Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Οι ήσυχες (ανάδρομες) μέρες του Αυγούστου

Ετοιμάσου για έντονο πλανητικό παρασκήνιο που θα επηρεάσει τις διακοπές σου



 

Κάθε πλανήτης στην αστρολογία έχει τη δική του προσωπικότητα και κυβερνά τις διαφορετικές πτυχές της ανθρώπινης ψυχής. Καθώς ο καθένας κινείται στον ζωδιακό κύκλο, σας ωθεί να προχωρήσετε μπροστά, συγκρούεται με άλλους πλανήτες και προκαλεί νέα ενέργεια στην πραγματικότητά σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν εμμονή με τα ζώδια, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, οι πλανήτες είναι πολύ πιο ενδιαφέροντες (και με μεγαλύτερη επιρροή). Ωστόσο, αυτοί οι πλανήτες δεν είναι καθόλου τέλειοι και μερικές φορές αποκλίνουν από την πορεία τους. Περιστασιακά, μπορεί ακόμα και να σταματήσουν ακόμη και θα αρχίσουν να γέρνουν προς τα πίσω, αναδιπλώνοντας την ενέργειά τους προς τα μέσα. Υπάρχει ακόμη και μια λέξη για αυτό το παράξενο περιστατικό και ονομάζεται «οπισθοδρόμηση» κι είναι όταν λέμε ο τάδε πλανήτης είναι ανάδρομος (με πιο διάσημο τον Ερμή). Και αν είστε οπαδός της αστρολογίας, ξέρετε πόσο άβολο μπορεί να είναι αυτό το κοσμικό αίνιγμα. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα αναρωτιέστε ποιοι πλανήτες είναι ανάδρομοι τον Αύγουστο του 2021, μόνο για να είστε ψυχικά προετοιμασμένοι.

Ίσως έχετε ακούσει για την ενοχλητική οπισθοδρόμηση του Ερμή, μια εποχή γεμάτη από προβληματική επικοινωνία, αποδιοργάνωση και δύσκολες στιγμές. Μπορεί ακόμη και να γνωρίζετε για την ανατρεπτική Αφροδίτη, η οποία μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα να σπάσει η καρδιά. Ευτυχώς, δεν είναι κάθε ανάδρομη δύσκολη εμπειρία. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές μπορεί να είναι ευλογία. Το μόνο που σημαίνει ουσιαστικά είναι ότι η ενέργεια ενός πλανήτη στρέφεται προς τα μέσα, ξεκινώντας μια περίοδο προβληματισμού καθώς ενθαρρύνεστε να επανεξετάσετε το παρελθόν και να επεξεργαστείτε τα πράγματα πιο εσωτερικά.

Έξι πλανήτες θα είναι ανάδρομοι αυτόν τον Αύγουστο και όλοι θεωρούνται «εξωτερικοί πλανήτες» λόγω της αργής διαδρομής τους στο ζωδιακό κύκλο. Ίσως να μην αισθανθείτε καν αυτούς τους ανάδρομους στην αρχή. Άλλωστε, αυτοί οι πλανήτες είναι ήδη ανάδρομοι σχεδόν το μισό διάστημα του έτους. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να παρατηρήσετε πώς έχουν προκαλέσει λεπτές αλλαγές μέσα σας. Ένα πράγμα είναι σίγουρο - με κάθε εξωτερικό πλανήτη στη μέση μιας οπισθοδρομικής πορείας, ο Αύγουστος 2021 είναι σίγουρα ένας χρόνος ενδοσκόπησης.

6 πλανήτες θα είναι ανάδρομοι τον Αύγουστο του 2021

Δίας (20 Ιουνίου έως 18 Οκτωβρίου)

Με τον Δία -πλανήτη επέκτασης και απόλαυσης- στη μέση της προγραμματισμένης οπισθοδρόμησής του, τα πράγματα μπορεί να αισθάνονται πιο υποτονικά. Ο Δίας προτιμά να είναι δυνατός και ασταθής, αλλά όταν αυτός ο πλανήτης είναι οπισθοδρομικός, σας ενθαρρύνει να εστιάσετε στην εσωτερική ανάπτυξη αντ' αυτού. Ο ανάδρομος Δίας είναι μια στιγμή για να επανασυνδεθείτε με την ικανότητά σας να δημιουργήσετε τις δικές σας ευκαιρίες, να αγκαλιάσετε τον δικό σας αυθορμητισμό και να θυμηθείτε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας ευτυχία.

 

Κρόνος (23 Μαΐου έως 10 Οκτωβρίου)

Ο Κρόνος θεωρείται ουσιαστικά ο «πατέρας» της αστρολογίας. Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης της πειθαρχίας, της σκληρής δουλειάς, της ωριμότητας και της καθυστερημένης ικανοποίησης, γεγονός που εξηγεί γιατί ο Κρόνος δεν έχει καμία αμφιβολία να σας κάνει μια γρήγορη διάλεξη όταν απογοητεύεστε. Ωστόσο, όταν ο Κρόνος είναι ανάδρομος, παίρνετε λίγες διακοπές από την έντονη προπόνησή του. Αυτό σας δίνει χρόνο για να επεξεργαστείτε ειρηνικά τα μαθήματα του Κρόνου και να επανεξετάσετε την ηθική της εργασίας σας μόνοι σας.

https://www.instagram.com/p/CR4od9Snbpr/

Ποσειδώνας (25 Ιουνίου έως 1 Δεκεμβρίου)

Αν ο Ποσειδώνας ήταν άτομο, θα ήταν ο πνευματικός γκουρού - ή ο χίπης, ανάλογα με το ποιον ρωτάτε - ο οποίος έχει πάντα κρύσταλλα στις τσέπες του. Θα ασχολούταν με τον υπερβατικό διαλογισμό, θα ήξερε πώς να παίζει το σιτάρ και αφήνει χώρο κάθε φορά που του μιλάτε. Αυτός είναι ο πλανήτης της φαντασίας, της πνευματικότητας και της φυγής. Ωστόσο, όταν ο Ποσειδώνας είναι ανάδρομος, συχνά γίνεται λίγο πιο δύσκολο να ξεφύγουμε. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας σηματοδοτεί μια στιγμή για σαφήνεια καθώς εστιάζετε στην πραγματικότητα.

 

Πλούτωνας (27 Απριλίου έως 6 Οκτωβρίου)

Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης της μεταμόρφωσης. Σε σκοτώνει (μεταφορικά, φυσικά) και μετά σε ανεβάζει από τους νεκρούς, πιο δυνατό από ποτέ. Όταν ο Πλούτωνας είναι ανάδρομος, συχνά σας ενθαρρύνει να κοιτάξετε βαθιά μέσα στο υποσυνείδητό σας και να πυροδοτήσετε τις δικές σας προσωπικές μεταμορφώσεις. Για να υιοθετήσετε πλήρως μια μεταμόρφωση, πρέπει να επιτρέψετε σε κάτι στη ζωή σας να «πεθάνει». Αυτό το ανάδρομο θα μπορούσε να αποκαλύψει τι είστε έτοιμοι να αφήσετε πίσω σας.

https://www.instagram.com/p/CR5yNtPrtyH/

Χείρων (15 Ιουλίου έως 19 Δεκεμβρίου)

Στην αστρολογία, ο Χείρων αντιπροσωπεύει τη βαθύτερη ευπάθεια και τον πιο εγγενή φόβο σας. Είναι αυτό το άγχος που παραμένει πάντα σαν μια πληγή που δεν επουλώνεται ποτέ πλήρως. Ωστόσο, αυτή η πληγή αντιπροσωπεύει επίσης τη μεγαλύτερη δύναμή σας, καθώς είναι επίσης η πηγή της ενσυναίσθησης και της ικανότητάς σας να φροντίζετε τον εαυτό σας. Όταν ο Χείρωνας είναι ανάδρομος, αυξάνει την ευαισθητοποίησή σας για τα βάσανά σας, ώστε να μάθετε πώς να ηρεμήσετε και να θεραπεύσετε τον εαυτό σας ακόμα πιο βαθιά.

 

Ουρανός (19 Αυγούστου έως 18 Ιανουαρίου 2022)

Ο μόνος ανάδρομος που ουσιαστικά ξεκινά τον Αύγουστο είναι ο ανάδρομος του Ουρανού. Αυτός είναι ο πλανήτης των ξαφνικών μετατοπίσεων, της επανάστασης, της εξέγερσης και της ατομικότητας. Ο ανάδρομος Ουρανός σας δίνει ένα μικρό διάλειμμα από το απρόβλεπτο του. Αντί για το συνηθισμένο Μ.Ο., που είναι να στείλει κεραυνούς αλλαγής στον δρόμο σας, ο ανάδρομος Ουρανός είναι να προκαλεί αλλαγή από μέσα. Αγκαλιάστε την εκκεντρικότητά σας και την αυθεντικότητά σας.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

Προτεινόμενα

CELEBS

Κέιτ Μίντλετον: Το πρώτο post μετά την ανακοίνωση πως πάσχει από καρκίνο

Φωτογράφισε τον πρίγκιπα Λούις που είχε γενέθλια

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών

CELEBS

Ευρωεκλογές: Ο Μιχάλης Αεράκης απαντά τι θα γίνει με τον ρόλο στον Σασμό

Το κίνητρο για την υποψηφιότητά του και η στήριξη στον Παπανώτα