Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Για μένα, η μόδα είναι αδιάκοπα συναρπαστική γιατί είναι μια έκφραση του εαυτού μου» Anna Wintour

Η Ντάμα της Μόδας έχει γενέθλια και συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα στιλ και κομψότητας



Αν το σύνθημα «αν δεν είναι στη Vogue δεν είναι στη μόδα» σου λέει κάτι τότε πρέπει να ξέρεις ότι για να είναι στη Vogue πρέπει πρώτα να το έχει επιλέξει/εντοπίσει/αναδείξει η επί χρόνια υπεύθυνή της, στην οποία οφείλουμε πολλές fashion εμμονές και τάσεις τις τελευταίες δεκαετίες. Η Dame Anna Wintour γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1949 και είναι Βρετανοαμερικανίδα δημοσιογράφος, η οποία έχει υπηρετήσει ως αρχισυντάκτρια της Vogue από το 1988 και Global Chief Content Officer για το Condé Nast από το 2020. Είναι επίσης η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Condé Nast και η Παγκόσμια Διευθύντρια Σύνταξης της Vogue. Με το σήμα κατατεθέν της κούρεμα pageboy bob και τα σκούρα γυαλιά ηλίου, η Wintour έχει γίνει σημαντική φιγούρα σε μεγάλο μέρος του κόσμου της μόδας, που επαινείται για το βλέμμα της για τις αναδυόμενες τάσεις της μόδας. Η Wintour θεωρείται συχνά ως η πιο ισχυρή γυναίκα στα μέσα και τη μόδα. Η φερόμενη απόμακρη και απαιτητική προσωπικότητά της της χάρισε το παρατσούκλι "Nuclear Wintour".

Ο πατέρας της, Τσαρλς Γουίντουρ, εκδότης της London Evening Standard (1959–1976), τη συμβουλεύτηκε για το πώς να κάνει την εφημερίδα πιο σχετική με τη νεολαία της εποχής. Από την εφηβεία της είχε αρχίσει να ενδιαφέρεται για τη μόδα. Η καριέρα της στη δημοσιογραφία μόδας ξεκίνησε σε δύο βρετανικά περιοδικά. Αργότερα, μετακόμισε στις ΗΠΑ, με θητεία στο New York και στο House & Garden. Επέστρεψε στο Λονδίνο και ήταν η αρχισυντάκτρια της βρετανικής Vogue μεταξύ 1985 και 1987. Ένα χρόνο αργότερα, ανέλαβε τον έλεγχο του περιοδικού του franchise στη Νέα Υόρκη, αναβιώνοντας αυτό που πολλοί θεωρούσαν ως στάσιμο έντυπο. Η χρήση του περιοδικού για να διαμορφώσει τη βιομηχανία της μόδας έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε αυτό. Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων της επιτέθηκαν επειδή προώθησε τη γούνα, ενώ άλλοι κριτικοί την κατηγόρησαν ότι χρησιμοποιεί το περιοδικό για να προωθήσει ελιτιστικές απόψεις για τη θηλυκότητα και την ομορφιά.

Μια πρώην προσωπική βοηθός, η Lauren Weisberger, έγραψε το 2003 το μπεστ σέλερ The Devil Wears Prada, το οποίο αργότερα έγινε μια επιτυχημένη ταινία του 2006 με πρωταγωνίστρια τη Meryl Streep ως Miranda Priestly, μια μοντέρ μόδας, που πιστεύεται ότι βασίζεται στον χαρακτήρα της Wintour. Το 2009, η Wintour ήταν το επίκεντρο μιας άλλης ταινίας, του ντοκιμαντέρ του R. J. Cutler, The September Issue.

https://www.instagram.com/p/CVlD-4HNlTE/

Σήμερα με αφορμή τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις:

«Είναι πολύ σημαντικό να παίρνεις ρίσκα. Νομίζω ότι η έρευνα είναι πολύ σημαντική, αλλά στο τέλος πρέπει να δουλέψεις από το ένστικτο και το συναίσθημά σου και να πάρεις αυτούς τους κινδύνους και να είσαι ατρόμητος. Όταν ακούω ότι μια εταιρεία διευθύνεται από μια ομάδα, η καρδιά μου βουλιάζει, γιατί πρέπει να έχεις αυτόν τον ηγέτη με όραμα και καρδιά που μπορεί να προχωρήσει τα πράγματα».

 

«Η μόδα είναι μια αντανάκλαση της εποχής».

 

«Το να είσαι στη Vogue πρέπει να σημαίνει κάτι. Είναι μια έγκριση. Είναι μια επικύρωση».

 

«Για εμάς, δημιουργικότητα σημαίνει να σκεφτόμαστε τη ζωή των αναγνωστριών μας και πώς να συνδεθούμε μαζί τους».

 

«Ακόμα κι αν δεν είστε σίγουροι για τον εαυτό σας, προσποιηθείτε ότι είστε... οι περισσότεροι έχουν αμφιβολίες».

 

«Η Vogue είναι ένα περιοδικό μόδας και ένα περιοδικό μόδας έχει να κάνει με την αλλαγή».

 https://www.instagram.com/p/CUsgwdwAEdE/

«Η ψυχική υγεία είναι ένας τομέας όπου οι άνθρωποι ντρέπονται να μιλήσουν σχετικά. Δεν θέλουν να το συζητήσουν γιατί κατά κάποιο τρόπο αισθάνονται ότι είναι αποτυχημένοι ως γονείς ή, ξέρετε, ντρέπονται για το παιδί τους ή θέλουν να προστατέψουν το παιδί τους, πολλοί πολύ καλοί λόγοι, αλλά η ψυχική υγεία, πιστεύω, είναι κάτι για το οποίο πρέπει να μιλήσετε».

 

«Για μένα, η μόδα είναι αδιάκοπα συναρπαστική γιατί είναι μια έκφραση του εαυτού μου».

 

«Είμαι πολύ καλή στην ανάθεση – οι άνθρωποι δουλεύουν πολύ καλύτερα όταν έχουν πραγματική αίσθηση ευθύνης. Ταυτόχρονα όμως δεν μου αρέσουν οι εκπλήξεις, αλλά μου αρέσει να γνωρίζω ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει».

 

«Στην τελική, ανταποκρίνομαι στα δικά μου ένστικτα. Μερικές φορές είναι επιτυχημένα, και προφανώς μερικές φορές δεν είναι. Αλλά πρέπει, νομίζω, να παραμείνεις πιστός σε αυτό που πιστεύεις».

 

«Το να είσαι διάσημος στις μέρες μας χωρίς υπόβαθρο και ουσία δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Αντίθετα, σας προτρέπω να επιδιώξετε να είστε ουσιαστικοί, να είστε ευκίνητοι και μορφωμένοι».

 

«Δεν πιστεύω στη σπατάλη του χρόνου κανενός. Μου αρέσει να είμαι ειλικρινής. Μου αρέσει να είμαι σαφής».

 https://www.instagram.com/p/CR1vgIyg3xl/

«Όλοι πρέπει να έχουν απολυθεί τουλάχιστον μία φορά. Σε αναγκάζει να κοιτάξεις τον εαυτό σου... Είναι σημαντικό να έχεις πισωγυρίσματα, γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα της ζωής. Η τελειότητα δεν υπάρχει».

 

«Κανείς δεν θέλει η μόδα να φαίνεται γελοία, ανόητη ή αταίριαστη με την εποχή - αλλά θέλει σχεδιαστές που να σε κάνουν να σκέφτεσαι, που να σε κάνουν να βλέπεις τη μόδα διαφορετικά. Έτσι αλλάζει η μόδα. Αν δεν αλλάζει, δεν ανυπομονείς. Και αυτό είναι σημαντικό για μένα».

 

«Εκείνοι που θέλουν τα πράγματα να παραμένουν πάντα ίδια δεν ζουν στον πραγματικό κόσμο».

 

«Δεν έχει νόημα να γκρινιάζεις, να παραπονιέσαι ή να ουρλιάζεις».

 https://www.instagram.com/p/CE-N4RvAvcq/

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να καταλάβουν ότι οι γυναίκες δουλεύουν και ότι αυτό τους δημιουργεί ικανοποίηση, και αυτό δεν σημαίνει ότι τα αγαπούν λιγότερο ή ότι νοιάζονται λιγότερο για εκείνα».

 

«Θα ήταν λάθος να πιστεύουμε ότι κάτι είναι υπέροχο μόνο και μόνο επειδή φαίνεται ωραίο».

 

«Έχω μια τόσο εξαιρετική πλατφόρμα όπου μπορώ να βοηθήσω τους ανθρώπους. Για μένα, αυτή είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ