ταινία είχε συνολικά τέσσερις νίκες - συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Καλύτερου Σκηνοθέτη για τον Bong Joon Ho.

https://www.instagram.com/p/B_0CjS2gaPS/

Μάρτιος: Το #SafeHands Challenge γίνεται viral

Ποιος θα πίστευε ότι η επόμενη viral πρόκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα περιλάμβανε πλύσιμο χεριών; Θυμάσαι σίγουρα το challenge από τον Μάρτιο, όπου οι αστέρες και οι διασημότητες δημοσίευσαν βίντεο από τον εαυτό τους να πλένουν τα χέρια τους. Ξεκίνησε για πρώτη φορά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε μια προσπάθεια προώθησης της σωστής υγιεινής εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Tο #SafeHands Challenge υποστηρίχθηκε από αστέρια όπως η Selena Gomez, η Mariah Carey και η Gloria Gaynor.

 

 

Μάρτιος-Ιούλιος: Τα αστέρια συγκεντρώνονται για Zoom reunions

Αν υπάρχει ένα καλό πράγμα που βγήκε από την καραντίνα το 2020, αυτό έχει να κάνει με το ότι η χρονιά ήταν γεμάτη συναρπαστικές συναυλίες με ζουμ από όλες τις αγαπημένες εκπομπές, ταινίες και παραγωγές.

Απρίλιος: Οι διασημότητες συμμετέχουν στο "One World: Together at Home"

Διοργανώθηκε από το Global Citizen και επιμελήθηκε από την Lady Gaga, το One World: Together at Home ήταν μια εικονική συναυλία όπως καμία άλλη. Μουσικοί και διασημότητες εμφανίστηκαν από το σπίτι καθώς αυτοαπομονώθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού - η εικονική συναυλία συγκέντρωσε συνολικά 127 εκατομμύρια δολάρια για την ανακούφιση της πανδημίας, παρέχοντας όφελος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και σε άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις.

 

 

Απρίλιος: Το TikTok εκρήγνυται σε δημοτικότητα

Το TikTok μπορεί να υπήρχε από το 2017, αλλά ήταν το 2020 που η συγκεκριμένη εφαρμογή κοινωνικών μέσων κατέλαβε πραγματικά τον κόσμο, με όλους  να βλέπουν, να μοιράζονται και να μιλούν για τα viral βίντεο του. Η εφαρμογή γνώρισε ακόμη και μια αύξηση στη δημοτικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, ξεπερνώντας τα ρεκόρ των 2 δισεκατομμυρίων λήψεων σε κινητές συσκευές μέχρι τον Απρίλιο.

Ιούνιος: Οι καλλιτέχνες βοηθούν στην υποστήριξη του κινήματος Black Lives Matter

Ο Ιούνιος σηματοδότησε μια ιδιαίτερα ισχυρή στιγμή στην αμερικανική ιστορία, καθώς ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ και άλλων Μαύρων Αμερικανών πυροδότησε μια παγκόσμια συζήτηση σχετικά με τη φυλετική αδικία - και επίσης ενέπνευσε μια σημαντική επίδραση από καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο. Εντυπωσιακά γκράφιτι και πολλές ακόμα τέχνες  διαμαρτυρίας πήραν μέρος, με στόχο να βοηθήσουν στην ανάδειξη του μηνύματος του κινήματος Black Lives Matter, συμπεριλαμβανομένης μιας τεράστιας τοιχογραφίας γκράφιτι στην Ουάσιγκτον, που μετονομάστηκε επίσημα σε πλατεία Black Lives Matter. 

 

 

Ιούλιος: Η Taylor Swift έβγαλε ένα άλμπουμ έκπληξη

Η τραγουδίστρια της ποπ, Taylor Swift, έστειλε «αδιάβαστους» τους θαυμαστές της όταν ανακοίνωσε απροσδόκητα τη δημιουργία ενός νέου άλμπουμ, του Folklore, ένα τυχαίο πρωί του  περασμένου  Ιουλίου. Δημιουργήθηκε και ηχογραφήθηκε στην καραντίνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Το άλμπουμ έκπληξη έγινε το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του 2020, και μάλιστα έσπασε το ρεκόρ για το streaming άλμπουμ στις πρώτες μέρες κυκλοφορίας, από μια γυναίκα καλλιτέχνη στο Spotify.

Η Beyoncé κυκλοφορεί το Black Is King

Αποδείχθηκε ότι ο Ιούλιος ήταν ο μήνας για τους λάτρεις της μουσικής, καθώς σηματοδότησε επίσης την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του εικονικού άλμπουμ της Beyoncé, Black Is King. Εμπνευσμένο από το The Lion King της Disney, το άλμπουμ - το οποίου η παραγωγή κράτησε για περισσότερο από ένα χρόνο και γυρίστηκε σε τρεις ηπείρους - κυκλοφόρησε από την Disney +.

Αύγουστος: Το meme «2020 Challenge» έγινε viral

Αχ, το πιο σχετικό meme του 2020. Όλα ξεκίνησαν, φυσικά, όταν η ηθοποιός Reese Witherspoon δημοσίευσε στο Instagram ένα ποστ με το hashtag # 2020Challenge, που απεικονίζει τον εαυτό της σε ένα ξεκαρδιστικό meme που έκανε πλάκα για το πώς πήγε η χρονιά μέχρι τώρα. Πολύ σύντομα, όλοι συμμετείχαν στην πρόκληση του viral meme, όπως αστέρια όπως η Mindy Kaling, η Kerry Washington και η Candace Cameron Bure.

Οκτώβριος: Οι Lakers κερδίζουν το πρωτάθλημα NBA

Ήταν μια συναισθηματική και νικηφόρα στιγμή για τους L.A. Lakers όταν στέφθηκαν πρωταθλητές του ΝΒΑ 2020, μια νίκη που ήρθε σχεδόν εννέα μήνες μετά το θάνατο του θρύλου της ομάδας Κόμπι Μπράιαντ. Η νίκη σηματοδότησε την κατάκτηση του 17ου πρωταθλήματος της ομάδας, οδηγώντας την ομάδα να δεσμευτεί για τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του NBA.

 

Το "The Queen's Gambit" σπάζει ρεκόρ θεαματικότητας

Ποιος ήξερε ότι θα μπορούσαμε όλοι να είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι σε ένα ιστορικό δράμα για μια κοπέλα που παίζει σκάκι; Όταν η Netflix κυκλοφόρησε το The Queen's Gambit τον Οκτώβριο, η εκπομπή κατάφερε σε χρόνο dt να κερδίσει το κοινό σε όλο τον κόσμο. Μέχρι τον Νοέμβριο, είχε καταγράψει το ρεκόρ ως την πιο δημοφιλή σειρά παραγωγών του Netflix (ενώ προκάλεσε επίσης μια ξαφνική αύξηση των πωλήσεων σκακιού!)

Νοέμβριος: Ο Joe Biden και η Kamala Harris κερδίζουν τις προεδρικές εκλογές.

Μετά από μήνες να κυριαρχούν στις ειδήσεις, οι προεδρικές εκλογές του 2020 ήταν μία ιστορική νίκη - και ήταν μια καθοριστική στιγμή για εκατομμύρια Αμερικανούς. Όχι μόνο ο Joe Biden κέρδισε τις περισσότερες ψήφους για οποιονδήποτε προεδρικό υποψήφιο στην ιστορία των ΗΠΑ, η Kamala Harris έγινε επίσης η πρώτη γυναίκα, η πρώτη Αφρικανοαμερικανή και η πρώτη Ασιατοαμερικανή που εξελέγη αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Dolly Parton βοηθά στη χρηματοδότηση του εμβολίου COVID-19.

Η Dolly Parton αφού έκανε μια γενναιόδωρη δωρεά 1 εκατομμυρίου δολαρίων για έρευνα σχετικά με τη θεραπεία του κορωνοϊού τον Απρίλιο, η θρυλική τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι βοήθησε εν μέρει να χρηματοδοτήσει το εμβόλιο COVID-19 της Moderna, το οποίο έχει δείξει ποσοστό αποτελεσματικότητας 95% σε δοκιμές μέχρι στιγμής.

Michael Jordan: To ντοκιμαντέρ "The Last Dance"
Η απόλυτη ένοχη απόλαυση του 2020 - Ο τελευταίος χορός πήγε τους θεατές πίσω στο 1997, την τελευταία σεζόν του Michael Jordan με τους Chicago Bulls, και υπενθύμισε στους οπαδούς του μπάσκετ γιατί είναι ο μεγαλύτερος παίκτης του NBA όλων των εποχών.

 

 

Ο Harry Styles γράφει ιστορία και γίνεται εξώφυλλο στη Vogue.

Η viral στιγμή της μόδας! Ο μουσικός και μέλος των One Direction, Harry Styles έγραψε ιστορία ως το πρώτο σόλο ανδρικό εξώφυλλο της Vogue για το τεύχος του Δεκεμβρίου, φορώντας μια εκπληκτική τουαλέττα από δαντέλα του οίκου Gucci. Το εξώφυλλο του έκανε μεγάλη αίσθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να επαινούν την πράξη του σταρ που σνόμπαρε τα όρια των κανόνων φύλου.

https://www.instagram.com/p/CIjDs67lrzN/?utm_source=ig_embed

Δεκέμβριος: Οι διασημότητες παίρνουν μέρος στο meme «Elf on the Shelf».

Όλοι χρειάζονταν ένα ξεκαρδιστικό χριστουγεννιάτικο meme για να κλείσει το έτος και το Ξωτικό στο ράφι ήταν το καλύτερο! Όλα ξεκίνησαν, φυσικά, όταν ο «πραγματικός» συν-οικοδεσπότης Garcelle Beauvais δημοσίευσε ένα Instagram ενός φωτογραφικού quote όπου εμφανίζεται να κάθεται πάνω στον Pharrell Williams με τη λεζάντα, “You’ve heard of Elf on a Shelf, now get ready for this" (Hint: Garcelle on Pharrell!). Πολλά ακόμη αστέρια μπήκαν στο meme με αρκετά celeb ζευγάρια και ονόματα όπως η Elizabeth Banks, η Reese Witherspoon .

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Υποθέτω ότι έχω μια πολύ ανεπτυγμένη ικανότητα στην αυταπάτη, οπότε δεν είχα πρόβλημα να πιστεύω ότι είμαι κάποιος άλλος!» Ντάνιελ Ντέι Λούις

Στα 68 του, αν κι έχει αποσυρθεί από την υποκριτική, οι ερμηνείες που μας έχει χαρίσει θα μείνουν αξέχαστες

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι ευτυχισμένη» Penelope Cruz

Γίνεται 50 ετών και συνεχίζει να είσαι όσο ονειρεύεται ευτυχισμένη

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

Προτεινόμενα

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας

DO IT YOURSELF

Ποια fashion items αξίζει πραγματικά να αναζητήσεις σε καταστήματα με vintage προϊόντα;

Πες «ναι» στο vintage, ποντάροντας όμως σε πράγματα που αξίζουν πραγματικά.