Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Gwyneth Paltrow: «Ομορφιά, για μένα σημαίνει να νιώθεις άνετα στο δέρμα σου»

Η διάσημη ηθοποιός μπαίνει στα 50 και συνεχίζει να γοητεύει και να πραγματοποιεί τα όνειρά της



Αεικίνητη, πολυτάλαντη, γοητευτική, δυναμική, δραστήρια, έκανε αισθητή την παρουσία της από την αρχή των εμφανίσεών της και συνηθίζει να αφήνει ένα ισχυρό θετικό αποτύπωμα με ό,τι κι αν καταπιαστεί.

Η Γκουίνεθ Κέιτ Πάλτροου (Gwyneth Kate Paltrow) γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1972) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και επιχειρηματίας. Έκανε το υποκριτικό της ντεμπούτο στη σκηνή το 1990 και ξεκίνησε να εμφανίζεται σε ταινίες το 1991. Αφού εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας αυτής, η Πάλτροου τράβηξε τα πρώτα βλέμματα πάνω της με τη συμμετοχή της στις ταινίες Seven το 1995 και Έμμα (Emma) το 1996, στην οποία είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Πάλτροου έγινε παγκοσμίως γνωστή με το ρόλο της στην ταινία Ερωτευμένος Σαίξπηρ (Shakespeare in Love) το 1998, για τον οποίο κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης Ηθοποιού και δύο βραβεία Σωματείου Ηθοποιών Α' Γυναικείου Ρόλου και Καλύτερου Καστ. Επίσης, έχει κερδίσει ένα Βραβείο Έμμυ Εξαιρετικής Ηθοποιού σε ρόλο Γκεστ Κωμικής Σειράς το 2011 για την ερμηνεία της ως Χόλι Χόλιντεϊ στο επεισόδιο «The Substitute» της επιτυχημένης σειράς Glee του καναλιού FOX.

Το 2005 έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού (σε Δραματική ταινία) για το ρόλο της στο Proof. To 2008, εμφανίστηκε στην μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της καριέρας της, την ταινία Iron Man, ενώ υποδύθηκε ξανά το ρόλο της ως Πέπερ Ποτς στο σίκουελ Iron Man 2 το 2010. Η Πάλτροου είναι επίσης το πρόσωπο του αρώματος Pleasures της εταιρίας καλλυντικών Estée Lauder από το 2005. Ήταν παντρεμένη με τον Κρις Μάρτιν, τραγουδιστή του συγκροτήματος Coldplay. Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την Άπλ και τον Μωυσή. Ακόμη, η Πάλτροου είναι το πρόσωπο της Αμερικανικής μάρκας προϊόντων μόδας Coach , ιδιοκτήτρια της εταιρίας Goop.com και συγγραφέας του βιβλίου μαγειρικής My Father's Daughter: Delicious, Easy Recipes Celebrating Family & Togetherness.

Με αφορμή τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικέ της φράσεις:

 

«Η αδρεναλίνη μιας ζωντανής παράστασης δεν μοιάζει με τίποτα σε ταινία ή θέατρο. Καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο εθιστικό».

 

«Ομορφιά, για μένα σημαίνει να νιώθεις άνετα στο δέρμα σου».

 

«Είμαι σκληρή με τον εαυτό μου, οπότε το επεξεργάζομαι για να μετατοπίσω την οπτική προς την αποδοχή του εαυτού μου, με όλα τα ελαττώματα και τις αδυναμίες μου.

 

«Όταν περνάω δίπλα από ένα ανθισμένο κολοκυθολούλουδο στον κήπο, η καρδιά μου σκιρτάει».

 

«Το να φροντίζεις τον εαυτό σου σημαίνει να είσαι εκεί για τα παιδιά σου, όπως όταν σε ένα αεροπλάνο, σου λένε να βάλεις πρώτα σε σένα τη μάσκα οξυγόνου».

 https://www.instagram.com/p/CUR8q67oo2e/

«Η ζωή μου έρχεται σε τρεις στιγμές: ο θάνατος του πατέρα μου, η συνάντηση με τον άντρα μου και η γέννηση της κόρης μου. Όλα όσα έκανα στο παρελθόν δεν φαίνεται να προσθέτουν πολλά».

 

«Είμαι καλλιτέχνης και η ανάγκη να μπω μέσα μου και να είμαι δημιουργική και να γίνω άλλος άνθρωπος είναι μέρος αυτού που είμαι. Δεν φαντάζομαι ότι θα το εγκαταλείψω εντελώς».

 

«Όσο πιο απλά είναι τα πράγματα, τόσο πιο ευτυχισμένη είμαι».

 

«Η παιδική χαρά μου ήταν το θέατρο. Καθόμουν και έβλεπα τη μητέρα μου να παίζει για τη δουλειά της. Ως νεαρό κορίτσι, ήταν αρκετά σαγηνευτικό».

 

«Είναι χάσιμο χρόνου για τους ανθρώπους να λένε πράγματα που πιστεύουν ότι οι άλλοι άνθρωποι θέλουν να ακούσουν ή να προσπαθούν να εμφανίζονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο ειλικρινής μπορώ».

 https://www.instagram.com/p/CL5CuTnLCAm/

«Έχω μια πολύ ανεπτυγμένη αίσθηση άρνησης».

 

«Πέρασα τόσο δύσκολα όταν έπαιζα τη Σύλβια. Έδωσα ό,τι είχα για αυτόν τον ρόλο. Είναι ένα ή δύο ή τρία πράγματα για τα οποία είμαι περισσότερο περήφανη όσον αφορά τη δουλειά μου. Ήταν όμως πολύ σκοτεινό».

 

«Όσο μεγαλώνω, τόσο πιο ανοιχτόμυαλος γίνομαι, τόσο λιγότερο κριτικός γίνεται».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

Προτεινόμενα

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα