Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Θες να πετύχεις ή να καταφέρεις κάτι, οραματίσου ή οπτικοποίησέ το

Η συνειδητή ονειροπόληση είναι η νέα τάση manifestation



Οι άνθρωποι ορκίζονται «οπτικοποίηση» για την εξασφάλιση του σπιτιού, της εργασίας και του συντρόφου των ονείρων τους, οπότε εδώ μπορείτε να το κάνετε για να εκδηλώσετε τα όνειρά σας. Είναι τόσο απλό.

Πολλοί άνθρωποι άκουσαν για πρώτη φορά την οπτικοποίηση αφού παρακολούθησαν το The Wolf of Wall Street.  Η θαυμάσια αυτή ​​ταινία βασίζεται σε έναν πραγματικό επιχειρηματία που ονομάζεται Jordan Belfort, ο οποίος, μετά τη θητεία του στη φυλακή για εγκλήματα σε σχέση με χειραγώγηση χρηματιστηρίου, συνέχισε να γίνεται ένας αρκετά εμπνευσμένος ομιλητής.

Αφήνοντας τα ναρκωτικά και τις στριπτιζέζ στην άκρη, ο Belfort αποδίδει την επιτυχία του στην οπτικοποίηση - και αναφέρει τακτικά πόσο σημαντικό είναι να οραματίζεσαι μια βασική νίκη από την καριέρα σου και να την χρησιμοποιείς ως όχημα για να αλλάξεις τη σκέψη σου. Αμέσως πριν από μια απόπειρα σημαντικής πώλησης, θα φανταζόταν μια στιγμή που θα είχε υπάρξει επιτυχής και θα την έπαιζε ξανά στο μυαλό του, δημιουργώντας τη δόξα που ένιωσε εκείνη τη στιγμή και πώς θα αισθανόταν αν το πετύχαινε ξανά, με την ελπίδα ότι θα παρακινήσει να εξασφαλίσει ξανά την ίδια επιτυχία. Πολλοί άνθρωποι ορκίζονται σε αυτήν τη μέθοδο εδώ και χρόνια - ότι λειτουργεί ειλικρινά.

https://www.instagram.com/p/CRCPRPCH8bp/

Από την Oprah Winfrey έως τους δημοφιλείς Instagrammers όπως η Roxie Nafousi, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη δύναμη της οπτικοποίησης για να επιτύχουν ακριβώς αυτό που θέλουν στη ζωή τους. Λοιπόν, τι ακριβώς είναι η οπτικοποίηση και πώς μπορείς να το κάνεις μόνη σου για να αποκομίσεις τις ανταμοιβές που επιθυμείς;

Τι είναι η οπτικοποίηση;

Η οπτικοποίηση είναι όταν φωτογραφίζεις κάτι στο μυαλό σου, θα μπορούσε να είναι μια σκηνή όπως ονειρεμένος γάμος, διακοπές, ένα επίτευγμα ή αντικείμενο όπως αυτοκίνητο ή νέο σπίτι. Ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις είναι να οραμαιστείς τη σκηνή τόσο ζωντανή όσο γίνεται, με όσες περισσότερες αληθινές λεπτομέρειες· σαν να φτιάχνεις το σκηνικό και το σενάριο μιας σκηνής από ταινία.

https://www.instagram.com/p/CRCToYEnYgL/

Πώς μπορούμε να οπτικοποιήσουμε;

Οι ειδικοί προτείνουν να φανταστείς τον εαυτό σου να περπατάει στο σπίτι των ονείρων σου και να αισθάνεσαι όλη την αίσθηση που θα ήθελες να νιώσεις - όπως ενθουσιασμένη, χαρούμενη και ευτυχισμένη. Ενεργοποίησε όσο μπορείς τη συνειδητότητα, τη φαντασία και την ενσυναίσθηση και προσπάθησε να εμπλέξεις όλες τις αισθήσεις σου. Πώς μυρίζει; Μπορείς να μυρίσεις τον ωκεανό ή το φρέσκο ​​κομμένο γρασίδι; Αγγίζεις την πόρτα, τις κουρτίνες, τους τοίχους, κοίταξε γύρω δίνοντας προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Υπάρχει θόρυβος έξω από παιδιά, ωκεανό, ζώα ή κίνηση. Όσες περισσότερες αισθήσεις ενεργοποιήσεις τόσο πιο δυνατή θα είναι η οπτικοποίηση και τόσο πιο αποτελεσματική.

Για να το πούμε με όσο γίνεται πιο απλά λόγια. Η οπτικοποίηση είναι ένα είδος προχωρημένης ονειροπόλησης και μπορείς να το κάνεις σαν να φτιάχνεις μια μελλοντική μνήμη και να την σχεδιάζεις προσεκτικά εμπλέκοντας όλες τις αισθήσεις σου για να την κάνεις όσο το δυνατόν πιο αυθεντική.

   

Λάβε ωστσό υπόψη σου ότι είναι απαραίτητο να απεικονίσεις το όνειρό σου στο «τώρα», δηλαδή στο σήμερα, και όχι στο μέλλον. Εάν το σκέφτεσαι στο μέλλον, είναι σαν να ζητάς από το σύμπαν να το διατηρήσει στο μέλλον και όχι να το προσκαλέσεις στο τώρα.

Φυσικά, η καλή τύχη δεν πρόκειται απλώς να εμφανιστεί στο πιάτο σας. Πρέπει επίσης να αναλάβεις δράση για να συμβεί αυτό. Αν είναι η δουλειά των ονείρων σου, ίσως χρειαστεί να την μελετήσεις. Εάν είναι η σχέση των ονείρων σου, ίσως χρειαστεί να βγει εκεί έξω και να συναντήσεις άτομα ή να εγγραφείς σε ορισμένες εφαρμογές γνωριμιών.

https://www.instagram.com/p/CRCZB_2FjLv/

Υπάρχουν απλές ασκήσεις οπτικοποίησης που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα. Για παράδειγμα, με την άσκηση τεχνικών προσοχής και οπτικοποίησης μπορείς να ξεπεράσεις μια σειρά από ζητήματα και συναισθήματα που μπορεί να σε συγκρατούν. Μπορείς να επαναπρογραμματίσεις το υποσυνείδητο μυαλό για να αισθανθείς τον έλεγχο του νου και του σώματός σου.

Μπορείς απλώς να εξασκηθείς μία φορά την ημέρα όταν ξυπνάς το πρωί, αναπνέοντας αργά, απαλά και κάνοντας διαλογισμό στην άκρη του κρεβατιού σου για λίγα λεπτά έως και 20 λεπτά κάθε μέρα. Βεβαιώσου ότι εισπνέεις μέσα από τη μύτη σου και εκπνέεις από το στόμα και συγκεντρώσου σε αυτό μόνο, στην αναπνοή σου. ​​Εστίασε στο να είσαι στο παρόν, καθώς απεικονίζεις τους στόχους σου.

Ποια είναι τα οφέλη της οπτικοποίησης;

Ξαναγράφοντας αρνητικούς τρόπους σκέψης και αναιρώντας τους αυτοκαταστροφικούς κύκλους, σου επιτρέπεις να αποκαταστήσεις την ηρεμία και να παραμείνεις χαλαροί σε όλες τις καταστάσεις. Μπορείς να περιμένεις να νιώσεις ήρεμη και με αυτοπεποίθηση στη νέα σου καθημερινή ρουτίνα ασκώντας καθημερινά την οπτικοποίηση. Η εμπιστοσύνη σου θα ενισχυθεί και θα έχεις αυξημένα κίνητρα στην καθημερινότητά σου. Στο κάτω κάτω, δεν σου κοστίζει τίποτα να το δοκιμάσεις. Σε όλους αρέσει η ονειροπόληση, πέρνα στο επόμενο επίπεδο και πάρε τον έλεγχο των ονείρων σου!

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

Προτεινόμενα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου