Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Όλος ο κόσμος υποκλίθηκε στη δύναμη ψυχής της Ιωάννας Παλιοσπύρου, στη συγκλονιστική της εξομολόγηση στον Σταύρο Θεοδωράκη και τους «Πρωταγωνιστές»

Κατά τη διάρκεια και μετά την προβολή των «Πρωταγωνιστών» με την Ιωάννα Παλιοσπύρου τα social media κατακλύστηκαν από αντιδράσεις θαυμασμού και απόλυτου σεβασμού



Φωτιά πήραν τα κοινωνικά δίκτυα από χθες το βράδυ αλλά αυτή τη φορά δεν υπήρξαν διαφωνίες ή αντίθετα στρατόπεδα. Κατά τη διάρκεια και μετά την προβολή των «Πρωταγωνιστών» με τηn Ιωάννα Παλιοσπύρου τα social media κατακλύστηκαν από αντιδράσεις θαυμασμού και απόλυτου σεβασμού. Η ροή εμπλουτίζεται διαρκώς, ενώ και στα ειδησεογραφικά sites πλάνα της χθεσινής εκπομπής βρίσκονται σε περίοπτη θέση.

Ας ρίξουμε μια ενδεικτική μόνο ματιά στις αντιδράσεις, ως μια πολύ μικρή ένδειξη και του δικού μας σεβασμού στον αγώνα και το παράδειγμα της Ιωάννας Παλιοσπύρου:

https://www.instagram.com/p/Cc7WnvCojvq/

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μας διηγήθηκε όλα όσα έζησε από την στιγμή που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο του 2020. Περιέγραψε στον Σταύρο Θεοδωράκη και την εκπομπή «Πρωταγωνιστές» τις δραματικές στιγμές που βίωσε, αλλά και αποκάλυψε πώς ένιωσε την πρώτη στιγμή που είδε το πρόσωπό της μετά την επίθεση.

«Περίμενα στο ασανσέρ. Είχε κρυφτεί κάτω, ανέβηκε από τα σκαλιά. Άκουσα ένα θόρυβο, αλλά δεν έδωσα σημασία. Όλο αυτό έγινε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το πρώτο πράγμα που λειτούργησε ήταν η όσφρηση. Ένιωσα αυτή την απαίσια, βαριά, χημική μυρωδιά που έχει αυτό το υγρό. Κάψιμο. Πόνοι αφόρητοι. Εκείνη έφυγε τρέχοντας. Δεν την είδα. Είχε πέσει το υγρό στο μάτι μου και τα πάντα ήταν θολά».
https://www.instagram.com/p/Cc6c_EeIRd4/

https://www.instagram.com/p/Cc7dKlmtqjV/

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δήλωσε ότι δεν ήταν εύκολο να βρεθεί ξανά στο σημείο της επίθεσης. «Δεν ήταν εύκολο. Μετά από πολύ καιρό πέρασα από τον κεντρικό δρόμο και ένιωσα ταχυκαρδία και έφυγα. Και μια μέρα ένιωσα αρκετά δυνατή και αποφάσισα να έρθω στο σημείο για να ξεπεράσω τον φόβο μου».

https://www.instagram.com/p/Cc50xubs4yO/

https://www.instagram.com/p/Cc3d7varjOm/

Ο Σταύρος Θεοδωράκης την ρώτησε γιατί αποφάσισε να ξεκινήσει η εκπομπή από το σημείο της επίθεσης, κι εκείνη τόνισε: «Νομίζω είναι το σημείο μηδέν αυτής της ιστορίας. Πλέον τη ζωή μου τη σκέφτομαι πριν από αυτό και μετά από αυτό. Και νομίζω ότι αν θέλω να ονειρεύομαι κάποια στιγμή ότι μπορώ να σταθώ πάλι στα πόδια μου πρέπει να ξεκινήσω από αυτό που συνέβη εδώ, να το αποδεχθώ και να το αντιμετωπίσω. Όπως, άλλωστε έχει πει κάποιος, πήγαινε στο σημείο που έχεις κλάψει, χαμογέλασε και άλλαξε την ιστορία».

Τι ανέφερε για όσα ένιωσε όταν αντίκρισε για πρώτη φορά τον εαυτό της στον καθρέπτη λίγες ημέρες πριν βγει από το νοσοκομείο: «Οι γιατροί και οι ψυχολόγοι με πίεζαν αρκετές ημέρες πριν να κάνω αυτό το βήμα. Εγώ δεν ήθελα. Φοβόμουν αυτό που θα αντικρίσω. Δεν είχα δει ούτε καν τα χέρια μου. Το απέφευγα και προσπαθούσα να κερδίσω χρόνο. Όμως έφτασε η ώρα. Ήθελα να το κάνω με τη γιατρό μου, να είναι εκεί για μένα. Θυμάμαι ότι στο νοσοκομείο στην τουαλέτα υπήρχε καθρέφτης και όλο το διάστημα που ήμουν εκεί ήταν καλυμμένος. Είχα την επιλογή να το πάω να ξεκολλήσω το γκοφρέ αλλά δεν το έκανα ποτέ. Δεν τόλμησα. Έρχεται αυτή  η ημέρα, ήρθε η γιατρός μου. Έφερε το μέικαπ και άρχισε να μου το τοποθετεί παντού. Και πρώτη στρώση και δεύτερη στρώση. Μου τοποθέτησε και μερικές γάζες στα δύσκολα σημεία που δεν μπορούσαν να καλυφθούν με μέικαπ, ήταν ακόμα πολύ ευαίσθητα, και μου έδωσε έναν στρογγυλό καθρέπτη. Κοιτάζω τον εαυτό μου για τρία δευτερόλεπτα, κρατάω την αναπνοή μου και λέω “οκ”. Είδα τα μάτια μου, από το ένα δεν έβλεπα κιόλας ήταν πολύ άσχημο, τα χείλη μου είχαν τραβήξει από τις ουλές. Δεν πίεσα τον εαυτό μου πάρα πολύ. Αυτό διήρκεσε για μερικά δευτερόλεπτα».

Θα συγκρατήσουμε άλλη μια κουβέντα της: «Δεν νομίζω πως θα άλλαζε κάτι μια συγγνώμη. Θα ήθελα, όμως, να νιώσω ότι έχει καταλάβει το κακό που έχει κάνει και την καταστροφή που έχει προκαλέσει. Με τη στάση της δεν έδειξε κάτι τέτοιο».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Γράφω για το σεξ, όχι για την αγάπη. Τι ξέρω για την αγάπη;» Sarah Jessica Parker

Η Sarah Jessica Parker γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1965 και συνεχίζει να ενσαρκώνει τη φαντασίωση ζωής πολλών γυναικών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.