Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Καθώς μεγαλώνω, βρίσκω ότι κλαίω πολύ πιο συχνά» Maggie Gyllenhaal

Δεν ψάχνει πια δυνατούς και ενδιαφέροντες ρόλους γυναικών, τους δημιουργεί, απόδειξη το έργο «The lost daughter»



Πολλά παραπάνω από «γραμματέας» ή αδερφή του Τζέικ, παρέμεινε στην επικαιρότητα ως «χαμένη κόρη», η Maggie Gyllenhaal, Μάργκαρετ Ρουθ «Μάγκι Τζίλενχαλ (Margaret Ruth "Maggie" Gyllenhaal, γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1977 και είναι Αμερικανίδα ηθοποιός. Είναι η κόρη του σκηνοθέτη Στίβεν Τζίλενχαλ και της σεναριογράφου Ναόμι Φόνερ και η μεγαλύτερη αδερφή του ηθοποιού Τζέικ Τζίλενχαλ. Έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο, όταν ξεκίνησε να εμφανίζεται στις ταινίες του πατέρα της. Η Τζίλενχαλ έγινε γνωστή με τον δευτερεύοντα ρόλο της, στην ανεξάρτητη ταινία Ντόνι Ντάρκο (Donnie Darko) το 2001. Ο ρόλος που την ανέδειξε ως ηθοποιό ήταν στη σαδομαζοχιστική ρομαντική ταινία Η γραμματέας (Secretary), για τον οποίο έλαβε διθυραμβικές κριτικές και μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Η Τζίλενχαλ έχει εμφανιστεί σε ένα μεγάλο φάσμα ταινιών, συμπεριλαμβανομένης της ανεξάρτητης ταινίας SherryBaby το 2006, για την ερμηνεία της στην οποία ήταν προτεινόμενη για Χρυσή Σφαίρα, τη ρομαντική κωμωδία Απατημένες σύζυγοι (Trust the Man) το 2006 και ταινίες υψηλού προϋπολογισμού όπως το Οι Δίδυμοι Πύργοι (World Trade Center) το 2006 και Ο Σκοτεινός Ιππότης (The Dark Knight) το 2008. Το 2009, πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ - δράμα Crazy Heart. Για την ερμηνεία της στην ταινία ήταν προτεινόμενη για Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου. Η Τζίλενχαλ έχει, επίσης, συμμετάσχει σε θεατρικά έργα, όπως το Closer το 2000 και σε τηλεοπτικές παραγωγές, όπως στην τηλεταινία Strip Search το 2004.

https://www.instagram.com/p/CWW6BT3PLwW/

Η Τζίλενχαλ έχει σχέση με τον επίσης ηθοποιό Πίτερ Σάρσγκαρντ από το 2002. Το 2006, αρραβωνιάστηκαν και η Τζίλενχαλ γέννησε την κόρη τους, Ραμόνα, στις 3 Οκτωβρίου 2006. Στις 2 Μαΐου 2009, οι δυο τους παντρεύτηκαν στην Ιταλία. Η δεύτερη κόρη τους, η Γκλόρια Ρέι, γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 2012. Η Τζίλενχαλ υποστηρίζει ενεργά το Δημοκρατικό Κόμμα των Η.Π.Α. και όπως ο αδερφός και οι γονείς της υποστηρίζει την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (American Civil Liberties Union), μια μη κυβερνητική οργάνωση, που έχει ως στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πριν την Αμερικανική εισβολή στο Ιράκ συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά του πολέμου. Επιπλέον, ασχολείται ενεργά με εκστρατείες υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ατομικής ελευθερίας και κατά της φτώχειας.

Με αφορμή τα γενέθλιά της, θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές φράσεις της:

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει έλλειψη πραγματικών ενδιαφερόντων γυναικείων ρόλων. Θεωρώ ότι μπορώ να τους βρω και τους αναλαμβάνω».

 

«Η εκπαίδευση είναι ανεκτίμητη».

 

«Δεν πρόκειται να κάνετε καλή δουλειά αν δεν επιλέγετε κάτι που σας εμπνέει».

 

«Προσπαθώ ακόμα να καταλάβω ποια είναι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ του εαυτού μου και των ανθρώπων που παίζω. Μερικές φορές πηγαίνω πάρα πολύ μακριά ή γίνομαι πολύ… ο άλλος».

 https://www.instagram.com/p/CVI5y3RI8JV/

«Δεν με ενδιαφέρει να δείξω πώς μοιάζει η επιθυμία να είσαι άνθρωπος. Ενδιαφέρομαι να δείξω πώς πραγματικά είναι να είσαι άνθρωπος».

 

«Δεν βλέπω πρόσφατα πολλές ταινίες που να είναι πραγματικά για κάτι, που  να προσπαθούν να αμφισβητήσουν κάτι για τον τρόπο που οι άνθρωποι αλληλοεπιδρούν».

 

«Θέλω να έχω κάποια επίδραση στον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος εργάζεται, με όποιον τρόπο μπορώ, και θέλω επίσης να έχω τη δύναμη να βοηθήσω να βγάλω τις ταινίες που νομίζω ότι είναι σημαντικές».

 https://www.instagram.com/p/CV_0tDyp4vt/

«Νομίζω ότι το σεξ είναι πολύ ενδιαφέρον για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά ενδιαφέρομαι για το σεξ ως έναν τρόπο επικοινωνίας, δεν ενδιαφέρομαι για την φαντασίωση μιας σκηνής σεξ».

 

«Καθώς μεγαλώνω, βρίσκω ότι κλαίω πολύ πιο συχνά από ό,τι στο παρελθόν».

 

«Η ψυχοθεραπεία ήταν απίστευτα διαφωτιστική. Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο μόνο αν νιώθετε άσχημα - είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για μένα να καταλάβω το μυαλό μου και πώς λειτουργεί».

 https://www.instagram.com/p/CVLKWDzFNzf/

«Η μητρότητα σας φέρνει στα όριά σας με έναν τρόπο που δεν αφήνει χώρο για να κρίνεις άλλους. Σας κάνει να δείτε ότι δεν υπάρχει ιδανικό - ένας σταθερός αγώνας, με συνεχούς συμβιβασμούς, αλλά η απόλυτη αγάπη».

 

«Έχετε το δικαίωμα στη γνώμη σας για το έργο που κάνετε. Ένας καλλιτέχνης είναι εξίσου σημαντικός με τον διευθυντή. Εάν το πιστεύετε αυτό, μπορείτε να εργαστείτε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του