Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Πώς να ακολουθήσεις το μονοπάτι της θεραπείας και της μετουσίωσης μέσα από τη σοφία των χρωμάτων

«Η δύναμη των χρωμάτων» το βιβλίο της Noah Goldhirsh από τις εκδόσεις Η Τέχνη της Ζωής θα σε μυήσει σε ένα χρωματιστό σύμπαν



Όλοι μας βλέπουμε τα χρώματα αλλά πόση σημασία τους δίνουμε, ενώ παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας. Επηρεάζουν τη διάθεσή μας, μας βοηθάνε στη συγκέντρωση ή μας αποσυντονίζουν, ομορφαίνουν το περιβάλλον μας και διαφοροποιούν τις ώρες και τις στιγμές της μέρας μας. Τα χρώματα υπάρχουν για πολλούς λόγους και το βιβλίο «Η δύναμη των χρωμάτων» το βιβλίο της Noah Goldhirsh από τις εκδόσεις Η Τέχνη της Ζωής είναι εδώ για σε ξεναγήσει στο ατελείωτό τους σύμπαν.

Στο βιβλίο αυτό η Noah Goldhirsh έχει εναποθέσει τον γνωστικό πλούτο που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ανά τα χρόνια, πραγματοποιώντας διαγνώσεις μέσω της Χρωματοθεραπείας, της ενεργειακής ιατρικής και της πνευματικής θεραπείας βάσει του χρωματικού φάσματος.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, η ανθρωπότητα έχει αξιοποιήσει τα χρώματα με ποικίλους τρόπους, ενώ κάθε κουλτούρα έχει δικές της τεχνικές για τη χρήση τους βάσει πεποιθήσεων. Αρχαίες τεχνικές Χρωματοθεραπείας ήθελαν τα διάφορα χρώματα να εφαρμόζονται πάνω στο σώμα. Τα χρώματά της καθορίζονταν από την εκάστοτε ασθένεια. Χρησιμοποιούσαν υλικά διαφόρων χρωμάτων για ιαματικούς σκοπούς.

chromaa

Οι Αμερικανοί ιθαγενείς έβαφαν τα πρόσωπα και τα σώματά τους σε διάφορα χρώματα, σύμφωνα με τα γεγονότα της ζωής τους και για εκείνους κάθε χρώμα είχε πνευματικό, λογικό και πρακτικό νόημα. Μέχρι και σήμερα στην Ινδία, η Χρωματοθεραπεία εφαρμόζεται μέσω πετραδιών, φανταστικών πολύχρωμων ρούχων και φαγητού, ενώ μάλιστα το τρίτο μάτι τονίζεται με μια χρωματιστή κουκκίδα. Οι Θιβετιανοί δημιουργούν υπέροχα mandalas από χρωματιστή άμμο για υπερβατικούς και ιαματικούς σκοπούς. Οι γιατροί της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής στέκονται στο χρώμα των ρούχων, ενώ ο Ιδουαϊσμός αναφέρεται στον Αρχιερέα που φορούσε δώδεκα πολύχρωμα, πολύτιμα πετράδια στο χιτώνιό του.

Όσον αφορά τη Χρωματοθεραπεία, υπάρχουν πολλοί τρόποι να συνδυάσουμε τα χρώματα με τα διάφορα είδη θεραπείας που υπάρχουν διαθέσιμα στον κόσμο. Η ικανότητα να χρησιμοποιούμε τα χρώματα είναι εγγενής σε όλους μας από τη στιγμή που ερχόμαστε στον κόσμο. Όταν μας ελκύει ένα χρώμα, συσχετιζόμαστε μ’ αυτό από πνευματική και σωματική ανάγκη. Όταν φοράμε ένα συγκεκριμένο χρώμα, έχει άμεσο αντίκτυπο στο σώμα και το μυαλό μας. Δώστε προσοχή στον τρόπο που αντιδράει το σώμα σας σε κάθε χρώμα για να μπορέσετε να δοκιμάσετε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς και να βελτιώσετε την ψυχοσωματική σας υγεία. Η αξιοποίηση των χρωμάτων δεν είναι ούτε ακριβό ούτε περίπλοκο πράγμα να κάνεις και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά, το βιβλίο αυτό θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τη δύναμη κάθε χρώματος και θα σε μάθει να την χρησιμοποιείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

https://www.instagram.com/p/CCcLbw2sKP5/

Θα σε μάθει τα χρώματα και τη σημασία τους. Στη συνέχεια θα σου εξηγήσει τι είναι ο Τροχός των Χρωμάτων και πώς να τον φτιάξεις και να τον αποκωδικοποιήσεις. Θα αναλύσει τα χρώματα του Τροχού και πώς να τον χρησιμοποιήσεις. Θα σε εξοικειώσει με έννοιες όπως τις ιδιότητες, τις ικανότητες και τα χαρίσματα – αλλά και πίστη, αγάπη, διαίσθηση, θέληση, δημιουργικότητα, σχέσεις, ολοκλήρωση, μάθηση, αξιοπρέπεια και σεβασμός, πρακτικότητα, αισθητηριακή και εξωαισθητηριακή αντίληψη, διαλογισμός και ενσυνειδητότητα, διαφάνεια και  διαύγεια.   

Η αστρολογία των χρωμάτων μας εξηγεί ότι κάθε μήνας έχει το δικό του χρώμα και διαβάζουμε τι σημαίνει αυτό και πώς επηρεάζει αυτό το ποιοι είμαστε αλλά και το πώς βιώνουμε τον χρόνο.

Ο τροχός των χρωμάτων σε βοηθάει να βρεις και τον Δρόμο της Γης και να αντιληφθείς τις αλήθειες σου, να χαράξεις την πορεία σου, να αλλάξεις διαδρομή αν χρειαστεί ή να κατανοήσεις απλώς το πού πηγαίνεις. Ο τροχός των χρωμάτων έχει πολλές χρήσεις και σε συνδυασμό με τον τροχό των μηνών θα καταφέρεις να ερμηνεύσεις τα προσωπικά και τα συμπαντικά μηνύματα κάθε χρονικής στιγμής στον καθρέφτη των χρωμάτων.

https://www.instagram.com/p/Cf3zg7cI2Me/

Στο βιβλίο θα βρεις ό,τι αφορά τη χρωματοθεραπεία, κι έτσι  μάθεις περισσότερα για θεραπευτικές τροφές, θεραπευτικές πέτρες, θεραπευτικές χρήσεις χρωματιστών υφασμάτων, πολύχρωμα ρούχα και το τι σημαίνουν ανάλογα με το χρώμα τους για να φτάσεις στο σημαντικό κεφάλαιο για τα τσάκρα και τα χρώματά τους.

Η χρωματοθεραπεία αντιμετωπίζει το σώμα και το πνεύμα μέσω ενός συνδυασμού ενεργειακής, λεκτικής και σωματικής θεραπείας – όλες οι θεραπευτικές τεχνικές συνεργάζονται καλά μεταξύ τους, ενισχύοντας η μία τη δυναμική ισχύ της άλλης.

Ένα βιβλίο οδηγός ζωής κι όχι μόνο των χρωμάτων. Ένα εγχειρίδιο σοφίας που θα σε μάθει πώς να φτιάχνεις χρωματικά φορτισμένο νερό, αλλά και να ζωγραφίζεις και να αναλύεις χρωματικές σπείρες ή χρωματιστά χέρια, όπως και να ερμηνεύσεις τα σύμβολα που σχηματίζονται ή δημιουργούνται σε μια ζωγραφιά.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ – Brainfood Εκδοτική

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν». Edgar Degas

In art we trust! Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης, μέσα από τα λόγια σημαντικών καλλιτεχνών

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Σε έναν γάμο, να μην ασχολείσαι με το ψέμα. Δεν υπάρχει χρόνος για αυτό» Andy Garcia

Γοητευτικός και πετυχημένος, στα 68 του συνεχίζει να μας μαγεύει με τις επιλογές και το ήθος του

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.