Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Ο Elliot Page είναι έτοιμος για τη στιγμή του

H πρώτη συνέντευξη του ηθοποιού του Umbrella Academy για την εμπειρία του ως transgender



 

Ο Elliot Page δεν θυμάται ακριβώς πόσο καιρό ρωτούσε. Αλλά θυμάται εκείνο το έντονο συναίσθημα  του θριάμβου όταν, περίπου 9 ετών, του επιτράπηκε τελικά να κόψει τα μαλλιά του κοντά. "Ένιωσα σαν αγόρι", εξομολογείται στη συνέντευξη ο Page. "Ήθελα να γίνω αγόρι. Θα ρωτούσα τη μαμά μου αν θα μπορούσα να γίνω κάποια μέρα". Μεγαλώνοντας στο Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας, φαντασίωνε τον εαυτό της ως αγόρι σε φανταστικά παιχνίδια, απαλλαγμένος από την ταλαιπωρία του πώς τον έβλεπαν άλλοι: ως κορίτσι. Μετά το κούρεμα, οι ξένοι άρχισαν τελικά να αντιλαμβάνονται τον τρόπο που έβλεπε εκείνος τον εαυτό του και ένιωθε τόσο συναρπαστικά για αυτό.
Ωστόσο, η χαρά του ήταν σύντομη. Ο Page ήταν ήδη στην υποκριτική - και στα 10, προσγειώθηκε στον πρώτο του επαγγελματικό ρόλο, παίζοντας ένα κορίτσι. "Φυσικά έπρεπε να μοιάζω με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο".
https://www.instagram.com/p/CMen_inBAwk/?utm_source=ig_web_copy_link
Αφού εμφανίστηκε δημόσια ως τρανσέξουαλ τον Δεκέμβριο, ο Elliot Page μίλησε για την εμπειρία του στην πρώτη του συνέντευξη στο περιοδικό Time. Από τότε που κοινοποίησε  την ταυτότητά του με μια εγκάρδια επιστολή στο Twitter, ο ηθοποιός της σειράς Umbrella Academy δήλωσε στη δημοσίευση ότι αισθάνεται "αληθινό ενθουσιασμό και βαθιά ευγνωμοσύνη που έφτασα σε αυτό το σημείο στη ζωή μου, αναμεμειγμένο με πολύ φόβο και άγχος". Ενώ η ανακοίνωσή του δέχτηκε ευρεία υποστήριξη από τους costars και τους φίλους του, ο Elliot αποκάλυψε ότι βίωσε επίσης πολύ "μίσος και τρανσφοβία". "Αυτό που προσδοκούσα  ήταν πολλή υποστήριξη και αγάπη και αυτό που εισέπραξα ήταν τεράστιο μίσος και τρανσφοβία. Αυτό συνέβη ουσιαστικά".

“Ποτέ δεν αναγνώρισα τον εαυτό μου. Για πολύ καιρό δεν μπορούσα καν να δω μια φωτογραφία του εαυτού μου"  δήλωσε. Ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να δει τον εαυτό του σε ταινίες, ειδικά όταν έπαιζε περισσότερους θηλυκούς χαρακτήρες.

Μέχρι τη στιγμή που ήρθαν τα μεγάλα blockbusters του, όπως το X-Men: The Last Stand και το  Inception, μια εποχή που ο Page έπασχε από κατάθλιψη, άγχος και κρίσεις πανικού. Είπε ότι "απλά φορώντας ένα γυναικείο τι-σερτ  με έκανε να νιώθω τόσο άσχημα." Σκέφτηκε να σταματήσει την υποκριτική περισσότερες από μία φορές και ένιωθε εξαντλημένος από τη δουλειά που απαιτούσε από εκείνον να "υπάρχει".

Επιχείρησε outing ως ομοφυλόφιλος το 2014 και άρχισε να φοράει κοστούμια στο κόκκινο χαλί. Έκανε την ανδρική ντουλάπα ως προϋπόθεση να αναλάβει οποιονδήποτε ρόλο. Βρήκε επίσης την αγάπη στο πρόσωπο της  χορογράφου Emma Portner, την οποία παντρεύτηκε το 2018. Και όμως και πάλι δεν αισθανόταν άνετα με το σώμα του.

"Η διαφορά στο πώς ένιωσα πριν κάνω outing  ως gay με το μετά ήταν τεράστια", δήλωσε ο Page. "Αλλά εξαφανίστηκε ποτέ η ταλαιπωρία στο σώμα μου; Οχι όχι όχι όχι."

Η πανδημία ήταν στην πραγματικότητα το σημαντικότερο σημείο καμπής. Ο Page δήλωσε ότι τον ανάγκασε να κοιτάξει βαθύτερα μέσα του, εξηγώντας: "Είχα πολύ χρόνο μόνος μου για να επικεντρωθώ πραγματικά σε πράγματα που νομίζω, με πολλούς τρόπους, ασυνείδητα, αποφεύγω".

"Ήμουν τελικά σε θέση να αγκαλιάσω την ιδέα ότι είμαι τρανσέξουαλ, αφήνοντας τον εαυτό μου να γίνει πλήρως αυτό που είμαι".
Αυτό οδήγησε σε πολλές νέες αποφάσεις, ξεκινώντας από το όνομά του. Πάντα αγαπούσε το όνομα Έλιοτ. Ήταν ένας μεγάλος θαυμαστής του E.T. ως παιδί (και πάντα ήθελε να μοιάζει με τα αγόρια στις ταινίες) και έχει ακόμη ένα τατουάζ που λέει: E.T Phone home. Eπειτα αποφάσισε τις αντωνυμίες του: αυτός και αυτοί.
Ο Page υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, υπογραμμίζοντας όμως ότι το trans δεν έχει να κάνει με τη χειρουργική επέμβαση, όπως θέλουν να υποστηρίζουν συχνά τα μέσα ενημέρωσης. Είπε γι 'αυτόν, η χειρουργική επέμβαση κατέστησε δυνατή την εμφάνιση του εαυτού του όταν κοιτάζεται  στον καθρέφτη, λέγοντας για την επέμβαση ότι "όχι μόνο αλλάζει τη ζωή, αλλά σώζει ζωές".
Είπε ότι η χειρουργική επέμβαση, "έχει μεταμορφώσει εντελώς τη ζωή μου", σημειώνοντας ότι έχει ανακτήσει πολλή ενέργεια που είχε ξοδέψει στο παρελθόν για να αισθανθεί καλά μες το σώμα του.
Ο Page χώρισε από την σύζυγό του Portner στις αρχές του 2021. Το μόνο σχόλιό του για το θέμα του διαζυγίου του ήταν: "Μείναμε στενοί φίλοι".


Ο  Έλιοτ επιθυμεί ακόμα περισσότερο να χρησιμοποιήσει τη φωνή του για να ενθαρρύνει κι άλλους στην κοινότητα LGBTQ +, ειδικά την κοινότητα των τρανσέξουαλ. "Γνωρίζουμε ποιοι είμαστε", τόνισε στη δημοσίευση. "Οι άνθρωποι προσκολλώνται σε αυτές τις σταθερές ιδέες για το φύλο, επειδή τους κάνει τους να αισθάνονται ασφαλείς. Αλλά αν μπορούσαμε να γιορτάσουμε όλες τις υπέροχες πολυπλοκότητες των ανθρώπων, ο κόσμος θα ήταν ένα τόσο καλύτερο μέρος. Πρόσθεσε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει το "προνόμιο και την πλατφόρμα μου για να βοηθήσω με τους τρόπους που μπορώ".

Αναλαμβάνοντας νέους ρόλους ως ηθοποιός: "Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα παίξω νέους ρόλους, τώρα που αισθάνομαι πλήρως αυτός που είμαι, σε αυτό το σώμα. Ανεξάρτητα από τις προκλήσεις και τις δύσκολες στιγμές, τίποτα δεν συγκρίνεται με το πως νιώθω εγώ τώρα"
Cover photo credits: Wynne Neilly for TIME

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν». Edgar Degas

In art we trust! Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης, μέσα από τα λόγια σημαντικών καλλιτεχνών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ