Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Ο οδηγός επιβίωσης για τη σεζόν των εκλείψεων που ξεκινάει στις 30 Απριλίου

Οι δύο πρώτες εκλείψεις του 2022 πραγματοποιούνται στα ζώδια του Ταύρου και του Σκορπιού στις 30 Απριλίου και 16 Μαΐου, δες πώς θα σε επηρεάσουν



Η εποχή της έκλειψης είναι και πάλι μπροστά μας, φέρνοντας μεγάλες αλλαγές στην εσωτερική και εξωτερική μας ζωή. Οι δύο πρώτες εκλείψεις του 2022 πραγματοποιούνται στα ζώδια του Ταύρου και του Σκορπιού στις 30 Απριλίου και 16 Μαΐου, αντίστοιχα. Αυτά τα δύο ζώδια λειτουργούν ως σήμα για αλλαγές στη σταθερότητα, τα μυστικά, τα χρήματα και την εσωτερική ψυχολογία. Ετοιμαστείτε να πάτε ΒΑΘΙΑ και να μεταμορφωθείτε από αυτές τις αλλαγές.

Κατά τη διάρκεια της εποχής των εκλείψεων της άνοιξης του 2022, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την προσπάθεια να βρούμε την ισορροπία μεταξύ αυτών των δύο πολικοτήτων. Ανεξάρτητα από το δικό σας ζώδιο, η έκλειψη Ηλίου στον Ταύρο στις 30 Απριλίου είναι πιθανό να σας βρει να κοιτάτε προς το μέλλον της σταθερότητάς σας. Αυτή θα μπορούσε να είναι η καλύτερη στιγμή για δράση, εάν έχετε βρεθεί στην αγορά εργασίας, αναζητάτε αγάπη ή απλώς επιδιώκετε να επιδίδεστε τακτικά στην πολυτέλεια. Η έκλειψη Σελήνης στον Σκορπιό στις 16 Μαΐου είναι πιθανό να παρουσιάσει έναν αποτρεπτικό παράγοντα που κρατούσατε για πάρα πολύ καιρό—στην πραγματικότητα, θα μπορούσε ακόμη και να εμποδίσει τα πράγματα που εκδηλώσατε στις 30 Απριλίου. Αυτή η έκλειψη μπορεί να προκαλέσει κάτι μεγαλύτερο από συναισθήματα ζωής, γι' αυτό να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και τους άλλους.

ΚΡΙΟΣ

Οι παλίρροιες φαίνεται να αλλάζουν όταν πρόκειται για χρήματα, Κριοί και κάποιες ξαφνικές ευκαιρίες για να αυξήσετε το εισόδημά σας μπορεί να έρθουν στο επίκεντρο. Νέοι πόροι είναι διαθέσιμοι σε εσάς, οπότε ρυθμίστε τον εαυτό σας καθώς αξιολογείτε τις επιλογές σας και βρίσκετε νέους τρόπους για να χτίσετε τον πλούτο σας. Οι επιλογές ξεφυτρώνουν παντού γύρω σας. Αυτή η εποχή της έκλειψης ζητά να προσκαλέσετε περισσότερη οικονομική ασφάλεια στη ζωή σας. Ο δρόμος προς την τράπεζα θα μπορούσε να σημαίνει τακτοποίηση παλαιών χρεών και έρευνα οικονομικών πόρων για βοήθεια στην οικοδόμηση πλούτου.

ΤΑΥΡΟΣ

Με την έκλειψη να λαμβάνει χώρα στο ζώδιο του σπιτιού σας, μπορείτε να εμπιστευτείτε ότι θα γεμίσει με τεράστιες αλλαγές, προσωπική ανάπτυξη και βαθιά πνευματική ευθυγράμμιση, Ταύροι. Βρίσκετε το μονοπάτι σας ενώ συνδέεστε με την αυθεντικότητά σας και μια άγνωστη πτυχή της προσωπικότητάς σας εμφανίζεται. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να τεντώσει τα όρια της ζώνης άνεσής σας. Ήρθε η ώρα να αναγνωρίσετε τον χώρο σας και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να γίνει αντιληπτός από τους άλλους. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να αφήσετε αυτούς που σας αποδυναμώνουν ή δεν σας σέβονται.

https://www.instagram.com/p/CcxuYb8ss63/

ΔΙΔΥΜΟΙ

Υπάρχει κάποια βαθιά δουλειά στα παρασκήνια που διαδραματίζεται στον ψυχισμό σας κάτω από αυτήν την έκλειψη, Δίδυμοι, επομένως είναι σημαντικό να επιβραδύνετε τον ρυθμό σας και να κάνετε χώρο για αυτές τις επανεκκινήσεις του πνευματικού συστήματος. Χαλαρώστε και περάστε λίγο χρόνο μόνοι σας, ώστε να ενσωματώσετε πλήρως τα μαθήματα που προσπαθεί να σας διδάξει αυτό το πλανητικό φαινόμενο. Είστε έτοιμοι να κινηθείτε στην εξουσία αντί για φόβο ή αναβλητικότητα; Υπάρχει κάποιο συνηθισμένο μοτίβο που δημιουργεί αντίσταση γύρω από το να παίρνετε την ανάπαυση που σας αξίζει; Την απάντηση την γνωρίζετε.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η δυναμική στις κοινωνικές ομάδες και τις κοινότητές σας αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς, Καρκίνοι, οπότε μείνετε σταθεροί σε αυτές τις αλλαγές. Αν και ο κλασικός συναισθηματισμός σας στο ζώδιο του νερού μπορεί να δυσκολεύει να αφήσετε αυτό που κάποτε ήταν, αυτή η έκλειψη έχει τη δυνατότητα να φέρει εμπνευσμένες νέες φιλίες και συνδέσεις στη ζωή σας που ευθυγραμμίζονται πολύ καλύτερα με τις μεγαλύτερες ελπίδες και οράματά σας. Ανοίξτε την καρδιά σας σε αυτό. Οι ελπίδες, οι στόχοι και τα όνειρά σας είναι στον ορίζοντα, και μερικά μπορεί ακόμη και να είναι τόσο κοντά που μπορείτε να απλώσετε το χέρι σας και να τα αγγίξετε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορείτε να πάρετε μαζί σας τις κακίες σας στο ταξίδι αυτό.

ΛΕΩΝ

Είστε πολύ περήφανοι για την καριέρα και τη δημόσια φήμη σας, Λέοντες, αλλά αυτή η έκλειψη είναι εδώ για να ταρακουνήσει τα πράγματα. Ξαφνικές ευκαιρίες στην επαγγελματική σας ζωή μπορεί να πραγματοποιηθούν έξω από το αριστερό πεδίο, αναγκάζοντάς σας να επαναξιολογήσετε τα σχέδιά σας και ενδεχομένως να βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας στη δουλειά. Είναι εντάξει να παρεκκλίνετε από το κύριο σχέδιό σας εάν το σύμπαν έρθει με μια καλύτερη προσφορά. Υπάρχουν κινήσεις μεγάλης εικόνας που συνδυάζονται για εσάς, αλλά χρειάζεστε μια εσωτερική και δυνητικά χωρική αλλαγή προτού μπορέσετε να προχωρήσετε πλήρως στο βασίλειο των δυνατοτήτων σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αφήστε πίσω τη ζώνη άνεσής σας, Παρθένοι, γιατί αυτή η έκλειψη είναι εδώ για να φέρει μια ανανεωμένη αίσθηση περιπέτειας στη ζωή σας. Πείτε ναι σε ευκαιρίες για να μάθετε νέα πράγματα και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, ακόμα κι αν η επιδίωξη δεν φαίνεται πρακτική ή σκόπιμη. Μερικές φορές ο ενθουσιασμός από μόνος του είναι ένας αρκετά καλός λόγος για να προχωρήσετε με κάτι. Άνθρωποι που μπορούν να σας πάνε όπου θέλετε να πάτε εμφανίζονται για εσάς. Αλλά πρώτα, θα πρέπει να αφήσετε τον εσωτερικό κριτικό που λέει: «Δεν μπορείς». Μην είστε ο χειρότερος εχθρός του εαυτού σας.

https://www.instagram.com/p/Cc3Yv2OueMZ/

ΖΥΓΟΣ

Το συναισθηματικό υπόγειο ρεύμα της ζωής σας αλλάζει τώρα, Ζυγοί, οπότε μπορεί να κάνετε μερικές σημαντικές ανακαλύψεις όσον αφορά την εσωτερική λειτουργία των σχέσεών σας. Μείνετε προσγειωμένοι εστιάζοντας στην αλήθεια και μην κλείνετε τα μάτια στα προβλήματα που γίνονται γνωστά. Μπορεί ακόμη και να λάβετε μια απροσδόκητη συγγνώμη ή να ξεπληρώσετε ένα χρέος που επουλώνει παλιές πληγές. Τα νέα χρήματα που αναζητάτε θα σας κοστίσουν την παλιά σας αίσθηση αξιών. Κάτι έχει δημιουργήσει αστάθεια. Καιρός να αναρωτηθείτε τι δεν θα δέχεστε πλέον.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Μπαίνετε σε μια περίοδο τεράστιας ανάπτυξης και εξέλιξης, Σκορπιοί, καθώς η έκλειψη στο αντίθετο ζώδιο του Ταύρου θα εγκαινιάσει ισχυρά νέα ξεκινήματα στις στενές σας σχέσεις. Μπορεί να συνδεθείτε με ένα σημαντικό νέο άτομο ή να βρείτε ξαφνική σαφήνεια σχετικά με το τι ή σε ποιον θέλετε να δεσμευτείτε. Όπως και να έχει, το ενεργειακό βουητό στον τομέα των συνεργασιών σας θα φέρει κάτι απροσδόκητο. Ήρθε η ώρα να κάνετε νέους φίλους που θα σας δείξουν την εκτίμηση που σας αξίζει. Πρέπει να μάθετε να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας για να επιλέγετε τους κατάλληλους ανθρώπους που θα πιάσουν χώρο στη ζωή σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η καθημερινότητά σας ανανεώνεται υπό αυτή την έκλειψη νέας Σελήνης, Τοξότες, οπότε περιμένετε να μετατοπιστούν οι ευθύνες σας και ο φόρτος εργασίας σας να αλλάξει μορφή. Ένα έργο έκπληξη μπορεί να πέσει στην αγκαλιά σας και να σας απαιτήσει να προσαρμόσετε το πρόγραμμά σας για να του αφήσετε χώρο ή μπορεί να κάνετε μια σημαντική ανακάλυψη όσον αφορά την παραγωγικότητα. Ευτυχώς, έχετε το κίνητρο που χρειάζεστε για να παραμείνετε στην κορυφή. Σκέφτεστε σκληρά πώς μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερη ηρεμία στην καθημερινή σας ζωή μέσω της ρουτίνας και των λιστών υποχρεώσεων. Ωστόσο, θα σας κοστίσει κάποιες παλιές συνήθειες με τις οποίες έχετε προσκολληθεί για πολύ καιρό.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αυτή η έκλειψη στέλνει έναν απροσδόκητο κεραυνό δημιουργικότητας και έμπνευσης στη ζωή σας, Αιγόκεροι, διοχέτευσε λοιπόν αυτήν την ηλεκτρική δύναμη σε κάτι που μιλάει στην ψυχή σας. Οι απολαύσεις και τα πάθη σας αξίζουν την ίδια εστίαση με τους επαγγελματικούς σας στόχους, γι' αυτό χρησιμοποιήστε αυτή τη συναρπαστική έκρηξη ενέργειας για να θρέψετε το εσωτερικό σας παιδί και να διασκεδάσετε. Είστε έτοιμοι να εμπνευστείτε, να γίνετε δημιουργικοί και να περάσετε όμορφα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αρχίζετε να αναλαμβάνετε κάποια προσωπικά έργα που φαίνονται διαφορετικά από αυτά από τα οποία φτιάχνονταν κάποτε τα όνειρά σας.

https://www.instagram.com/p/Cc5wfzDrvev/

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Με αυτή την έκλειψη να λαμβάνει χώρα στον ευαίσθητο τέταρτο οίκο της οικογένειας και των θεμελίων σας, περιμένετε να γίνουν κάποιες βαθιές και συναισθηματικές αλλαγές. Αποκαλύψεις που σχετίζονται με τη δυναμική της οικογένειάς σας και τη ζωή στο σπίτι μπορεί να έρθουν στο επίκεντρο τώρα ή μπορεί να σας ζητηθεί να ξεκινήσετε ένα νέο ταξίδι προς την επούλωση πληγών από το παρελθόν. Εμπιστευτείτε τη διαδικασία και αντιμετωπίστε τους φόβους σας. Εξερευνήστε το εσωτερικό βάθος της ιδιωτικής ζωής σας στο σπίτι. Εργάζεστε σκληρά και θα πρέπει να σας παρέχεται περισσότερη άνεση από τις κοινωνικές πιέσεις που απαιτεί η εξωτερική σας ζωή.

ΙΧΘΥΣ

Χάρη στην τρέχουσα πολυαστρία των Ιχθύων, βρίσκεστε στη μέση μιας περιόδου βαθιάς πνευματικής ανάπτυξης και μαγείας, Ιχθύς — και αυτή η έκλειψη θα σας βοηθήσει να συνδεθείτε πιο ουσιαστικά με τον κόσμο γύρω σας. Νέες κοινωνικές σχέσεις και ιδέες ξεφυτρώνουν όπου κι αν στραφείτε, προσφέροντάς σας την ευκαιρία να ευθυγραμμιστείτε με το περιβάλλον σας. Κρατήστε τα μάτια, το μυαλό και την καρδιά σας ανοιχτά στις αλλαγές. Τα πράγματα που σκέφτεστε και λέτε εμφανίζονται σαν φωτιά εξπρές αυτή τη στιγμή. Τι μπορεί να σας κοστίσει να πιστεύετε πλήρως στη δύναμη της νοοτροπίας σας;

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός