Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Τι φέρνει μαζί της η Πανσέληνος του Μαρτίου (28/3), σύμφωνα με το ζώδιό σου

Το δυνατό της φως θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις τις σχέσεις σου



 

Η πανσέληνος είναι η ακριβής στιγμή που το φεγγάρι σχηματίζει μια αντίθεση με τον ήλιο. Στην αστρολογία, ο ήλιος κυριαρχεί πάνω από το Εγώ, τον χαρακτήρα και τον εξωτερικό εαυτό, ενώ το φεγγάρι ασχολείται με όλα όσα βρίσκονται μέσα. Είναι μια μάχη μεταξύ του τι είναι γνωστό και του αγνώστου. Γι’ αυτό η πανσέληνος προκαλεί συχνά αποκαλύψεις και συνειδητοποιήσεις. Η αλήθεια γίνεται γνωστή και το πώς αποφασίζεις να δράσεις με αυτήν την αλήθεια εξαρτάται από σένα. Σε κάθε περίπτωση, τίποτα δεν είναι το ίδιο αφού προβείς σε μια διαφορετική κατανόηση της τρέχουσας κατάστασής σου.

Αυτή η πανσέληνος λαμβάνει χώρα στο βασικό ζώδιο του αέρα, τον Ζυγό. Αυτό είναι το ζώδιο ισορροπίας, αρμονίας, κρίσης και δικαιοσύνης. Ο Ζυγός εντοπίζει τα άκρα και βρίσκει μια δίκαιη και αμερόληπτη προοπτική κάπου στο μεταξύ. Ο Ζυγός εντοπίζει τις αδικίες και χρησιμοποιεί τη φωνή του για να πολεμήσει για το σωστό.

Ωστόσο, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο Ζυγός ενδιαφέρεται για το πώς συσχετίζεσαι με τους άλλους. Καθώς αυτή η πανσέληνος αντιτίθεται στον ήλιο στον Κριό –το ζώδιο της ταυτότητας, του εγωισμού και της ατομικότητας– υπογραμμίζει τον τρόπο που υπάρχεις στις σχέσεις σου. Αυτή η πανσέληνος μπορεί να σε κάνει να νιώσεις διχασμένη ανάμεσα στην ανάγκη σου να είσαι αληθινή με τον εαυτό σου και την επιθυμία σου να συνδεθείς και να συνεργαστείς με τους ανθρώπους στη ζωή σου. Άφησέ την να σου αποκαλύψει πόσο ισχυρές είναι οι σχέσεις σου και πώς μπορείς να τις κάνεις πιο δυνατές.

Κριός

Υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ της άσκησης της ανεξαρτησίας και της θυσίας για χάρη μιας σχέσης. Ήρθε η ώρα να σκεφτείς πώς παρατηρείται αυτή η ισορροπία στη ζωή σου και πώς μπορείς να διευκολύνεις υγιείς και θεραπευτικές σχέσεις στη ζωή σου. Μαθαίνοντας πώς να αγαπάς τους άλλους, δείχνεις επίσης μια βαθύτερη αγάπη στον εαυτό σου.

Ταύρος

Είναι εύκολο να χαθείς σε έναν κόσμο των ονείρων όποτε θέλεις να εξερευνήσεις το εσωτερικό σου πνεύμα. Ενώ η πνευματική σου ευημερία είναι πάντα σημαντική, το ίδιο ισχύει και για τη φυσική σου κατάσταση. Αφιέρωσε χρόνο για να αναζωογονήσεις την καθημερινή σου ρουτίνα και να επανεξετάσεις τον τρόπο με τον οποίον φροντίζεις τον εαυτό σου. Περιποιήσου τον εαυτό σου σαν ναό, τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα.

Δίδυμοι

Είσαι γεννημένη αρχηγός, κοινωνική και κάποια που ξέρει να φέρνει κοντά τους ανθρώπους. Ωστόσο, για να δώσεις ένα ακόμη πιο εμπνευσμένο παράδειγμα στους άλλους, πρέπει να αγκαλιάσεις τη δική σου εσωτερική φωτιά. Μην ξεχάσεις να εξερευνήσεις τις δικές σου δημιουργικές και καλλιτεχνικές παρορμήσεις, ενώ ξοδεύεις τόσο πολύ χρόνο βοηθώντας τους άλλους να ανακαλύψουν ξανά τις δικές τους.

Καρκίνος

Δεν έχεις έλλειψη συμβουλών σταδιοδρομίας για να πορευτείς σε αυτόν τον κόσμο. Ωστόσο, αυτή η πανσέληνος σου ζητά να εστιάσεις στην ιδιωτική σου ζωή. Το δικό σου κομμάτι που δεν προορίζεται για το κοινό. Φρόντισε την οικογενειακή σου ζωή, διάδωσε τη ζεστασιά σε όλη την οικογένειά σου και αξιοποίησε την οικιακή σου πλευρά. Αυτή η αίσθηση ασφάλειας δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται δεδομένη.

Λέων

Η φωνή σου ξεσπά καθώς έχεις κάτι να πεις. Μαθαίνεις τόσα πολλά και είσαι έτοιμη να μιλήσεις για τις ιδέες σου με όλη σου την καρδιά. Ωστόσο, η φωνή σου μπορεί να βλάψει όταν είναι ανυψωμένη. Οι λέξεις που δημιουργείς δεν εξατμίζονται μόνο σε λεπτό αέρα. Πρέπει να σκεφτείς πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη φωνή σου για να καλλιεργήσεις την ιδανική σου πραγματικότητα.

Παρθένος

Ήρθε η ώρα να σταματήσεις, να πάρεις μια ανάσα και να μυρίσεις… τα τριαντάφυλλα. Να νιώσεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Μπορεί να αισθάνεσαι εκτός κέντρου και χωρίς στόχο, αλλά αυτή η πανσέληνος είναι εδώ για να σου υπενθυμίσει ότι είσαι σταθερή και προστατευμένη. Ήρθε η ώρα να μάθεις τη διαφορά μεταξύ του τι μπορεί να είναι στον έλεγχό σου και του τι όχι. Άφησε αυτήν τη γνώση να σε βοηθήσει να εστιάσεις στην πραγματικότητά σου με μια ισχυρότερη αίσθηση του εαυτού σου.

Ζυγός

Ξέρεις ποια είσαι στα αλήθεια; Όχι ποια είσαι όταν είσαι με κάποιον ή ποια είσαι ανάλογα με την κατάσταση. Ήρθε η ώρα να αφουγκραστείς την ουσία του εαυτού σου και να συμφιλιωθείς με τις εσωτερικές σου ανάγκες και να σκεφτείς ποια είσαι κάτω από όλα, στον πιο καθαρό πυρήνα σου. Αντί να αφήνεις κάτι ή κάποιον άλλον να σου πει ποια είσαι, προσπάθησε να απαντήσεις μόνη σου.

Σκορπιός

Εάν συνεχώς κρατάς τον εαυτό σου απασχολημένο και τώρα σου αποσπούν την προσοχή, αυτό σου αφήνει λίγο χρόνο για να εξερευνήσεις την εσωτερική σου περιοχή. Αυτή η πανσέληνος είναι να αγκαλιάσεις τη φαντασία σου και να εμπλακείς σε ενδοσκοπική σκέψη. Κοίταξε μέσα σου και αποκάλυψε τι προσπαθεί να σου πει η διαίσθησή σου. Υπάρχει θησαυρός θαμμένος βαθιά μέσα σου, που θα τον ανακαλύψεις σκάβοντας.

Τοξότης

Έχεις αγκαλιάσει τα ταλέντα σου και ασχολείσαι με τα δημιουργικά σου ένστικτα. Ωστόσο, ήρθε η ώρα να μοιραστείς τον πλούτο και να συνδεθείς με την κοινότητά σου. Υπάρχουν πολλά να διδάξεις στους άλλους και τόσα πολλά να μάθεις από αυτούς σε αντάλλαγμα. Σκέψου πώς μπορείς να συνδεθείς με άτομα που μοιάζουν με σένα και να ενωθείτε για μια μεγαλύτερη αιτία.

Αιγόκερως

Είναι καιρός να σκεφτείς σοβαρά τους στόχους σου. Η επιτυχία πιθανότατα δεν πρόκειται να προσγειωθεί στο κατώφλι σου, αλλά αν είσαι διατεθειμένη να κάνεις τη δουλειά, το σύμπαν θα σε βοηθήσει στο σχέδιό σου. Όρισε την εστίασή σου σε έναν στόχο και τράβηξε το πιο ίσιο και πιο αιχμηρό βέλος. Αυτήν τη στιγμή, είσαι πολύ πιο κοντά στην επιτυχία από ό,τι μπορείς να συνειδητοποιήσεις.

Υδροχόος

Ο τρόπος που βλέπεις και αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο τίθεται υπό αμφισβήτηση. Είναι εύκολο να εστιάσεις σε μια λεπτομέρεια και να ξεχάσεις ολόκληρη την εικόνα. Να χάσεις το δάσος για τα δέντρα. Ωστόσο, ήρθε η ώρα να σταματήσεις να εστιάζεις σε μια λεπτομέρεια όταν υπάρχουν τόσα πολλά άλλα που πρέπει να παρατηρήσεις. Κάνε ένα βήμα πίσω και αγκάλιασε μια νέα κατανόηση/προσέγγιση της ζωής σου.

Ιχθύς

Πόσο βαθιά είσαι διατεθειμένη να φτάσεις; Πόσο από τον εαυτό σου είσαι πρόθυμη να μοιραστείς; Ήρθε η ώρα να σκεφτείς τα όρια που έχεις ορίσει για τον εαυτό σου και αν είσαι έτοιμη να πας βαθύτερα και να επενδύσεις περισσότερο από τον χρόνο, την ενέργεια και την καρδιά σου σε κάτι με τη δυνατότητα μακροπρόθεσμης ανάπτυξης. Αυτή η πανσέληνος μπορεί να αποκαλύψει τι σημαίνει να προχωρήσεις και πού είσαι έτοιμη να βρεθείς.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Γράφω για το σεξ, όχι για την αγάπη. Τι ξέρω για την αγάπη;» Sarah Jessica Parker

Η Sarah Jessica Parker γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1965 και συνεχίζει να ενσαρκώνει τη φαντασίωση ζωής πολλών γυναικών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.