Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Monica Bellucci: «Δεν θα ήθελα με τίποτα να γίνω ξανά 20 ετών»

Μαθήματα όμορφης ζωής από ένα όμορφο και ταλαντούχο πλάσμα που μεγαλώνει υπέροχα



Πρόσφατα την απολαύσαμε στο Ηρώδειο στις επιστολές της Μαρίας Κάλλας, αλλά την έχουμε αγαπήσει ως Μαλένα, ως Μαρία Μαγδαληνή, ακόμα και ως Περσεφόνη στο Matrix, αν κι οι ταινίες και οι ρόλοι στους οποίους έχει ξεχωρίσει στην πολυετή καριέρα της είναι πολλοί και σημαντικοί. Η Μόνικα Άννα Μαρία Μπελούτσι (Monica -Anna Maria- Bellucci) γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1964 και είναι Ιταλίδα ηθοποιός και μοντέλο. Γεννήθηκε στην περιοχή Τσιτά ντι Καστέλλο, στην Ούμπρια της Ιταλίας, ως η μοναχοκόρη των Μπρουνέλα Μριγκάντι και Πασκουάλε Μπελούτσι και μεγάλωσε στο Σαν Τζιουστίνο.

Πριν από την υποκριτική ασχολήθηκε με το μόντελινγκ. Ξεκίνησε την ενασχόληση της με το modeling, το 1977, σε ηλικία δεκατριών ετών. Μετά την αποφοίτηση της από το σχολείο, ξεκίνησε σπουδές νομικής στο Πανεπιστήμιο της Περούτζα, τις οποίες όμως εγκατέλειψε το 1988 λόγω του modeling, αφού υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο Elite Model Management και εγκαταστάθηκε στο Μιλάνο. Το 1989 ξεκίνησε να δουλεύει ως μοντέλο και στο Παρίσι αλλά και στη Νέα Υόρκη. Μεταξύ άλλων, πόζαρε για τον οίκο Dolce & Gabbana αλλά και τη γαλλική έκδοση του περιοδικού μόδας Elle. To 2001, φωτογραφήθηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Esquire.

Το 2003 φωτογραφήθηκε για το περιοδικό Maxim ενώ το Men's Health την συμπεριέλαβε στη λίστα με τις "100 Πιο Καυτές Γυναίκες Όλων Των Εποχών" στη θέση 21. Την ίδια χρονιά, δύο εθνικές εφημερίδες την χαρακτήρισαν ιταλικό sex symbol. Το 2004, ούσα έγκυος στην κόρη της, Ντέβα, φωτογραφήθηκε γυμνή για την ιταλική έκδοση του Vanity Fair για να δείξει την αντίθεση της στην ιταλική νομοθεσία και την απαγόρευση δωρεάς σπέρματος, ενώ φωτογραφήθηκε ξανά για το ίδιο περιοδικό το 2010, ούσα έγκυος στη δεύτερη κόρη της. Από το 2006 μέχρι το 2010, η Μπελούτσι ήταν το πρόσωπο των προϊόντων του οίκου Dior. Το 2012, έγινε το πρόσωπο του οίκου Dolce & Gabbana. Τον Φεβρουάριο του 2016, φωτογραφήθηκε για το ιταλικό GQ. Την άνοιξη του 2019, περπάτησε για τον οίκο Dolce & Gabbana στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου.

bellmona

Από το 1990 μέχρι το 1992 ήταν παντρεμένη με τον φωτογράφο Κλαούντιο Κάρλος Μπάσο. Το 1996, στα γυρίσματα της ταινίας «The Appartment» γνώρισε τον Γάλλο ηθοποιό Βενσάν Κασέλ. Παντρεύτηκαν το 1999 και απέκτησαν μαζί δύο κόρες, την Ντέβα (γενν. 2004) και την Λέονι (γενν. 2010). Το ζευγάρι ανακοίνωσε το διαζύγιο του στις 26 Αυγούστου 2013.

Το 2003, η Βellucci κέρδισε το βραβείο Nastro d' Argento β' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως Alessia στο Remember me, My love. Το 2006, εκτέλεσε χρέη κριτή στο 59ο Φεστιβάλ των Καννών. Το 2009, κέρδισε το βραβείο World Actress Award στο Women's World Award.

Έχει παίξει σε πάνω από 70 ταινίες από το 1990 έως σήμερα.

bellmonb

Με αφορμή τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις:

 

«Η ομορφιά είναι ένα δώρο, όπως η καλή υγεία ή η ευφυΐα. Το μόνο πράγμα που δεν χρειάζεται να είσαι περήφανος είναι που είσαι όμορφος. Γιατί δεν έκανες τίποτα - σου δόθηκε».

 

«Το κραγιόν είναι το πιο πολύτιμο όπλο στο γυναικείο μακιγιάζ. Έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει την εμφάνιση και τη διάθεση του ατόμου που το φοράει και, ταυτόχρονα, προκαλεί τον θαυμασμό όλων των άλλων».

 

«Δεν πρέπει να ανησυχούμε για την ηλικία όταν πρόκειται για αγάπη και έλξη».

 bellmone

«Μια γυναίκα έχει τόσες πολλές όψεις, και όταν δημιουργείς μια εικόνα, πρέπει να παίζεις με όλες τις διαφορετικές στιγμές της θηλυκότητάς σου, όχι μόνο με ένα πράγμα, γιατί όλοι μπορούν να βαρεθούν».

 

«Είμαι σίγουρα Ιταλίδα στην αγάπη μου για το φαγητό! Τρώω τα πάντα, αλλά μου αρέσει περισσότερο το ιταλικό φαγητό. Ακόμα και η κόρη μου το κάνει. Το αγαπημένο της φαγητό είναι τα ζυμαρικά με παμεζάνα».

 

«Δεν θα ήθελα με τίποτα να γίνω ξανά 20 ετών».

 bellmonc

«Όταν οι άνθρωποι χωρίζουν, είναι πάντα μια τέτοια τραγωδία. Την ίδια στιγμή, αν οι άνθρωποι μείνουν μαζί μπορεί να είναι ακόμα χειρότερα».

 

«Μερικές φορές όταν σκεφτόμαστε τη θηλυκότητα, σκεφτόμαστε επίσης την ευθραυστότητα. Νομίζω όμως ότι μπορείς να είσαι θηλυκός και πολύ δυνατός. Νομίζω ότι το μακιγιάζ ταιριάζει με αυτή τη θηλυκότητα. Νομίζω ότι είναι μια φυσική χειρονομία για τις γυναίκες και κάνουν περισσότερα για τον εαυτό τους παρά για τους άλλους».

 

«Πάντα ήθελα να κάνω αργά παιδιά. Είχα την πρώτη μου κόρη στα 39 και τη δεύτερη στα 45».

 bellmond

«Ανήκω στους αγνωστικιστές, παρόλο που σέβομαι και ενδιαφέρομαι για όλες τις θρησκείες. Αν υπάρχει κάτι στο οποίο πιστεύω, είναι μια μυστηριώδης ενέργεια. Αυτό που γεμίζει τους ωκεανούς κατά την παλίρροια, αυτό που ενώνει τη φύση και τα όντα».

 

«Η single γυναίκα είναι μια ελεύθερη γυναίκα και το να είσαι ελεύθερη δεν σημαίνει να είσαι μόνη - σημαίνει να είσαι ελεύθερος να κάνεις σχέση ή όχι. Αυτό μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά είναι και πολύ ενδιαφέρον».

 

«Κοιτάξτε, είχα δύο παιδιά - ένα στα 40 μου, ένα στα 45 μου. Θήλαζα για ένα χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι θήλαζα πριν από τέσσερα χρόνια. Θα περάσω από τον τοκετό στην εμμηνόπαυση χωρίς να το καταλάβω».

 bellond

«Είμαι τυχερή επειδή έχω αγαπηθεί πολύ. Έχω μεγάλη οικογένεια».

 

«Νιώθω καλά και άνετα με τον εαυτό μου, αλλά όχι επειδή είμαι όμορφη».

 

«Δεν με εκπλήσσει που οι άντρες στα είκοσι και τα τριάντα τους συχνά αναζητούν μια πολύ μεγαλύτερη γυναίκα. Ποιο είναι το πρόβλημα με έναν άνδρα 30 ετών να είναι με μια γυναίκα 50 ετών; Είναι θέμα ενέργειας και ψυχής, όχι θέμα ηλικίας του σώματος».

 monbelle

«Συνήθως, είμαι λυπημένη μόνο όταν συμβαίνει κάτι θλιβερό. Δεν είμαι μελαγχολικός άνθρωπος. Μου αρέσει να ζω πολύ στο παρόν. Αν ήμουν ζώο, θα ήμουν μια μικρή γάτα. Τους αρέσει να ζουν τη ζωή».

 

«Το σώμα μου είναι τόσο σημαντικό για μένα ... το πρόσωπό μου, τα χέρια μου, τα πόδια μου, τα χέρια μου, τα μάτια μου, τα πάντα. Χρησιμοποιώ ό,τι έχω».

 

«Πιστεύω ότι ο χρόνος καταστρέφει τα πάντα. Μπορείτε να πάρετε ένα όμορφο μήλο, κόκκινο. Μετά από λίγο, γίνεται τσαλακωμένο και γεμάτο σκουλήκια, όπως ακριβώς συμβαίνει σε εμάς».

 monbellf

«Αυτό που είναι φυσικό είναι όμορφο και όταν δεν είσαι πια ο εαυτός σου, γίνεσαι καρικατούρα».

 

«Ξέρετε ποιον θα ήθελα να παίξω; Morticia Addams - τότε θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω όλο αυτό το σκοτάδι για να είμαι αστεία».

 

«Μετά από λίγο καιρό στο γάμο, δεν λειτουργεί πια. Κάτι λείπει, κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχουν λίγοι γάμοι που μένουν ζωντανοί για πάντα. Μας αρέσει κάτι και μετά από λίγο μισούμε αυτό που αγαπούσαμε».

 

«Λατρεύω τα παραμύθια γιατί πιστεύω ότι πίσω από τα παραμύθια, υπάρχει πάντα ένα νόημα».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Γράφω για το σεξ, όχι για την αγάπη. Τι ξέρω για την αγάπη;» Sarah Jessica Parker

Η Sarah Jessica Parker γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1965 και συνεχίζει να ενσαρκώνει τη φαντασίωση ζωής πολλών γυναικών

Προτεινόμενα

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου