Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Poor Things: Γιώργος Λάνθιμος και Emma Stone ξανά μαζί στη μεγάλη οθόνη

Το νέο πρότζεκτ υπόσχεται μια θηλυκή Φρανκεστάιν για τους σινεφίλ

 



 

Ένα από τα πράγματα που βρίσκεται πάνω πάνω στη λίστα με όσα μας έχουν λείψει λόγω του κορωνοϊού είναι το να απολαμβάνουμε τις κινηματογραφικές ταινίες στις αίθουσες του σινεμά. Καλό το Netflix κι όλες οι διαδικτυακές πλατφόρμες με έργα, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το να βλέπεις τις ταινίες στον φυσικό τους χώρο. Ελπίζουμε λοιπόν όταν θα κυκλοφορήσει η ταινία Poor Things, η είδηση της οποίας που μόλις έσκασε χαροποίησε τους απανταχού θαυμαστές του Γιώργου Λάνθιμου αλλά και της Emma Stone, να έχουμε τη δυνατότητα να την απολαύσουμε σε ανοιχτούς κινηματογράφους.

Όταν ένας ηθοποιός βρει έναν σκηνοθέτη με τον οποίον του αρέσει να συνεργάζεται, θα κάνει ό,τι μπορεί για να ξανασυνεργαστεί μαζί του. Έτσι συμβαίνει το υπέροχο ζευγάρωμα σκηνοθέτη και ηθοποιών. Αν δημιουργούν μάλιστα έργα υψηλών προδιαγραφών που ξεχωρίζουν στη βιομηχανία του θεάματος, κι όταν μάλιστα αποφέρουν και υποψηφιότητες για Όσκαρ, ακόμη καλύτερα. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που η Emma Stone βρίσκεται ξανά με τον Γιώργο Λάνθιμο για δύο επερχόμενες  κινηματογραφικές συνεργασίες.

Δυστυχώς, η πρώτη δεν αφορά κάτι που θα κυκλοφορήσει ευρέως. Και πρόκειται για κάτι που ανακοινώθηκε πριν από ένα χρόνο, όταν ο Λάνθιμος κλήθηκε να δημιουργήσει μια ειδική εγκατάσταση για την Ελληνική Εθνική Λυρική Όπερα και τον ελληνικό πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Neon (χωρίς σύνδεση με τον διανομέα ταινιών) ως μέρος της σειράς The Artist on the Composer. Η Stone αναμένεται να είναι ανάμεσα στα αστέρια της μικρού μήκους ταινίας μαζί με τον Damien Bonnard (Les Misérables), η οποία έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί με μια ζωντανή ορχήστρα τον Σεπτέμβριο μετά από καθυστέρηση λόγω της πανδημίας.

https://www.instagram.com/p/CKz029Ylnjk/

Το δεύτερο έργο είναι το επόμενο πρότζεκτ του Λάνθιμου αφορά την κινηματογραφική διασκευή του Poor things του Alasdair Gray, η παραγωγή του έχει καταχωριστεί στο Production Weekly για το τέλος του 2021. Το μυθιστόρημα, που εκδόθηκε το 1992, κέρδισε το Βραβείο Whitbread (που τώρα ονομάζεται Costa Award). Η κριτική του βιβλίου των Los Angeles Times ξεκινά «Πιθανώς ένας παλαβός, πιθανώς μια ιδιοφυΐα, σίγουρα μια αυθεντική και ανεξάρτητη φωνή, ο Alasdair Gray. . . έχει το βλέμμα του William Blake, με τον υπερβολικό μύθο του, την ισχυρή κοινωνική του συνείδηση, το απελευθερωτικό του όραμα για σεξουαλικότητα και ξεχωρίζει για της δίκαιη αγανάκτησή του μπολιάζοντας την εξυπνάδα με καυστικό αυτοσαρκασμό». Το μυθιστόρημα, το οποίο επίσης επεσήμανε ο Gray (εξ ου και η σύγκριση Blake), είναι «μια μεταμοντέρνα αναθεώρηση του Frankenstein που αντικαθιστά το παραδοσιακό τέρας με την Bella Baxter - μία όμορφη νεαρή ερωτομανή που ξαναζωντανεύει με τον εγκέφαλο ενός βρέφους». Νομίζατε ότι η πλοκή της νέας ταινίας του Λάνθιμου δεν θα ήταν παράξενη;

Επίσης, δεν ακούγεται σαν κάτι που θα μπορούσε να φέρει άλλη μία υποψηφιότητα για Όσκαρ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί ο Λάνθιμος να παρουσιάσει αυτή την περίεργη υπόθεση στη μεγάλη οθόνη. Άλλωστε η Stone έχει την κωμική φλέβα για να το κάνει να λειτουργήσει αλλά και το δραματικό ταλέντο για να εξελίξει ακόμα πιο πολύ την πλοκή - ιδιαίτερα υπό τις οδηγίες ενός σκηνοθέτη που ξέρει ότι μπορεί να εμπιστευτεί. Είχε αρκετή εξέλιξη από τις εφηβικές κωμωδίες της μέχρι τη δόξα του Όσκαρ, και συνεχίζει να μην επαναπαύεται.

https://www.instagram.com/p/CKxp0xupPlA/

Η Stone έλαβε την τελευταία υποψηφιότητά της για Όσκαρ, για την Καλύτερη Ηθοποιό, το 2019 για το The Favorite του Λάνθιμου. Πριν από αυτό, δύο χρόνια νωρίτερα, κέρδισε ένα Όσκαρ για Καλύτερη Ηθοποιό για τον ρόλο της στο μιούζικαλ του Damien Chazelle στο La La Land. Η πρώτη υποψηφιότητά της ήταν δύο χρόνια πριν από αυτό, με υποστηρικτικό ρόλο στο Birdman του Alejandro G. Iñárritu.

https://www.instagram.com/p/CKzmLwvl-kk/

Το Poor Things θα είναι σε σενάριο από τον Tony McNamara και θα κυκλοφορήσει από τον διανομέα του The Favorite, Searchlight Pictures. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2021, με την ελπίδα είναι ότι θα μπορέσουμε να το δούμε κανονικά στις αίθουσες από το φθινόπωρο του 2022.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»