Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Marilyn Manson: Κυκλώνας καταγγελιών για κακοποίηση

Η Evan Rachel Wood και 5 ακόμα γυναίκες σπάνε τη σιωπή τους


Ρόμυ Μελάνι

 

Από εχθές, βροχή καταγγελιών κατά του Μέριλιν Μάνσον μετά τις δηλώσεις που έκανε η ηθοποιός Έβαν Ρέιτσελ Γουντ για κακοποίηση.
Η γερουσιαστής της Καλιφόρνια, Σούζαν Ρούμπιο, ζήτησε από τον αναπληρωτή Γενικό Εισαγγελέα Μόντι Γουίλκινσον και τον διευθυντή του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, να διερευνήσουν ισχυρισμούς σωματικής και ψυχικής κακοποίησης κατά του Μάνσον από την ηθοποιό Έβαν Ρέιτσελ Γουντ και άλλες γυναίκες.

Σε μια επιστολή που μοιράστηκε η Wood, η Rubio σχολίασε: «Δεδομένου ότι ορισμένες από τις υποτιθέμενες υποθέσεις εναντίον του κ. Warner προέρχονται από την Καλιφόρνια, ανησυχώ ιδιαίτερα. Τα άτομα που εμπλέκονται σε αυτό το είδος κακοποίησης είναι συχνά παραβάτες. Εάν αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αληθείς και δεν πραγματοποιηθεί έρευνα, θα αποτύχουμε να προστατεύσουμε τα θύματα και θα επιτρέψουμε σε έναν πιθανό δράστη να συνεχίσει να κακοποιεί ανυποψίαστα θύματα. Αυτό δεν πρέπει να επιτρέπεται σε καμμία περίπτωση να συμβεί. "

https://www.instagram.com/p/CKxzHDEFnvU/

Στην ανάρτησή της στο Instagram τη Δευτέρα, η Wood ισχυρίστηκε:
«Το όνομα του άνδρα που με κακοποιούσε είναι Μπράιαν Γουόρνερ, γνωστός στον κόσμο και ως Μέριλιν Μάνσον. Ξεκίνησε να με προετοιμάζει όταν ήμουν έφηβη και στη συνέχεια με κακοποιούσε φρικτά για χρόνια.
Μου είχε κάνει πλύση εγκεφάλου και με χειραγωγούσε για να εξασφαλίσει την υποταγή μου. Δεν θέλω πια να ζω με τον φόβο της ανταπόδοσης, της συκοφαντίας ή του εκβιασμού. Στόχος μου είναι να ξεμπροστιάσω αυτόν τον επικίνδυνο άνδρα και όλες τις βιομηχανίες που διευκόλυναν τη δράση του, προτού καταστρέψει και άλλες ζωές. Στέκομαι στο πλευρό των πολλών θυμάτων που δεν θα παραμείνουν πια σιωπηλά» έγραψε η ηθοποιός στο Instagram.
https://www.instagram.com/p/CKvmsUmF1ho/

Μετά τη Γουντ, τη σιωπή της «έσπασε» και η  Jenna Jameson  η οποία διατηρούσε δεσμό με τον μουσικό το 1997. Η πρώην star ταινιών ερωτικού περιεχομένου  Jenna Jameson αποκαλύπτει ότι ο Marilyn Manson «φανταζόταν να την κάψει ζωντανή και ήθελε να την δαγκώνει» κατά τη διάρκεια του σεξ όταν είχαν δεσμό.
Aκολούθησαν ανάλογες καταγγελίες κακοποίησης από την  Sarah McNeily, την Ashley Lindsay Morgan, την Gabriella  και την ηθοποιό  Charlyne Yi , παράλληλα, που κατήγγειλε πως ο Μάνσον την παρενόχλησε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια συνεργασίας τους.

Η  πρώην αρραβωνιαστικιά  του  Manson, Rose MacGowan, υποστήριξε τις γυναίκες που κατηγόρησαν τον Manson για κακοποίηση.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram, η MacGowan δήλωσε: «Συμμετέχω με την Evan Rachel Wood και άλλες γενναίες γυναίκες που έχουν εμφανιστεί. Χρειάζονται χρόνια για να ανακάμψετε από την κακοποίηση και τους στέλνω δύναμη στο ταξίδι τους για ανάκαμψη. Αφήστε την αλήθεια να αποκαλυφθεί. Αφήστε την επούλωση να ξεκινήσει. "
https://www.instagram.com/p/CKxEJD9Btst/

Ο ίδιος ο Manson έσπασε τελικά τη σιωπή του για να αρνηθεί τις κατηγορίες.

Έγραψε στο Instagram: «Προφανώς η τέχνη και η ζωή μου υπήρξαν εδώ και καιρό μαγνήτες για διαμάχες, αλλά αυτοί οι πρόσφατοι ισχυρισμοί για μένα είναι φρικτές στρεβλώσεις της πραγματικότητας», ανέφερε η ανάρτησή του. «Οι οικείες σχέσεις μου ήταν πάντοτε απόλυτα συναινετικές με τις συντρόφους μου. Ανεξάρτητα από το πώς - και γιατί - κάποιοι επιλέγουν τώρα να παρουσιάζουν εσφαλμένα το παρελθόν, αυτή είναι η αλήθεια. "
https://www.instagram.com/p/CKxZavzAGOe/

Cover photo credits: Eric Charbonneau

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν». Edgar Degas

In art we trust! Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης, μέσα από τα λόγια σημαντικών καλλιτεχνών

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Σε έναν γάμο, να μην ασχολείσαι με το ψέμα. Δεν υπάρχει χρόνος για αυτό» Andy Garcia

Γοητευτικός και πετυχημένος, στα 68 του συνεχίζει να μας μαγεύει με τις επιλογές και το ήθος του

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.