Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Το να είσαι σύμβολο του σεξ ήταν σαν να είσαι κατάδικος» Raquel Welch

Η Raquel Welch πέθανε στις 15 Φεβρουαρίου 2023



Η Jo Raquel Welch ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1940 και πέθανε στις 15 Φεβρουαρίου 2023.

Κέρδισε για πρώτη φορά την προσοχή για τον ρόλο της στο Fantastic Voyage (1966), μετά τον οποίο κέρδισε συμβόλαιο με την 20th Century Fox. Δάνεισαν το συμβόλαιό της στο βρετανικό στούντιο Hammer Film Productions, για το οποίο έκανε το One Million Years B.C. (1966). Αν και η Welch είχε μόνο τρεις γραμμές διαλόγου στην ταινία, οι εικόνες της με το μπικίνι από δέρμα ελαφίνας έγιναν μπεστ σέλερ αφίσες που τη μετέτρεψαν σε διεθνές σεξ σύμβολο. Αργότερα πρωταγωνίστησε στο Bedazzled (1967), Bandolero! (1968), 100 Rifles (1969), Myra Breckinridge (1970) και Hannie Caulder (1971).

https://www.instagram.com/p/Cosly57Krso/

Μέσω της ερμηνείας της σε δυνατούς γυναικείους χαρακτήρες, που τη βοήθησαν να σπάσει το καλούπι του παραδοσιακού συμβόλου του σεξ, η Welch ανέπτυξε μια μοναδική κινηματογραφική περσόνα που την έκανε σύμβολο των δεκαετιών του 1960 και του 1970. Η άνοδός της ως σταρ στα μέσα της δεκαετίας του 1960 πιστώθηκε εν μέρει με τον τερματισμό της έντονης προώθησης της ξανθιάς σεξοβόμβας από το Χόλιγουντ. Κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας σε Μιούζικαλ ή Κωμωδία το 1974 για την ερμηνεία της στο The Three Musketeers. Ήταν επίσης υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας σε τηλεοπτική ταινία για την ερμηνεία της στο Right to Die (1987). Το 1995, η Welch επιλέχθηκε από το περιοδικό Empire ως ένας από τους «100 πιο σέξι αστέρες στην ιστορία του κινηματογράφου». Το Playboy κατέταξε την Welch στο Νο. 3 στη λίστα με τους «100 πιο σέξι αστέρες του εικοστού αιώνα».

Ήταν μητέρα δύο παιδιών, ενός αγοριού κι ενός κοριτσιού, το οποίο έγινε, επίσης, ηθοποιός.

https://www.instagram.com/p/CosgkxuvDcO/

Με αφορμή την είδηση του θανάτου της θυμόμαστε μερικές χαρακτηριστικές της φράσεις:

 

«Το να είσαι σύμβολο του σεξ ήταν μάλλον σαν να είσαι κατάδικος».

 

«Όλο αυτό το σεξ-σύμβολο θέμα είναι μέρος αυτού που κάνω ως ηθοποιός. Είναι ένα είδος χαρακτήρα που υποδύομαι. Είναι μέρος του εαυτού μου, αλλά όχι ολόκληρο».

 

«Το μυαλό μπορεί επίσης να είναι μια ερωτογενής ζώνη».

 https://www.instagram.com/p/Cos5TssPuu3/

«Όταν πρωτοήρθα στην επιχείρηση του θεάματος, δεν τους άρεσε πολύ η ιδέα ότι το όνομά μου ήταν Ράκελ».

 

«Ο πατέρας μου ήταν Βολιβιανός, κάτι που με κάνει μισοβολιβιανή. Από εκεί πήρα μερικά από τα εξωτικά μου χαρακτηριστικά και σίγουρα τον τόνο του δέρματός μου».

 

«Όλοι έχουμε την παιδική αφέλεια ότι όταν υπάρχει αγάπη, όλα είναι απαλά σαν μετάξι, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο γάμος απαιτεί πολλούς συμβιβασμούς».

 https://www.instagram.com/p/CotpATiSluh/

«Χωρίς τις γυναίκες να γαλουχούν αυτόν τον κόσμο, πώς - πώς τα βγάζουν πέρα οι άντρες; Πώς μεγαλώνουν τα παιδιά; Πώς εξελίσσεται η κοινωνία;»

 

«Δεν άντεχα ότι ο άντρας μου ήταν άπιστος. Είμαι η Raquel Welch – το καταλαβαίνεις;»

 

«Υπάρχει μια δυαδικότητα σε κάθε άντρα και σε κάθε γυναίκα».

 https://www.instagram.com/p/CotopWquJtO/

«Δεν μπορείς να προσποιείσαι ότι ακούς. Φαίνεται».

 

«Έχω μια πολύ, πολύ καλή ζωή. Είμαι ευγνώμων για όλους τους φίλους μου, την οικογένειά μου και τη ζωή που έχω, και τις δυνατότητες στο μέλλον μου».

 

«Δεν ήμουν κλασική μητέρα. Αλλά τα παιδιά μου δεν πήγαν ποτέ στο οικοτροφείο. Δεν ήμουν από αυτές που έψηναν μπισκότα. Μπορείτε να αγοράσετε τα μπισκότα, αλλά δεν μπορείτε να αγοράσετε την αγάπη».

 https://www.instagram.com/p/CotnQFNuF1c/

«Η “αυτοεκτίμησή μου”, η “αυτό-τέτοια μου”, το “αυτοκάτι μου”. Πιστέψτε με, έχω πάει εκεί - είμαι ηθοποιός. Κάποια στιγμή, σε πιάνει ναυτία με τα “αυτό-“ και σκέφτεσαι, "Πρέπει να βγάλω το μυαλό μου από τον εαυτό μου!"»

 

«Οι άνθρωποι συνήθιζαν να χτυπούν την πόρτα μου λέγοντας: “Το πρόβλημά σου είναι ότι είσαι σύμβολο του σεξ που δεν κάνει αρκετά σέξι πράγματα”. Έλεγα στον εαυτό μου “Νομίζεις ότι αν με πιέσεις θα πάω πάσο”. Αλλά αν το έκανα, το μόνο που θα σήμαινε είναι ότι θα είχα ξεπουληθεί».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

Προτεινόμενα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»